BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μέσα στο 2024 το πλήρως αναβαθμισμένο ψηφιακό οικοσύστημα CLAAS connect

Η θεωρία που γίνεται πράξη από την Claas λέγεται CLAAS connect, εγκαινιάζεται το 2024 και θα προσφέρει στους επαγγελματίες απρόσκοπτη ψηφιακή συνδεσιμότητα, από την υπηρεσία διαμόρφωσης προϊόντων έως τις εφαρμογές γεωργίας ακριβείας, όλα σε μια εύχρηστη εφαρμογή.

656580_27

Βασίλης Σοφός

174
0

Η Claas συνδύασε την ψηφιακή διαχείριση μηχανημάτων, τον προγραμματισμό υπηρεσιών και τη διαχείριση αδειών χρήσης με τη χαρτογράφηση αποδόσεων, τους χάρτες εφαρμογών και την τεκμηρίωση σε μια ενιαία, βασισμένη στο cloud πλατφόρμα, τη νέα CLAAS connect λύση.

Το «επόμενο βήμα στη γεωργία», όπως αναφέρεται από την κατασκευάστρια, εστιάζει σε ακόμη μεγαλύτερη συνδεσιμότητα και φιλικότητα προς το χρήστη και σε μια στενότερη σχέση μεταξύ πελάτη, αντιπροσώπου, κατασκευαστή και συνεργατών που βασίζεται σε αποτελεσματικότερη επικοινωνία.

Απρόσκοπτη συνδεσιμότητα

Από τις συμβουλές αγοράς έως τη σύμβαση αγοράς και την παράδοση του μηχανήματος, από τις ψηφιακές οδηγίες λειτουργίας, τον σύμβουλο λιπαντικών και τη σύνδεση με το κατάστημα ανταλλακτικών Claas έως τη γεωργία ακριβείας, από τη βελτιστοποίηση του στόλου με εργαλεία όπως το CEMOS Adviser έως την τεκμηρίωση, τη διαχείριση αδειών και τον προγραμματισμό συντήρησης, το νέο CLAAS connect με τις άδειες Machine connect, Farm connect, Field connect και Fleet connect συνδέει απρόσκοπτα όλες τις ψηφιακές λύσεις στον κόσμο των προϊόντων Claas, απλοποιεί και επιταχύνει πολλές εργασίες προγραμματισμού και τεκμηρίωσης και ενισχύει τον δεσμό μεταξύ αγρότη, αντιπροσώπου και κατασκευαστή. H νέα, βελτιωμένη έκδοση διαθέτει εξίσου νέα εργαλεία και πρόσθετες λειτουργίες.



Το υπάρχον μάλιστα Machine connect (TELEMATICS), παρέχεται πλέον ως στάνταρντ, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη ψηφιακή σύνδεση μεταξύ πλατφόρμας και μηχανήματος. Όπως αναφέρει η εταιρεία, όλες οι λύσεις θα συνδυαστούν σταδιακά σε μια ενιαία, βασισμένη στο cloud πλατφόρμα με έμφαση στην απλότητα και την ευκολία χρήσης: διαχείριση μηχανημάτων και στόλου πολλών κατασκευαστών, διαχείριση αδειών, τεκμηρίωση και εφαρμογές γεωργίας ακριβείας συνδυασμένες κάτω από μία εφαρμογή. Η πλατφόρμα θα προσφέρει επιπλέον πλήρη επισκόπηση όλων των αδειών για πρώτη φορά, με άλλα λόγια τα σήματα διόρθωσης για αυτόματη οδήγηση με GPS PILOT, τηλεμετρία, ενεργοποιήσεις ISOBUS και πολλά άλλα θα ενοποιούνται προς όφελος της άνεσης. Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα ευρείας ενσωμάτωσης γεωπονικών λειτουργιών, όπως χαρτογράφηση αποδόσεων, διαχείριση εργασιών, χάρτες δυναμικού και εφαρμογών και τεκμηρίωση.

«Οι μεγάλες δυνατότητες για τη γεωργία του μέλλοντος έγκεινται στη χρήση όλων των τεχνικών δυνατοτήτων που σχετίζονται με τη διαδικασία της γεωργικής παραγωγής. Η προστιθέμενη αξία συχνά δεν έγκειται πλέον στο μεμονωμένο σύστημα, αλλά στη δικτύωση των συστημάτων μεταξύ τους. Με το νέο connect, η Claas διασφαλίζει επομένως τη συνέχεια όλων των λύσεων που προσφέρει η εταιρεία προς όφελος του πελάτη», εξηγεί ο Wolf-Christian von Wendorff, Ανώτερος αντιπρόεδρος παγκόσμιων ψηφιακών λύσεων της εταιρείας.

Το νέο CLAAS connect θα εισαχθεί σε όλες τις περιοχές πωλήσεων όπου το υπάρχον CLAAS connect είναι σήμερα διαθέσιμο. Αρχικά θα διατεθεί στην αγορά σε περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων χωρών εκτός της ΕΕ, όπως η Ουκρανία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Αργεντινή, ενώ περαιτέρω περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας, βρίσκονται στα πλάνα.

Σημαντικό στοιχείο που πρέπει να τονιστεί είναι το γεγονός πως «η τεχνολογία της Claas επιτρέπει σε πρόσθετους εξωτερικούς προμηθευτές και πλατφόρμες να συνδεθούν με το CLAAS connect μέσω του προγράμματος συνεργατών CLAAS», όπως προσθέτει ο Georg Larscheid, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Ψηφιακών Επιχειρήσεων. «Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της Claas θα μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από την ψηφιακή διαχείριση μηχανημάτων CLAAS connect - είτε αποκλειστικά μέσω της απρόσκοπτα συνδεδεμένης πλατφόρμας με τις αντίστοιχες άδειες χρήσης είτε μέσω των συνδεδεμένων συστημάτων άλλων προμηθευτών, τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν εύκολα μέσω του Connection Manager».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία