BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Φιναλίστ από το ντεμπούτο τους τα Claas Xerion 12 με ισχύ έως 653 ίππους

Στο εξής, τα μοντέλα Xerion 12 τοποθετούνται στην γκάμα πάνω από τα Xerion 4200 και 5000, φέρουν ισχύ 585 και 653 ίππων, υδραυλικά απόδοσης 537 λίτρων/λεπτό, μια καμπίνα σαν γραφείο και υπερσύγχρονες ερπύστριες. Να σημειωθεί ότι τα τρακτέρ θα διεκδικήσουν το τίτλο «Tractor of the Year» από τον ομώνυμο θεσμό αλλά και το τίτλο στην κατηγορία του πιο βιώσιμου τρακτέρ.

486378_25_2

Βασίλης Σοφός

424
0

Ελκτική ισχύ που εντυπωσιάζει και άνεση στα μέγιστα επίπεδα, μαζί με προηγμένες τεχνολογίες και υψηλή ιπποδύναμη έχει να προσφέρει στην κατηγορία των τρακτέρ υψηλής ιπποδύναμης η Claas με τα ολοκαίνουργια από κάθε άποψη Xerion 12.590 και 12.650 στις εκδόσεις Terra Trac και Trac.



Έχοντας ως αγορές-στόχους την Ευρώπη, τη Βόρεια αλλά και Νότια Αμερική, τα δύο νέα ισχυρά μοντέλα 12.590 και 12.650 έχουν σχεδιαστεί ως εξαιρετικά αποδοτικά μηχανήματα, ειδικά για τις πιο δύσκολες εργασίες έλξης, όπως η έλξη φαρδιών καλλιεργητών και σπαρτικών. Εκτός από τη Βόρεια Αμερική, την κεντρική Δυτική Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, στις βασικές αγορές-στόχους περιλαμβάνονται χώρες όπως η Αυστραλία. Η επιτυχημένη βασική ιδέα με το εξαιρετικά ανθεκτικό κεντρικό πλαίσιο και τους δύο άξονες διεύθυνσης υιοθετήθηκε από τα μοντέλα Xerion 4200, 4500 και 5000 και προσαρμόστηκε ώστε να αντικατοπτρίζει την αυξημένη απόδοση, το μεγαλύτερο βάρος και το μεγαλύτερο πλάτος ερπυστριοφόρου.

Τα νέα ερπυστριοφόρα Terra Trac ή τα διπλά ελαστικά έως 800/70 R42 μεταφέρουν την ισχύ απαλά και αποτελεσματικά στο έδαφος, ενώ ο οδηγός απολαμβάνει εξαιρετική ορατότητα από τη μεγάλη, αναρτημένη σε τέσσερα σημεία καμπίνα. Το concept χαμηλών στροφών 2.0 σηματοδοτεί μια τέλεια σύνθεση μεταξύ του αποδοτικού κινητήρα της Mercedes-Benz με μεγάλο κυβισμό και του ιδανικά συντονισμένου συνεχώς μεταβαλλόμενου κιβωτίου ταχυτήτων -που ολοκληρώνεται από το υψηλής απόδοσης υδραυλικό σύστημα χαμηλών στροφών με την υψηλότερη υδραυλική απόδοση στην αγορά.



Όπως λέει η Claas, με μέγιστη ισχύ έως 653 ίππους και ροπή έως 3100 Nm, η σειρά Xerion 12 είναι σήμερα το ισχυρότερο τετρακίνητο τρακτέρ με τεχνολογία συνεχώς μεταβαλλόμενου κιβωτίου ταχυτήτων στην αγορά και διαθέτει το γνωστό σύστημα υποβοήθησης χειριστή Cemos με το συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων κιβώτιο CMATIC.



Η ήπια ροπή εκκίνησης και επιβράδυνσης των συνεχώς μεταβαλλόμενων μεταδόσεων προστατεύει τους καλλιεργητές και τις σπαρτικές μηχανές αποφεύγοντας τα μέγιστα φορτία στις δομές του πλαισίου που προκαλούνται από απότομες αλλαγές ή από την εμπλοκή και την αποσύνδεση με το εργαλείο σε θέση εργασίας. Παρ' όλα αυτά, το Xerion εξακολουθεί να αποδίδει την πλήρη ροπή του κινητήρα από την ελάχιστη ταχύτητα των 0,05 χλμ./ώρα. Χάρη σε τέσσερις αυτόματα επιλεγόμενους τρόπους οδήγησης, το κιβώτιο ταχυτήτων λειτουργεί με υψηλή απόδοση, μεταφέροντας συνεχώς ισχύ και στους δύο άξονες.



Η ισχύς μεταφέρεται στο έδαφος χωρίς συμβιβασμούς, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η μέγιστη προστασία του εδάφους - ανεξάρτητα από τη γωνία διεύθυνσης. Αυτό σημαίνει ότι η πλήρης πρόσφυση είναι διαθέσιμη ακόμη και όταν εργάζεστε σε λοφώδες έδαφος ή όταν διαπραγματεύεστε εμπόδια. Το Xerion 12 Terra Trac επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 40 χλμ./ώρα με 1400 σ.α.λ. Η έκδοση Ttrac προσφέρει επιπλέον 10 χλμ./ώρα, κάτι πρωτοποριακό σε αυτή την κατηγορία επιδόσεων.

Το Cemos στα Xerion

Tο σύστημα αυτοεκμάθησης, υποβοήθησης χειριστή και βελτιστοποίησης διεργασιών που βασίζεται σε διάλογο είναι τώρα διαθέσιμο και για το Xerion. Διψήφιο ποσοστό βελτίωσης της κατανάλωσης καυσίμου και της απόδοσης σε έκταση μπορεί να επιτευχθεί με τη βελτιστοποίηση της μετάδοσης ισχύος, της διαχείρισης της κίνησης και του έρματος (DLG Test Report 7096).



Επιπλέον, το Cemos ενσωματώνει έναν βοηθό ρυθμίσεων αρότρου καθώς και την εφαρμογή Terranimo. Αφού εισαχθούν οι συνθήκες λειτουργίας, η εφαρμογή υπολογίζει και εμφανίζει τον κίνδυνο συμπίεσης σε τρία στρώματα εδάφους, για να βοηθήσει τον οδηγό να βελτιστοποιήσει τις ρυθμίσεις του μηχανήματος υπέρ της μεγαλύτερης προστασίας του εδάφους.

Υδραυλικά για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές

Η ιδέα των χαμηλών στροφών κινητήρα «2.0» στο Xerion περιλαμβάνει τα υδραυλικά καθώς και την κίνηση. Έως και τρεις αντλίες με αισθητήρα φορτίου τροφοδοτούν με μέγιστη παροχή 537 λ./λ. στις 1900 στροφές ανά λεπτό, με την Claas να λέει ότι κανένα άλλο τρακτέρ στην αγορά δεν ξεπερνά αυτή την τιμή.

Νέες ερπύστριες Terra Trac 400 και διπλά ελαστικά έως 800/70 R42

Η Claas ανέπτυξε νέα συγκροτήματα ερπυστριοφόρων τροχών για τη σειρά Xerion 12, θέλοντας να ικανοποιήσει τις πιο μεγάλες απαιτήσεις των πελατών όσον αφορά τη μετάδοση ισχύος, την προστασία του εδάφους και την άνεση. Οι ανθεκτικοί άξονες μετάδοσης με δύο βοηθητικούς κυλίνδρους ανά άξονα και οι μεγάλοι κινητήριοι τροχοί μεταφέρουν την ισχύ απαλά στους ιμάντες κίνησης, ενώ ταυτόχρονα εμπλέκονται οκτώ πέλματα. Η κατασκευή του πλαισίου των ερπυστριοφόρων σε δύο μέρη επιτρέπει στα δύο ζεύγη μεσαίων κυλίνδρων να προσαρμόζονται στα περιγράμματα του εδάφους ανεξάρτητα από το κύριο πλαίσιο.



Τα μεγάλα μπλοκ από καουτσούκ μεταξύ του κάτω πλαισίου και του κύριου πλαισίου του συγκροτήματος αποσβένουν αποτελεσματικά τις ανωμαλίες και τους κραδασμούς. Από την άλλη πλευρά, όταν το Xerion εξοπλίζεται με διπλά ελαστικά έως 800/70 R42, στην έκδοση Trac, επιτυγχάνεται ένα τεράστιο αποτύπωμα. Εκτός από το φαινόμενο πολλαπλών περασμάτων, την ιδανική κατανομή βάρους 50:50 ανεξάρτητα από τη στάθμη του ρεζερβουάρ και το αποδοτικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με το concept χαμηλών στροφών κινητήρα 2.0, μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου 8-10% ανά ώρα σε σύγκριση με άλλα τρακτέρ αυτής της κατηγορίας επιδόσεων.

Μεγάλη καμπίνα με ανάρτηση τεσσάρων σημείων

Η καμπίνα έχει επεκταθεί κατά 27 εκ. στο μπροστινό μέρος, με το κάθισμα του οδηγού να διατίθεται σε τρεις εκδόσεις και μπορεί να περιστραφεί κατά 40°, για να έχει ο οδηγός τέλεια θέα των προσαρτημένων εργαλείων. Τόσο το σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων όσο και η εξάτμιση είναι πλήρως ενσωματωμένα στη δεξιά πλευρά του πλαισίου κάτω από την καμπίνα. Σε συνδυασμό με τη λεπτή κολόνα τιμονιού, αυτό εξασφαλίζει απαράμιλλη ορατότητα σε όλο το μήκος και πλάτος. Ο χειρισμός και η παρακολούθηση των βασικών λειτουργιών γίνεται μέσω του εργονομικού μπράτσου με τον μοχλό πολλαπλών λειτουργιών CMOTION και του τερματικού Cebis με οθόνη αφής.

Η νέα ανάρτηση καμπίνας τεσσάρων σημείων παρέχει ένα επίπεδο άνεσης άγνωστο μέχρι σήμερα σε αυτή την κατηγορία επιδόσεων. Απορροφώντας τις κρούσεις και αντισταθμίζοντας τις κινήσεις κύλισης, επιτρέπει στους οδηγούς να επικεντρώνονται πλήρως στη δουλειά τους χωρίς να κουράζονται ακόμη και κατά τη διάρκεια μακρών ημερών εργασίας. Επιπλέον, η καμπίνα έχει αποσυνδεθεί περαιτέρω από το πλαίσιο για να μειωθεί σημαντικά η επίδραση του θορύβου και των κραδασμών από το σύστημα μετάδοσης κίνησης και το πλαίσιο στον οδηγό.

GPS Pilot Cemis 1200: Εφαρμογές γεωργίας ακριβείας

Η σειρά Xerion 12 διαθέτει ένα προσαρμόσιμο πακέτο για εφαρμογές ISObus και γεωργίας ακριβείας. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ αυτόματης διεύθυνσης με GPS Pilot με διαφορετικά σήματα διόρθωσης, on line και off line διαχείρισης εργασιών και εφαρμογών γεωργίας ακριβείας με Section Control και Variable Rates Application (VRA).

Όλες οι λειτουργίες για σύγχρονες, ακριβείς και εξειδικευμένες εργασίες διατίθενται σε συνδυασμό με το τερματικό Cemis 1200 των 12 ιντσών. Παράλληλα, με το Claas connect, νέες άδειες ή ενεργοποιήσεις μπορούν να μεταφερθούν απευθείας στο τερματικό online, όπως και εργασίες με προκαθορισμένες διαδρομές και χάρτες εφαρμογών από συνδεδεμένα συστήματα πληροφοριών διαχείρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων (Claas API).

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία