BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Stihl μειώνει τις εκπομπές CO2 με μετάβαση στην πράσινη ενέργεια

Πέρυσι η Stihl μείωσε τις άμεσες εκπομπές CO2 κατά 43% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σύμφωνα με την Έκθεση Βιωσιμότητας του 2022.

The_Best_Stihl_Chainsaws

Βασίλης Σοφός

165
0

Προκειμένου να ανταποκριθεί στην ευθύνη της όσον αφορά τη βιωσιμότητα, η Stihl δηλώνει ότι έχει δρομολογήσει πολλές πρωτοβουλίες. Η μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα πρώτο βήμα. Μέχρι το 2030, η γερμανική φίρμα φιλοδοξεί να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου και πετρελαίου κατά 40% σε σύγκριση με το 2019. Για το σκοπό αυτό, έχουν προσδιοριστεί περισσότερα από 100 επιμέρους μέτρα παγκοσμίως, τα οποία περιλαμβάνουν ιδίως τεχνολογικές καινοτομίες. Προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές προσδιορίστηκαν περιβαλλοντικά αποτυπώματα προϊόντων για τις πρώτες ομάδες προϊόντων. Αυτά προσδιορίζουν το οικολογικό αποτύπωμα σε κάθε φάση του κύκλου ζωής σε ισοδύναμα CO2.



Τα περιβαλλοντικά αποτυπώματα ολόκληρης της γκάμας προϊόντων, αν είναι δυνατόν, θα αναλυθούν στο εγγύς μέλλον και τα αποτελέσματα θα ενσωματωθούν στη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων. Ανακυκλώσιμα προϊόντα και λιγότερο πλαστικό Στο πνεύμα της κυκλικής οικονομίας, η εταιρεία προσπαθεί να αναπτύξει περαιτέρω τα προϊόντα της, ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ανακυκλώσιμα.

Στα τέλη του 2022, ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ενός πλήρως ανακυκλωμένου προϊόντος. Επίσης, δρομολογήθηκαν έργα για τη μείωση της πλαστικής συσκευασίας και των εκπομπών CO2, για παράδειγμα με τη μετατροπή της συσκευασίας των κεφαλών χλοοκοπτικών μηχανών από πλαστικό σε στερεό και κυματοειδές χαρτόνι, με την οποία θα αποφευχθούν περισσότεροι από 100 τόνοι πλαστικού μέχρι το τέλος του 2023.

Τέλος, η Stihl έχει εισαγάγει μια πλατφόρμα αυτοαξιολόγησης, μέσω της οποίας οι προμηθευτές μπορούν να ελέγχονται ως προς τη συμμόρφωση με τα σχετικά πρότυπα βιωσιμότητας και συμμόρφωσης. Για μεγαλύτερη διαφάνεια και βιωσιμότητα, η εταιρεία έχει αρχίσει να αναλύει τις δυνητικά κρίσιμες αλυσίδες εφοδιασμού στο σύνολό τους. Όλες οι δραστηριότητες καθώς και η στρατηγική βιωσιμότητας και οι στόχοι της περιγράφονται στην Έκθεση βιωσιμότητας της Stihl 2022.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Stihl
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία