BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέα γενιά συγκομιστικών από τη Dewulf, στο επίκεντρο η τεχνολογία ZKIV

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, η ανανεωμένη σειρά ZKIV διαθέτει, μεταξύ άλλων, εκτεταμένες λειτουργίες καθαρισμού, έναν ολοκαίνουργιο ανελκυστήρα εκφόρτωσης με υδραυλική προέκταση και τη δυνατότητα συγκομιδής ακόμη και με στενές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών μικρότερες από 40 εκ.

Dewulf_ZVIV

Βασίλης Σοφός

123
0

Ο Βέλγος κατασκευαστής παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά των αυτοκινούμενων συγκομιστικών μηχανών με ιμάντα ZKIV για καρότα. Η Dewulf λέει ότι μπορεί τώρα να προσφέρει τρεις εκδόσεις καθαρισμού για τη μεταφορά του προϊόντος σε κιβώτια ή ρυμουλκούμενο ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Διατίθεται μια μονάδα Flexstar για να εξασφαλιστεί η μέγιστη χωρητικότητα καθαρισμού, η οποία συνδυάζει μια μονάδα με έναν ιμάντα κόσκινου. Όταν απαιτείται λιγότερος καθαρισμός, είναι δυνατή η γρήγορη και αποτελεσματική αλλαγή τύπου ιμάντα. Οι παραγωγοί που απαιτούν γενικά λιγότερο καθαρισμό μπορούν να επιλέξουν την έκδοση με μακρύ ιμάντα. Εάν δεν απαιτείται πρόσθετος καθαρισμός του προϊόντος, τα καρότα μπορούν να εκφορτωθούν απευθείας μέσω του ανελκυστήρα εκφόρτωσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Dewulf, οι νέοι περιστρεφόμενοι καθαριστές διατηρούν τους ιμάντες συγκομιδής καθαρούς και απαλλαγμένους από αιχμές ανά πάσα στιγμή.

Ανελκυστήρας εκφόρτωσης για ακριβή εκφόρτωση

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο καθαρισμού που επιλέγεται, το προϊόν προσγειώνεται σε έναν ανανεωμένο ανελκυστήρα εκφόρτωσης, ο οποίος έχει πλάτος ενάμισι μέτρο και είναι σχεδιασμένος για να εξασφαλίζει ελάχιστη ταχύτητα ώστε να μην περιορίζεται η χωρητικότητα.



Σύμφωνα με την Dewulf, το άκρο του ανελκυστήρα εκφόρτωσης είναι προαιρετικά υδραυλικά επεκτεινόμενο, επιτρέποντας την ακριβέστερη εκφόρτωση. Ο ανελκυστήρας εκφόρτωσης είναι εξοπλισμένος με ενεργά πλευρικά τοιχώματα που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν την τριβή των καρότων με τα πλευρικά τοιχώματα, αποφεύγοντας έτσι πιθανές ζημιές.

Νέα μαχαίρια

Μαζί με το αναβαθμισμένο σύστημα ZKIV, η Dewulf παρουσιάζει μια αναβαθμισμένη σειρά μαχαιριών. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό σημαίνει ότι η χωρητικότητα και η ταχύτητα δεν χρειάζεται πλέον να σταθμίζονται έναντι της προστασίας του προϊόντος.

Όπως σημειώνει η Dewulf, το νέο σετ είναι λιγότερο επιρρεπές στη φθορά, καθώς η ίδια κατασκευάζει τα μαχαίρια από έναν νέο τύπο εξαιρετικά ανθεκτικού στη φθορά υλικού. Επιπλέον, τα μαχαίρια στα σετ είναι αναστρέψιμα, στοιχείο που παρατείνει ακόμη περισσότερο τη διάρκεια ζωής τους.

Κινητήρας και καμπίνα

Το ZKIV κινείται από ένα εξακύλινδρο μοτέρ Scania 450 ίππων. Η καμπίνα, η X1 της Claas, διαθέτει μια σειρά από σύγχρονα χαρακτηριστικά. Μέσα σε αυτή ο οδηγός έχει πλήρη ορατότητα της καλλιέργειας, με το χειρισμό του μηχανήματος να γίνεται μέσω ενός joystick και μιας οθόνης αφής.


profi.de

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία