BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η μεγάλης κλίμακας σπαρτική Amazone Cirrus 9004-2C Grand με πλάτος εργασίας 9 μέτρα

Η Amazone επέκτεινε τη σειρά σπαρτικών μηχανημάτων προσθέτοντας τη νέα συρόμενη Cirrus 9004-2C Grand.

The-new-Amazone-Cirrus-9004-2C-Grand-trailed-cultivator-drill-has-been-designed-for-large-scale-farms-and-contractors_2

Βασίλης Σοφός

220
0

Λόγω της προσαρμοστικότητάς της σε διάφορες εργασίες διαχείρισης πεδίων, η εταιρεία Amazone λέει ότι η νέα μονάδα Cirrus 9004-2C Gran είναι κατάλληλη για μεγάλης κλίμακας και μελλοντικές καλλιέργειες. Το μηχάνημα διατίθεται με πλάτος εργασίας 9 μ. και απόσταση μεταξύ των γραμμών 16,6 εκ.. Η Cirrus 9004-2C Grand είναι στάνταρ εξοπλισμένη με χοάνη δύο θαλάμων, η οποία χωρίζεται σε αναλογία 60:40. Η συνολική χωρητικότητα της χοάνης, η οποία είναι βελτιστοποιημένη για μεγάλους σάκους και διαθέτει επαρκή χωρητικότητα, είναι 5.750 λίτρα.

Η χωρητικότητα σημαίνει ότι η μονάδα μπορεί να γεμίζει όποτε βολεύει. Η χοάνη μπορεί πάντα να φιλοξενήσει ολόκληρο το περιεχόμενο ενός μεγάλου σάκου, ακόμη και με μεγάλες ποσότητες υπολειμμάτων. Αυτό απλοποιεί το logistics των σπόρων, καθώς ο χρόνος πλήρωσης μπορεί να επιλεγεί πιο ευέλικτα. Η χοάνη δύο θαλάμων επιτρέπει τη χωριστή δοσομέτρηση διαφορετικών τύπων σπόρων ή λιπασμάτων. Οι δύο θάλαμοι της χοάνης μπορούν να γεμίσουν με ένα μόνο υλικό, εάν απαιτείται, για μέγιστη απόδοση. Η ακριβής διανομή εξασφαλίζεται από το σύστημα χοάνης υπό πίεση με το σύστημα μεταφοράς υψηλής απόδοσης. Μπορούν να εφαρμοστούν αποτελεσματικά έως και 400 κιλά/εκτάριο με ταχύτητα εργασίας 15 χλμ./ώρα.



Επιπλέον, η χαμηλή απαίτηση ισχύος του ανεμιστήρα υπογραμμίζει την τεράστια αποδοτικότητα του μηχανήματος. Ένα TwinTerminal μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απλή και ακριβή βαθμονόμηση της μονάδας δοσομέτρησης. Γενικά, τα υλικά που μετριούνται και από τους δύο θαλάμους χοάνης ενσωματώνονται σε ένα βάθος τοποθέτησης στο αυλάκι σποράς με το ίδιο σύστημα μεταφοράς χρησιμοποιώντας τη διαδικασία της μίας εκτόξευσης. Από την άποψη αυτή, η νέα κεφαλή διανομής παρέχει ομοιόμορφη πλευρική κατανομή. Το κλείσιμο μιας σειράς εξασφαλίζει υψηλή βιωσιμότητα μέσω της μείωσης της χρήσης σπόρων και λιπασμάτων. Παράλληλα, οι εξαιρετικά εύρωστες καλλιέργειες αναπτύσσονται ως αποτέλεσμα της ακρίβειας, ιδίως στις ζώνες επικάλυψης, καθώς δεν υπάρχουν περιοχές που σπέρνονται διπλά.

Οι επικαλύψεις περιορίζονται σε λιγότερο από 1 % της έκτασης με αυτό το σύστημα. Η κεφαλή διανομής μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε συμμετρικά και ασύμμετρα συστήματα γραμμών πορείας, καθώς και σε πλάτη τροχιάς και πλάτη ελαστικών μέσω του τερματικού ISObus, προκειμένου να δημιουργηθεί μια γραμμή πορείας και δεν απαιτείται μηχανική παρέμβαση. Εάν κλείσουν μεμονωμένες σειρές, η ταχύτητα περιστροφής των μονάδων μέτρησης μειώνεται. Ο πλεονάζων σπόρος κυκλοφορεί στην επιστροφή σπόρων, ενώ ο αέρας συνεχίζει να διαφεύγει προς το μαχαίρι σποράς.



Συνεπώς, η πίεση του αέρα στις γραμμές παροχής σπόρων παραμένει σταθερή. Έτσι αποφεύγεται η εκτόξευση σπόρων από το αυλάκι. Ταυτόχρονα, υπάρχει πάντα επαρκής ποσότητα σπόρου στην κεφαλή διανομής. Αυτή φορτίζεται αμέσως μετά το κατέβασμα της μηχανής. Η αδιάλειπτη εφαρμογή των προϊόντων χωρίς προμέτρηση είναι εγγυημένη μέχρι την τελευταία γωνία του χωραφιού.

Ακρίβεια σε όλο το πλάτος

Απαιτείται ακριβής τοποθέτηση σε βάθος για ομοιόμορφη εμφάνιση στο πεδίο. Η διπλή δισκοσβάρνα TwinTeC plus με τη μεγάλη διάμετρο δίσκου επιτρέπει πίεση σβάρνας έως και 100 κιλά. «Ο συνδυασμός του ομαλού προφίλ και της πίεσης του μαχαιριού είναι το κλειδί για μια σταθερή ποιότητα εργασίας», σημειώνει η εταιρεία. Ο ηλεκτροϋδραυλικός τηλεχειρισμός της πίεσης του μαχαιριού και του βάθους σποράς επιτρέπει την εύκολη προσαρμογή στις διαφορετικές συνθήκες του εδάφους.



Η φιλική προς το χρήστη ρύθμιση παρέχεται από την καμπίνα μέσω ενός τερματικού ISObus. Αυτό σημαίνει ότι οι μεταβαλλόμενες εδαφικές συνθήκες μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα με το θετικό αποτέλεσμα της ομοιόμορφης καλλιέργειας σε όλο το πλάτος εργασίας.

Άνεση και ευελιξία με ρυθμίσεις εν κινήσει

Η ευελιξία του μηχανήματος παίζει καθοριστικό ρόλο στη γρήγορη σπορά των ακρωτηρίων, των σφηνοειδών περιοχών καθώς και των μικρών και ακανόνιστου σχήματος πεδίων.

Η ανεξάρτητη ανάρτηση επιτρέπει στο Cirrus 9004-2C Grand να σύρεται εύκολα σε στροφές και να ελίσσεται σε γωνίες χωραφιών. Εν προκειμένω, κάθε τροχός περιστρέφεται ανεξάρτητα από τους άλλους και μπορεί να προσαρμόζει ευέλικτα την ταχύτητα και την κατεύθυνση κίνησης με γωνία στροφής έως και 90°. Αυτή η διαδικασία στροφής προστατεύει το μηχάνημα από υπερβολικό φορτίο και φθορά. Ο μεγάλος όγκος του τροχού παρέχει άνεση κατά την οδήγηση στο δρόμο. Αποτρέπεται οποιαδήποτε ταλάντωση στα 40 χλμ./ώρα, καθώς το μηχάνημα κινείται μόνο με 4 τροχούς.



Η μεγάλη φέρουσα ικανότητα των τροχών επιτρέπει την ανύψωση του μεσαίου ζεύγους τροχών μεταξύ των 4 τροχών μεταφοράς. Εάν απαιτείται, το ίχνος του τρακτέρ μπορεί να χαλαρώσει με τους τροχούς που είναι τοποθετημένοι σε ένα ενδιάμεσο πλαίσιο μεταξύ της σπαρτικής μηχανής και του τρακτέρ. Οι τροχοί χαλαρώνουν αλλά δεν αναμειγνύονται. Τα μέρη που εμπλέκονται στο έδαφος περιστρέφονται υδραυλικά προς τα πάνω κατά την οδήγηση σε ακρωτήρια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία