BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η TAFE Tractors στην Agritechnica 2023 με ποικιλία θερμικών αλλά και ηλεκτροκίνητων τρακτέρ

Οι Ινδοί τα τελευταία χρόνια χαράζουν μια πολύ καλή πορεία στην παραγωγή και διάθεση για την ευρωπαϊκή αγορά τρακτέρ μικρών και προσιτών, με τη TAFE Tractors να κλέβει φέτος την παράσταση στην έκθεση Agritechnica 2023.

401790396_733654568779778_1124259245255940432_n_2

51
0

Oι Ινδοί κατασκευαστές βρέθηκαν στο Αννόβερο για τη μεγάλη έκθεση Agritechnica 2023, παρουσιάζοντας εξαιρετικά ενδιαφέρουσες λύσεις για όποιον αναζητά, εντός και εκτός Ευρώπης, ένα προσιτό και υπερσύγχρονο τρακτέρ. Το παραπάνω το αποδεικνύει η TAFE - Tractors and Farm Equipment Limited, ένας Ινδός κατασκευαστής που παράγει πάνω από 200 χιλιάδες τρακτέρ ετησίως (απλώς για σύγκριση, στην Ιταλία το 2022 πωλήθηκαν μόλις πάνω από 20 χιλιάδες τρακτέρ) και μπορεί να υπερηφανεύεται για κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.



Ως ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς τρακτέρ στην Ινδία, η TAFE Tractors έκανε το ντεμπούτο της στην Agritechnica 2023 με μια διαστρωματωμένη προσφορά στην κατηγορία ισχύος κάτω των 100 ίππων, παρουσιάζοντας πολυάριθμες καινοτομίες ειδικά σχεδιασμένες για τις ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένων συμπαγών ηλεκτρικών τρακτέρ, προηγμένων βοηθητικών οχημάτων με καμπίνες HVAC και αρθρωτών έξυπνων γεωργικών λύσεων επόμενης γενιάς.



Εκτός από τις παραδοσιακές σειρές με θερμικούς κινητήρες, στην αίθουσα της Hannover Messe (αίθουσα 7, C17) παρουσιάστηκαν επίσης νέες ηλεκτρικές λύσεις και, για πρώτη φορά, ένα πρωτότυπο με υδρογόνο. Ένα σημάδι ότι ακόμη και από την Ανατολή η ώθηση για βιωσιμότητα και στον γεωργικό κλάδο γίνεται όλο και πιο έντονα αισθητή.



Ανάμεσα στα τρακτέρ που εξέθεσε η TAFE ξεχώρισε αναμφίβολα το ηλεκτρικό τρακτέρ, εξοπλισμένο με ισχύ 20 kW, εξαιρετικά αποδοτικό κιβώτιο ταχυτήτων, μονάδα κίνησης χαμηλού θορύβου και ισχυρό ηλεκτροκινητήρα με πολύ υψηλή απόδοση (πάνω από 90%). Εξοπλισμένο με λειτουργία γρήγορης επαναφόρτισης, που είναι πλήρως συμβατή με το ευρωπαϊκό σύστημα συνδυασμένης επαναφόρτισης CCS2, επιφέρει χαμηλό κόστος συντήρησης και είναι ιδανικό όχι μόνο για γεωργικές εκμεταλλεύσεις, αλλά και για δήμους καθώς και για εταιρείες logistics και διακίνησης υλικών.



Παρόν ήταν επίσης το TAFE 7515, ένα τρακτέρ κοινής ωφέλειας εξοπλισμένο με ένα ισχυρό τρικύλινδρο κινητήρα 74 ίππων. Σχεδιασμένο για βέλτιστη άνεση και παραγωγικότητα, αυτό το τρακτέρ είναι εξοπλισμένο με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων Synchromesh Mechanical Shuttle 12 ταχυτήτων και συμμορφώνεται με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές Euro Stage V. Προσφέρεται ως πολυεργαλείο για πολυάριθμες εφαρμογές, καθώς μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα εργαλεία, όπως σπαρτικές μηχανές, ψεκαστικά, λιπασματοδιανομείς και ρυμουλκούμενα. Στη σειρά των συμπαγών τρακτέρ, ξεχωρίζουν τα 6028 M και 6028 H (και τα δύο 24 ίππων) και το 6020 M (18 ίππων), τα οποία συνδυάζουν αισθητική και ευελιξία και συμμορφώνονται με την προδιαγραφή Stage V. Τα προσαρμόσιμα αυτά τρακτέρ είναι κατάλληλα τόσο για τη γεωργία όσο και για τη βιομηχανία και διαθέτουν ρυθμιζόμενες ταχύτητες που βελτιώνουν την αποδοτικότητα λειτουργίας τους.



Η προσιτή τιμή τους και η χαμηλή συντήρηση τα καθιστούν ελκυστική πρόταση για ερασιτέχνες αγρότες και δήμους, καθώς και για τη γεωργία. Τα μοντέλα μπορούν να συνδυαστούν με εμπρόσθιους φορτωτές και συστήματα εκχιονισμού. Στο περίπτερο της Agritechnica παρουσιάστηκαν επίσης οι ψηφιακές γεωργικές λύσεις του Ινδού κατασκευαστή, συμπεριλαμβανομένου του SMART TAFE TERRA, ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος για ευφυή γεωργία που περιλαμβάνει διάφορες λύσεις για γεωργία ακριβείας, όπως το σύστημα αυτόματης καθοδήγησης με GPS, η πύλη τηλεματικής, το προηγμένο σύστημα πληροφοριών διαχείρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η ευφυής οθόνη TFT.

trattoriweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία