BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τρεις νέες σπαρτικές στη σειρά Sitera 100 από την Kuhn με πολλές διαμορφώσεις

Η ποικιλία επιλογών σε μαχαίρια και μονάδες σποράς διευκολύνει την προσαρμογή των νέων Sitera 100, που λανσάρει η Kuhn.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-10-25__9_47_38_πμ_2

Βασίλης Σοφός

1446
0

Η Kuhn επέκτεινε τη γκάμα των μηχανικών συνδυαστικών σπαρτικών μηχανών της με την κυκλοφορία της σειράς Sitera 100. Σε αυτή τη νέα σειρά υπάρχουν τρία μοντέλα με ποικιλία επιλογών μαχαιριών και μονάδων σποράς ανάλογα με την εφαρμογή και τις απαιτήσεις των πελατών. Όλα τα μοντέλα έχουν πλάτος εργασίας 3 μ. και είτε 24 σειρές ανά 12,5 εκ., είτε 20 σειρές σε απόσταση 15 εκ. η καθεμία.

Η βασική διαφορά μεταξύ των μοντέλων, τα οποία είναι τα 310, 320 και 330, είναι ο τύπος της διάταξης του μαχαιριού που τοποθετείται στα επιμέρους μηχανήματα. Το Sitera 310 μπορεί να εξοπλιστεί με μαχαίρια Suffolk- τα μοντέλα Sitera 320 διαθέτουν μαχαίρια μονού δίσκου-, ενώ το Sitera 330 διαθέτει την κεφαλή σποράς διανομής Seedflex 100 της Kuhn, με μαχαίρια διπλού δίσκου τοποθετημένα σε δύο σειρές σε παραλληλόγραμμο και διάταξη τροχών πίεσης. Η ύπαρξη αυτών των τριών επιλογών προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα επιλογής μιας βασικής ή μιας πιο προηγμένης τοποθέτησης σπόρου, ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις γεωργικές τους εργασίες.

Μικρότερες απαιτήσεις ισχύος

Η απαιτούμενη ισχύς είναι αρκετά καλή, καθώς η σειρά απευθύνεται σε τρακτέρ από 100 έως 250 ίππους και είναι συμβατή με μια σειρά από δισκοσβάρνες της εταιρείας, οι οποίες διαθέτουν διαφορετικούς κυλίνδρους ή δόντια, για να προσαρμόζονται σε διάφορους τύπους εδάφους και συνθήκες εργασίας. Κάθε σπαρτική μηχανή διαθέτει χοάνη 600 λίτρων, με τη μονάδα σποράς να είναι στερεωμένη στον κύλινδρο του ηλεκτροκίνητου σβάρνου. Ο σχεδιασμός των Sitera 100 τοποθετεί το βάρος πιο κοντά στο τρακτέρ, επιτρέποντας ένα πιο καλό κέντρο βάρους και, κατ’επέκταση, έναν πολύ καλό χειρισμό από μικρότερα τρακτέρ.



Οι σπαρτικές μηχανές Sitera διαθέτουν την ογκομετρική μονάδα μέτρησης Helica της Kuhn με ελικοειδή οδοντωτό άξονα. Ωστόσο, οι χρήστες που θα ήθελαν να αυξήσουν τη χρήση μπορούν να προσθέσουν μια ηλεκτροκίνητη έκδοση στη Sitera. Αυτό επιτρέπει συνολικά την ευκολότερη ρύθμιση μέσω ενός κουμπιού αυτόματης βαθμονόμησης ή χειροκίνητη ρύθμιση της ποσότητας εφαρμογής σπόρων από την καμπίνα του τρακτέρ (χρησιμοποιώντας το τερματικό) ή αυτόματα μέσω GPS.

Ο αυτόματος έλεγχος του σπόρου κατά τη διάρκεια των στροφών στο κεφαλάρι μέσω του τμηματικού ελέγχου είναι επίσης μια επιλογή.

Έλεγχος του Sitera

Τα χειριστήρια εντός της καμπίνας για τρακτέρ χωρίς Isobus περιλαμβάνουν τα τερματικά VT 30, CCI 800 ή CCI 1200 της Kuhn, τα οποία χρησιμοποιούνται και από χειριστές που θέλουν να διατηρήσουν τις λειτουργίες του ISObus και του τρακτέρ χωριστά. Το VT 30 προσφέρει παρακολούθηση της δοσομέτρησης και του τροχού μετάδοσης κίνησης, έλεγχο των γραμμών πορείας, αρχεία εργασιών και αισθητήρα σπόρων χαμηλής στάθμης.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Kuhn
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία