BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Γεμάτη μπαταρία για γεννήτριες, αντλίες Stihl μικρών μονάδων

Ένα δύσκολο στοίχηµα έρχεται να βάλει η Stihl, έπειτα από µια χρονιά επίµονης συσσώρευσης που είδε τον τζίρο να επιστρέφει σε προ πανδηµικά επίπεδα. Νέο πεδίο βρίσκει η εταιρεία στους ηλεκτρικούς κινητήρες και την τεχνογνωσία που ανέπτυξε πρόσφατα στο κοµµάτι της µπαταρίας.

20-37_01

Πέτρος Γκόγκος

10
0

Τα ερεθίσµατα από την παγκόσµια αγορά δε, στέλνουν σήµα στα στελέχη του γερµανικού οµίλου ώστε να κοιτάξουν καλύτερα προς τις ανάγκες µικρών αγροτικών εκµεταλλεύσεων.

∆εν αποκλείεται σύντοµα (εντός διετίας) να φτάσουν στην αγορά αντλίες και γεννήτριες για χρήση σε µικρές αγροτικές εκµεταλλεύσεις που ενδεχοµένως να µην διαθέτουν πόρους για µεγαλύτερες υποδοµές. Η έµπνευση έρχεται από την αγορά της Ινδίας στην οποία η Stihl πιστεύει αρκετά, µιας και το 2023 ήταν από τις λίγες αγορές µε θετικό πρόσηµο, µαζί µε αυτήν της λατινικής Αµερικής, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε στο «χωριό της Stihl» ο Μίκαελ Τράουµπ, πρόεδρος του ∆Σ της εταιρείας, στο πλαίσιο του παγκόσµιου media day, µέρος του οποίου ήταν και η Agrenda.

Μέσα στην επόµενη διετία η Stihl θα κυκλοφορήσει πάνω από 30 νέα προϊόντα, δίνοντας έµφαση στα εργαλεία µε ηλεκτροκινητήρα, που αναπτύσσονται παράλληλα µε τα διαχρονικά και αξιόπιστα βενζινοκίνητα εργαλεία της Stihl.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τις ανάγκες της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, το κονταροπρίονο ακριβείας HTA 160, το οποίο φέρει τις ελαφριές αλλά υψηλής αυτονοµίας νέες µπαταρίες της Stihl. Το εν λόγω κονταροπρίονο που βρίσκεται στο νέο κατάλογο προϊόντων που θα κυκλοφορήσουν σύντοµα στην αγορά, µπορεί να κόψει κλαδιά σε ύψος ακόµα και 4,05 µέτρων και µπορεί να καλύψει τος ανάγκες κλαδέµατος κάθε οπωρώνα και ελαιώνα. Το τηλεσκοπικό πριόνι παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του media day και ήταν το πρώτο εργαλείο που ήρθε στο µυαλό των οικοδεσποτών, µόλις άκουσαν Ελλάδα.

Όπως µας εξήγησαν, η Stihl µπήκε αργά στο πεδίο της µπαταρίας και των ηλεκτρονικών κινητήρων. Η καθυστέρηση αυτή, έφερε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα, αφού οι κατασκευαστές απέφυγαν τις «παιδικές ασθένειες» της συγκεκριµένης τεχνολογίας, όπως είναι η µικρή διάρκεια ζωής της µπαταριάς, η µικρή αυτονοµία ή η χαµηλή ισχύς. Μπαίνοντας σε µια ώριµη φάση της τεχνολογίας και µε µια υψηλή τεχνογνωσία που προκύπτει από την εκατονταετή κατασκευαστική εµπειρία της Stihl, η προσαρµογή σε αυτόν τον νέο κόσµο της µπαταρίας γίνεται αντιληπτή ως µια πρώτης τάξεως ευκαιρία ανάπτυξης.

Μια µεγάλη πρόκληση, που δείχνει να έχει επιτευχθεί και να διατίθεται εµπορικά για σκληρής χρήσης εργαλεία, της κορυφαίας σειράς, ήταν η µπαταρία AP500, που ανταγωνίζεται σε επιδόσεις τις µπαταρίες των αγωνιστικών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, µόνο που εδώ, οι ανάγκες για ισχύ είναι µεγαλύτερες και φυσικά τα περιθώρια βάρους σηµαντικά µικρότερα. Ο στόχος φαίνεται να έχει επιτευχθεί.

Η STIHL σχεδιάζει πρόσθετη ανάπτυξη παρά το δύσκολο οικονομικό έτος

Αποκλειστικές πληροφορίες για την εταιρεία και την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα νέα προϊόντα της STIHL είχαν περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο στη Διεθνή Ημέρα Τύπου που έλαβε χώρα την Τετάρτη 13/9/2023 στα κεντρικά της εταιρείας στο Waiblingen της Γερμανίας.

Battery First! Είναι το σύνθημα της εταιρείας η οποία σχεδιάζει:

  • Την είσοδό της στην κατασκευή κινητήρων ΕC - δέσμευση για την ίδρυση εταιρείας στη Γερμανία
  • Την περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα των μπαταριών
  • Ποικιλία νέων προϊόντων με μπαταρία για επαγγελματίες και οικιακούς χρήστες

Οι τελευταίοι οκτώ μήνες αποδείχθηκαν δύσκολοι για τον Όμιλο STIHL. Μετά την άρση των μέτρων για τον περιορισμό του κοροναϊού, οι καταναλωτές άρχισαν να ξαναγυρίζουν περισσότερο στον τουρισμό, στις πολιτιστικές δραστηριότητες και στο φαγητό. Η ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη, ο πληθωρισμός και το κόστος της ενέργειας έχουν επίσης οδηγήσει σε υποτονική καταναλωτική δαπάνη γενικά.

Ο Michael Traub, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της STIHL, δήλωσε "Μετά από αρκετά χρόνια ισχυρής ανάπτυξης, οι αγορές μας βρίσκονται σε μια περίοδο προσωρινής σταθεροποίησης το 2023. Όμως, με πάνω από 100 χρόνια ιστορίας στον κλάδο, η STIHL έχει μεγάλη εμπειρία στο να ανταποκρίνεται στις διακυμάνσεις των λειτουργικών επιχειρήσεων. Η οικογενειακή μας εταιρεία έχει μακροπρόθεσμη προοπτική και ατενίζουμε το μέλλον με εμπιστοσύνη. Έχουμε φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης και συνεχίζουμε να επενδύουμε πολλά στην επιχείρησή μας, ειδικά στις μπαταρίες - την τεχνολογία του μέλλοντος - και στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής και πωλήσεων". Τα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν περαιτέρω επέκταση της ιδρυτικής εταιρείας στη Γερμανία, πρόσθεσε ο κος Traub. Παράλληλα με μια νέα μονάδα παραγωγής εργαλείων με μπαταρία, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει το δικό της εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων EC για επαγγελματικά προϊόντα με μπαταρία στο Waiblingen, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το βάθος παραγωγής της STIHL για μηχανηματα με μπαταρία.

Ανάπτυξη στον τομέα των μπαταριών παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς

"Το θετικό είναι ότι η στρατηγική μας στον τομέα των μπαταριών αποδίδει και ότι οι πελάτες μας σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να ενδιαφέρονται πολύ για τα επαναφορτιζόμενα προϊόντα STIHL", δήλωσε ο κος Traub.

Η STIHL παραμένει αισιόδοξη και αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα:

"Ως ανεξάρτητη, οικογενειακή εταιρεία με υψηλό ποσοστό ιδίων κεφαλαίων άνω του 60%, μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να σχεδιάζουμε με μακροπρόθεσμες προοπτικές, παρά τις δύσκολες εξελίξεις στην αγορά βραχυπρόθεσμα", δήλωσε ο κος Traub. "Γι' αυτό αναμένουμε περαιτέρω ανάπτυξη, ιδιαίτερα στον τομέα των μπαταριών και επενδύουμε σημαντικά στον παγκόσμιο όμιλο STIHL".

Επέκταση και ανανέωση της γκάμας προϊόντων STIHL για ιδιώτες καταναλωτές και στον επαγγελματικό τομέα.

  • Ανάπτυξη λύσεων φόρτισης υψηλής απόδοσης για προϊόντα με μπαταρία, ιδιαίτερα στον επαγγελματικό τομέα, ώστε να διευκολύνεται ο κόσμος να χειρίζεται τα εργαλεία του με μπαταρία χωρίς διακοπή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και να εργάζεται μέσα και με τη φύση.
  • Επέκταση των παγκόσμιων καναλιών πωλήσεων με την προσθήκη λύσεων ηλεκτρονικού εμπορίου και την ανάπτυξη του παγκόσμιου δικτύου εξειδικευμένων αντιπροσώπων.
  • Ανάπτυξη ειδικών προϊόντων για τις αναδυόμενες αγορές για την ακόμη καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού της αγοράς εκεί.

Εσωτερική κατασκευή κινητήρων ΕC: αύξηση του βάθους παραγωγής και επιβεβαίωση της δέσμευσης στην ιδρυτική εταιρεία στη Γερμανία

"Κατασκευάζουμε πλέον την καρδιά που χτυπάει κάθε εργαλείο που λειτουργεί με μπαταρία: τον κινητήρα EC", δήλωσε ο κος Traub. "Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα στο μετασχηματισμό μας και μας επιτρέπει να αυξήσουμε το βάθος της προστιθέμενης αξίας μας στην αναπτυσσόμενη αγορά μπαταριών, να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού μας και να διευρύνουμε την τεχνογνωσία μας.

Καινοτόμα και πρωτοποριακά νέα προϊόντα για επαγγελματίες χρήστες:

  • STIHL FSA 200, το πιο ισχυρό θαμνοκοπτικό μπαταρίας της STIHL.
  • STIHL HTA 150, το πρώτο κονταροπρίονο μπαταρίας που σχεδιάστηκε ειδικά για τη δασοκομία.
  • STIHL HTA 160, το πιο ισχυρό κονταροπρίονο με μπαταρία της STIHL.
  • STIHL KMA 120 R, νέος κινητήρας Kombi με μπαταρία. Ένας κινητήρας πολλά εργαλεία.
  • TS 710i και TS 910i, δυνατοί αρμοκόφτες για σκληρές εργασίες κοπής σε εργοτάξια.

Καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα  για οικιακούς χρήστες:

  • Ελαφριά και εύχρηστα μπορντουροψάλιδα μπαταρίας STIHL HSA 30 και HSA 40
  • Ευέλικτο ψαλίδι θάμνων με μπαταρία STIHL FSA 30
  • Χορτοκοπτικό μπαταρίας για πιο σύνθετες εργασίες STIHL FSA 80
  • Ανανεωμένες μηχανές γκαζόν με μπαταρία STIHL Σειρά 2 και Σειρά 4
  • Κινητήρας Kombi και για τους απαιτητικούς ερασιτέχνες STIHL KMA 80 R, όλες οι εργασίες στον κήπο με ένα κινητήρα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία