BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σε 4 νέα μοντέλα με κορυφή τους 120 ίππους η σειρά Quantum της Case

Τα Quantum είναι τα μικρά ειδικά τρακτέρ της Case, τα οποία προσφέρουν 5 επιλογές κινητήρων, ικανών να αντεπεξέρχονται σε αμπελουργικές και όχι μόνο ανάγκες.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-06-07__1_12_41_πμ

Βασίλης Σοφός

969
0

Η Case IH επεκτείνει τη γκάμα των αμπελουργικών τρακτέρ της και η σειρά Quantum με τέσσερα μοντέλα σε διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού παρουσιάστηκε, για να προσφέρει νέες δυνατότητες στον κλάδο των ειδικών καλλιεργειών. Η Case IH παρουσιάζει τα νέα τρακτέρ Quantum στο Παλατινάτο, την κλασική περιοχή κρασιού στη Γερμανία και οι δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου βρέθηκαν εκεί. Με τέσσερα μοντέλα, καθένα από τα οποία διατίθεται με πέντε εκδόσεις κινητήρα, τα Quantum προσφέρουν την ιδανική λύση για εκμεταλλεύσεις με αμπελώνες, οπωρώνες και αροτραίες καλλιέργειες, σύμφωνα με την Case IH.



Η γκάμα περιλαμβάνει τα μοντέλα V (κυρίως για αμπελώνες), F (κυρίως για οπωροφόρες καλλιέργειες), N (μεταξύ V και F) και CL (φαρδύτερη έκδοση για διάφορες καλλιέργειες). Τα νέα μοντέλα διαφέρουν σημαντικά από τις προηγούμενες εκδόσεις, καθώς πάνω από το 70% των εξαρτημάτων είναι νέα ή αναβαθμισμένα, μας λέει η εταιρεία. Με εξαίρεση το Quantum CL, το οποίο μπορεί να παραγγελθεί από το τρίτο τρίμηνο του 2023, όλα τα νέα μοντέλα Quantum είναι διαθέσιμα στην ευρωπαϊκή αγορά. Η νέα σειρά Quantum περιλαμβάνει τις τέσσερις σειρές V, F, N και CL, η καθεμία με πέντε εκδόσεις κινητήρων. Κυμαίνονται από το Quantum 80 με ονομαστική ισχύ 74 ίππων έως το Quantum 120, το νέο κορυφαίο μοντέλο με ονομαστική ισχύ 120 ίππων.



Η επεξεργασία των καυσαερίων στα νέα τρακτέρ που πραγματοποιείται κάτω από το καπό, είναι προϊόν των τετρακύλινδρων κινητήρων F5C (Stage V) της FPT. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, η τεχνολογία της FPT εξοικονομεί χώρο και επιτρέπει έναν χαμηλότερο σχεδιασμό του καπό, εξασφαλίζοντας ορατότητα ειδικά όταν το τρακτέρ χρησιμοποιείται με εμπρόσθια εργαλεία. Εκτός από το Quantum 80 με τον κινητήρα FPT F5C των 3,4 λίτρων, όλα τα άλλα μοντέλα διαθέτουν κινητήρες 3,6 λίτρων με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, που προσφέρουν έως και 13 ίππους περισσότερους και έως και 14% περισσότερη ροπή σε σύγκριση με τον προκάτοχο Stage IIIB. Όλα τα νέα μοντέλα Quantum διαθέτουν στάνταρ τετρακίνηση και -με εξαίρεση το νέο Quantum CL- προαιρετικά διαθέσιμο μπροστινό άξονα με ανάρτηση.



Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα διπλού φίλτρου κατηγορίας 4 διατίθεται ως εργοστασιακή επιλογή σε όλα τα μοντέλα για τη νέα σχεδιασμένη καμπίνα επίπεδου δαπέδου. Ένας διακόπτης εναλλαγής χρησιμοποιείται στη συνέχεια για την επιλογή μεταξύ του κανονικού φίλτρου κατηγορίας 2 και του φίλτρου κατηγορίας 4 με υπερπίεση. Το κιβώτιο ταχυτήτων ActiveDrive2 με 32 ταχύτητες εμπρόσθιας κίνησης και 16 οπίσθιας πορείας επιτρέπει ταχύτητες από 0,7 έως 40 χλμ./ώρα. Το κιβώτιο ταχυτήτων μπορεί να επεκταθεί κατά οκτώ επιπλέον ταχύτητες κατόπιν αιτήματος, ενώ συνολικά το κιβώτιο μπορεί να επεκταθεί με επιπλέον οκτώ γρανάζια creeper- αυτό επιτρέπει τη μείωση της ταχύτητας στα 0,17 χλμ./ώρα, σύμφωνα με την Case IH.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη νέα οθόνη της κολόνας Α και την πλήρη συμβατότητα με τις λύσεις καθοδήγησης AFS και τηλεμετρίας AFS Connect της εταιρείας.

Quantum V για την αμπελουργία

Με ελάχιστο εξωτερικό πλάτος μόλις 1063 χλστ. με ελαστικά 280/85R28, πλάτος καμπίνας 980 χλστ. και συνολικά στενό πλαίσιο, το Quantum V ταιριάζει καλά σε παλιούς αμπελώνες με στενές αποστάσεις μεταξύ των σειρών. Στη βασική έκδοση εξοπλισμού, το Quantum V διαθέτει καμπίνα με κλιματισμό και κάθισμα με αερανάρτηση, κιβώτιο ταχυτήτων ActiveDrive2 και μπροστινό άξονα με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Περιλαμβάνει επίσης ένα μηχανικό σύστημα ελέγχου οπίσθιου συνδέσμου Lift-O-Matic Plus, μια υδραυλική αντλία 64 λ./λ. με μηχανικές βαλβίδες και προαιρετικούς συνδέσμους μεταξύ των αξόνων.

Για περισσότερη άνεση, εναλλακτικά διατίθεται επίσης ένα πακέτο εξοπλισμού με τη νέα καμπίνα κατηγορίας 4, κλιματισμό και το πακέτο φώτων LED. Εκτός από την τετρακίνηση ή τον προαιρετικό εμπρόσθιο άξονα με ανάρτηση, τον ηλεκτρονικό έλεγχο του πίσω συνδέσμου, τους υδραυλικούς σταθεροποιητές του κάτω συνδέσμου και τα εξωτερικά κουμπιά για έναν υδραυλικό άνω σύνδεσμο στο λασπωτήρα, μια υδραυλική αντλία 80 λ./λ. με ηλεκτρικές μονάδες ελέγχου και το προαιρετικό PowerBeyond μαζί με τις συνδέσεις μεταξύ των αξόνων αποτελούν επίσης μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού.

Quantum N: Μοντέλα στενής τροχιάς για αμπελώνες και δημόσιες εργασίες

Το Quantum N (στενό) παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Με εξωτερικό πλάτος 1325 χλστ., τη μεγαλύτερη καμπίνα πλάτους 1145 χλστ. και το κεντρικό πλαίσιο, είναι κατάλληλο για αποστάσεις σειρών σε αμπελώνες περίπου δύο μέτρων. Όπως και τα μοντέλα Quantum V και Quantum F, το Quantum N διατίθεται επίσης στις δύο παραλλαγές εξοπλισμού.

Quantum F: Σχεδιασμένο για οπωρώνες και αμπελώνες

Το νέο Quantum F, με κοινό εξωτερικό πλάτος 1,5 μ., ταιριάζει καλά σε οπωρώνες καθώς και σε φαρδύτερους νέους αμπελώνες. Και εδώ -όπως και στο Quantum V- διατίθεται μια απλή έκδοση εξοπλισμού και μια έκδοση για μέγιστη άνεση και διαισθητικό χειρισμό.

Το νέο Quantum CL για αροτραίες καλλιέργειες

Το νέο Quantum CL για αροτραίες καλλιέργειες διαθέτει την ίδια πλατφόρμα χειριστή με το Quantum F. Η κύρια διαφορά μεταξύ των εκδόσεων CL και F είναι ο φαρδύτερος μπροστινός άξονας, ο οποίος τοποθετείται και στα κανονικά τρακτέρ της Case IH. Με επιτρεπόμενο φορτίο εμπρόσθιου άξονα 2.500 κιλά είναι δυνατή η τοποθέτηση μεγαλύτερων ελαστικών στο Quantum CL, με την Case IH να λέει ότι η κάλυψη ποικίλων εργασιών σε οπωρώνες και μικτές γεωργικές εκμεταλλεύσεις είναι κατάλληλη.



Ειδικά σε λοφώδη εδάφη, αυτό το χαρακτηριστικό, σε συνδυασμό με την ηλεκτροϋδραυλικά ενεργοποιούμενη τετρακίνηση και το μπλοκέ διαφορικό, εξασφαλίζει καλύτερες επιδόσεις πρόσφυσης και πρόσθετη σταθερότητα. Επιπλέον, εδώ μπορούν να τοποθετηθούν και τα εξαιρετικά εύκαμπτα και φιλικά προς το έδαφος ελαστικά PneuTrac με τεχνολογία VF, τα οποία παρέχουν αποτελεσματική προστασία του εδάφους εκτός από καλύτερες επιδόσεις έλξης και τη μεγαλύτερη άνεση εντός και εκτός πεδίου.

profi.de

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία