BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το αυτόνομο Kuhn Karl έφτασε στην Agritechnica ως πρωτότυπο πολυεργαλείο

To υβριδικό και με τετρακύλινδρο κινητήρα Volvo 175 ίππων Karl παρέχει όλη την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για την κίνηση του συστήματος μετάδοσης και του κιτ που τοποθετείται πίσω (σύστημα 700v), το οποίο στο μηχάνημα της έκθεσης είναι μια τροποποιημένη σβάρνα Kuhn 2,5. μέτρων.

368639259_721777683309498_8578429410376177861_n_2

Βασίλης Σοφός

6137
1

Η πίσω ανυψωτική ικανότητα του μηχανήματος των 8,5 τόνων είναι 5,0 τόνοι και ο μπροστινός σύνδεσμος ανυψώνει αξιοσέβαστα 3,5 τόνους. Το πλάτος της ερπύστριας είναι 34 ή 45 εκ., μπορεί να κινηθεί από 3-15 χλμ./ώρα, ενώ το όχημα πλάτους 2,5 μ. μετακινείται με ρυμουλκούμενο, όταν μεταβαίνει από το ένα χωράφι στο άλλο. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου λέγεται ότι επαρκεί για να επιτρέψει στο μηχάνημα να εργαστεί για οκτώ ώρες.



Στα λίγα πρωτότυπα που υπάρχουν ήδη, θα προστεθούν μερικά ακόμη το επόμενο έτος, καθώς η Kuhn θα προσπαθήσει να αυξήσει τις ώρες και να το δοκιμάσει σε διαφορετικές συνθήκες και με άλλα εξαρτήματα κατεργασίας και ενδεχομένως με μια σπαρτική μηχανή. Αυτό που διερευνάται είναι το θέμα της χοάνης, αφού λέγεται ότι θα τοποθετηθεί μια μεγάλη χοάνη σπόρων/λιπασμάτων ή θα επιλεγούν μικρότερες. Το θέμα με αυτό είναι η υλικοτεχνική υποδομή για την επαναπλήρωσή τους, απαιτώντας ενδεχομένως κάποιο είδος αυτόματου συστήματος εντός του χωραφιού.



Επί του παρόντος, το μηχάνημα λειτουργεί όπως ένα τρακτέρ που ακολουθεί τις γραμμές καθοδήγησης του GPS (απαιτείται επόπτης στο πεδίο). Το επόμενο στάδιο θα είναι η προσθήκη ενός πλήρους πακέτου αισθητήρων, καμερών και LiDAR για τον εντοπισμό εμποδίων και μπλοκαρίσματος του μηχανήματος, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει πραγματικά αυτόνομα.

Η εταιρεία τονίζει ότι αυτά δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί, αλλά θα είναι το εύκολο κομμάτι, δεδομένου ότι έχει ήδη αποκτήσει αρκετή εμπειρία σε αυτόν τον τομέα με το ρομπότ τροφοδοσίας Aura. 

«Το KARL είναι μια υπό ανάπτυξη ιδέα που προσφέρει νέες τεχνικές δυνατότητες και μεγάλη ευελιξία εργασίας για αγρότες που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν επαναλαμβανόμενα ζητήματα εργατικού δυναμικού»

Πλήρως αυτόνομο στο άμεσο μέλλον

Το Karl εκτελεί εργασίες χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Μόλις οριοθετηθεί το αγροτεμάχιο, ο χειριστής δημιουργεί μια αποστολή εργασίας, τοποθετεί το Karl στο αγροτεμάχιο, ρυθμίζει τις παραμέτρους εργασίας και ξεκινά την αποστολή, η οποία στη συνέχεια εκτελείται αυτόματα.



Το εργαλείο που είναι συνδεδεμένο με το Karl μεταδίδει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη σωστή εκτέλεση της εργασίας και το KARL προσαρμόζει τις παραμέτρους του, για να εκτελεί εργασίες προσαρμοσμένες σε διαφορετικά εδάφη και βλάστηση.

Ιδιαίτερη προσοχή στη διατήρηση των πόρων

Ο πολυτιμότερος πόρος είναι το έδαφος, λέει η Kuhn, και το περιορισμένου μεγέθους και βάρους Karl δίνει το πλεονέκτημα, μαζί με τις ερπύστριές του, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση του εδάφους και έτσι να ελαχιστοποιείται η συμπίεση. Λιγότερη συμπίεση σημαίνει λιγότερη απορροή, βελτιωμένη ζωή του εδάφους και διατηρημένες δυνατότητες ανάπτυξης των ριζών.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Kuhn
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία