BACK TO
TOP
Green reports

Σε συνέδριο για τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα η Σητεία

Στην Πορτογαλία έφτασε η χάρη του Δήμου Σητείας, ο οποίος μετέβη στην πόλη Arouka για να συμμετάσχει στα πλαίσια του Προγράμματος «Γεωτουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη» (ΓΕΩΤΟΠΙΑ) στο 11ο Συνέδριο για τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα.

Σε συνέδριο για τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα η Σητεία

1
0

Το συνέδριο που έλαβε χώρα από τις 19 έως τις  21 Σεπτεμβρίου αφορούσε συζητήσεις για την οργάνωση και την υποστήριξη των Γεωπάρκων, το μέλλον των εναλλακτικών μορφών τουρισμού , ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε για το «Γεωτουρισμό». Επίσης το πρόγραμμα περιελάμβανε και μια σειρά επιστημονικών αναφορών σχετικά με τη Γεωλογία την Παλαιοντολογία , Περιβάλλον και Ανάπτυξη, την εκπαίδευση και άλλα.

Για το Φυσικό Πάρκο της Σητείας έγιναν δύο εισηγήσεις 1.: «THE USE OF MODERN TECHNOLOGIES IN ASSESSING GEOTOPES AND DEVELOPING MANAGEMENT PLANS IN GEOPARKS: THE CASE OF SITIA NATURE PARK»  (Η χρήση των σύγχρονων  τεχνολογιών στην αξιολόγηση των Γεωτόπων και την ανάπτυξη σχεδίων διαχείρισης στα Γεωπάρκα: Η περίπτωση του φυσικού πάρκου της Σητείας.) Μ. Φασουλάς& Σ. Σταρίδας και 2.:«THE BEAUTY OF FAR EAST CRETE: SITIA NATURAL PARK» (Η ομορφιά της ανατολικής Κρήτης: Φυσικό Πάρκο Σητείας.) Μ. Φασουλάς Β. Περάκης Χ. Μαρόκωστα & Σ. Σταρίδας . Όλες οι εισηγήσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος στις επόμενες ημέρες.

Στο κλείσιμο του συνεδρίου ανακοινώθηκαν οι αξιολογήσεις για τις χώρες και τις περιοχές που υπέβαλαν φακέλους για ένταξή τους στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων.

Πηγή: Sitia.gr



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία