BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Οι αναβαθμισμένες τρυγητικές BRAUD πιο ισχυρές και πιο άνετες με εκτεταμένη χωρητικότητα

Τα ανανεωμένα μοντέλα 7.50M, 7.30L και 8.50L φέρουν βελτιώσεις στην άνεση, τη χωρητικότητα, την ισχύ και την παραγωγικότητα, αντικαθιστώντας τα προηγούμενα μοντέλα 7030M, 7030L και 8030L.

82_265_

Βασίλης Σοφός

23
0

Η New Holland ανανεώνει τις συμπαγείς αυτοκινούμενες τρυγητικές μηχανές για το 2024. Τα μοντέλα BRAUD 7.50M, 7.30L και 8.50L, αντικαθιστούν τα μοντέλα BRAUD 7030M, 7030L και 8030L αντίστοιχα, προσφέροντας βελτιωμένη άνεση, χωρητικότητα, ισχύ και παραγωγικότητα χάρη σε νέα και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά σε πολλούς τομείς.

Ενισχυμένη χωρητικότητα και ισχύ

Όλα τα μηχανήματα ενσωματώνουν τετρακύλινδρους κινητήρες FPT χωρίς ανακυκλοφορία καυσαερίων, αλλά, ενώ η BRAUD 7.30L διατηρεί την ίδια ισχύ των 128 ίππων και χωρητικότητα χοάνης 3.100 λίτρων με τη BRAUD 7030L που αντικαθιστά, οι BRAUD 7.50M και BRAUD 8.50L διαθέτουν αύξηση ισχύος κατά 16 ίππους, στους 144 ίππους, για ταχύτερη εργασία σε δύσκολες συνθήκες.



Τα δύο αυτά μηχανήματα επωφελούνται επίσης από την αύξηση του όγκου της χοάνης κατά 500 λίτρα, αγγίζοντας τα 2.800 λίτρα στην BRAUD 7.50M (1.600 λίτρα στις εκδόσεις Opti-Grape) και τα 3.600 λίτρα στην 8.50L (2.400 λίτρα στις εκδόσεις Opti-Grape II).



Όλα τα μοντέλα διαθέτουν το πιο πρόσφατο τερματικό χειρισμού IntelliView IV Plus με οθόνη αφής, αναβαθμισμένες επιλογές καθισμάτων και φωτισμό LED, ενώ σε όλα τα μοντέλα IV PLUS, εκτός από την BRAUD 7.30L, το κλείδωμα του συστήματος ισοπέδωσης του μηχανήματος γίνεται αυτόματα κατά τη μετάβαση από τη λειτουργία πεδίου σε λειτουργία δρόμου. Το σύστημα ανατάραξης SDC διαθέτει μια νέα διάταξη ρύθμισης της τσιμπίδας σε όλα τα μηχανήματα που εξασφαλίζει συνεπή ανατάραξη των αμπελιών ανεξαρτήτως πάχους βλάστησης, με ένα σύστημα ασφάλισης χωρίς γρύλο για απλή ρύθμιση της τσιμπίδας από την καμπίνα, που διευκολύνει επίσης τις διαδικασίες καθαρισμού.



Οι βελτιστοποιημένες πλάκες αναδευτήρα -στάνταρ στην BRAUD 7.50M και προαιρετικά στο BRAUD 8.50L-, ενεργοποιούνται αυτόματα στη ζώνη καρποφορίας και μπορούν να αφαιρεθούν μεμονωμένα σε λιγότερο από δύο λεπτά με την αφαίρεση ενός μπουλονιού ανά αναδευτήρα. Τα προαιρετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν συστήματα καθαρισμού Opti-Grape II.



Διαθέσιμη με τροχούς 24" ή 28", με προαιρετική ανάρτηση μπροστινού άξονα, η BRAUD 8.50L είναι τώρα επίσης συμβατή με το ψεκαστικό υψηλής χωρητικότητας SupAir της Berthoud. Περαιτέρω επιλογές περιλαμβάνουν ένα σύστημα στατικής ζύγισης και ύψος εκφόρτωσης 3,05 μ. στα μηχανήματα με κοχλία, επιτρέποντας την εκφόρτωση πλήρους φορτίου 3.600 λίτρων σε φορτηγά ή ρυμουλκούμενα με καθαρό ύψος 3,0 μ.



Ένας αποφλοιωτής είναι προαιρετικός σε όλα τα μοντέλα, εκτός από εκείνα με ύψος εκφόρτωσης 3 μ., ενώ το Opti-Grape II μπορεί να εξοπλιστεί στις BRAUD 7.50M και BRAUD 8.50L, προσφέροντας δυνητική αύξηση της χωρητικότητας έως και 30%. Ευκολότερη, ασφαλέστερη μετακίνηση και μεγαλύτερη άνεση Όλα τα μοντέλα διαθέτουν ένα αναβαθμισμένο, πιο αποδοτικό υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων για να παρέχουν στους χειριστές αυτοπεποίθηση στις πλαγιές.



Ένα σύστημα αυτόματης διόρθωσης ύψους/πλευρικής κλίσης (CDHA) στην BRAUD 8.50L παρέχει διόρθωση κλίσης έως και 30%, ενώ το ύψος του μηχανήματος μπορεί να αυξηθεί έως και 600 χλστ. στην BRAUD 8.50L και 500 χλστ. στα μοντέλα BRAUD 7.50M και BRAUD 7.30L, με τρία επίπεδα ρύθμισης. Το ύψος του μηχανήματος και το ύψος του κεφαλαριού είναι αμφότερα καταγράψιμα. Μια επιλογή ανάρτησης του μπροστινού άξονα βελτιώνει την άνεση ιδιαίτερα στο δρόμο, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ότι οι τροχοί διατηρούνται σε επαφή με το έδαφος όταν ανεβαίνουν σε πλαγιές. Η ανάρτηση ενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες στο δρόμο ή μέσω ενός κουμπιού στην οθόνη IntelliView™ IV Plus όταν βρίσκεστε στο πεδίο.



Ενώ χρησιμοποιείται το ίδιο λογισμικό με το IntelliView IV, το τελευταίο IntelliView IV Plus διαθέτει μια νέα κύρια οθόνη, με υλικό που προέρχεται από τη μεγάλη μονάδα IntelliView 12, που χρησιμοποιείται σε άλλα μηχανήματα της New Holland. Πρόκειται για νέου τύπου οθόνη αφής, η οποία έχει καλύτερη ποιότητα απεικόνισης και «αίσθηση» της οθόνης αφής, με ταχύτερη απόκριση. Μεταξύ άλλων προβολών, μπορεί να εμφανίζει την τροφοδοσία από μία τυπική βασική κάμερα, ενώ υπάρχει και μια νέα οθόνη οπισθοπορείας, με δυνατότητα συνολικής τροφοδοσίας έως και τεσσάρων καμερών.



Η ορατότητα του χειριστή βελτιώνεται μέσω ενός νέου πακέτου φώτων εργασίας για το μπροστινό μέρος της καμπίνας, με την ισχύ ανά φως να αυξάνεται από 1.200 σε 2.000 lumens, παρέχοντας συνολικά 12.000 lumens - 2,5 φορές περισσότερα από ό,τι προηγουμένως.

Ένα νέο πακέτο εξωτερικών καθρεπτών βοηθά την οπτική προς τα πίσω, συνδυάζοντας τους κανονικούς και τους υψηλής γωνίας καθρέπτες σε μια ενιαία μονάδα. Η άνεση ενισχύεται περαιτέρω από ένα νέο κάθισμα χειριστή, με πλήρως δερμάτινη ταπετσαρία, θέρμανση και εξαερισμό, οσφυϊκή στήριξη και συρόμενη επέκταση της πλάτης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία