BACK TO
TOP
Profi

Η διαδρομή των 140 χρόνων της Kverneland

Σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ole Gabriel Kverneland πως το μικρό σιδηρουργείο που έφτιαχνε δρεπάνια και είχε ανοίξει το 1879 σε ένα χωριό της Νορβηγίας, σήμερα, 140 χρόνια μετά, θα είχε εξελιχθεί σε μία πολυεθνική εταιρεία αγροτικών μηχανημάτων που απασχολεί περίπου 2.500 εργαζομένους.

co_historic-klepp_0019_tif_

Γιώργος Κοντονής

370
0

Υπάρχουν αρκετοί σηματωροί που άνοιξαν το δρόμο για αυτή την εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου αρότρου το οποίο το 1882 το τράβαγαν άλογα.

Με την ανάπτυξη των πρώτων τρακτέρ στη δεκαετία του 1920, η εταιρεία άρχισε να διερευνά τη δυνατότητα κατασκευής νέων γεωργικών εργαλείων και το πρώτο άροτρο για τρακτέρ Kverneland αναπτύχθηκε το 1928.

Το 1972, ξεκίνησε αυτό που θεωρήθηκε ως το πρώτο αναστρεφόμενο άροτρο στον κόσμο με αυτόματη απελευθέρωση πέτρας και το 1983 η Kverneland AS εισήχθη στο χρηματιστήριο του Όσλο. Το 1986, συγχωνεύθηκε με την Underhaug κατασκευαστή χορτοδετικών.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένας μακρύ κατάλογο εξαγορών, συμπεριλαμβανομένου του δανικού κατασκευαστή μηχανημάτων χορτονομής Taarup το 1993, ακολουθούμενου από τον Ιταλό κατασκευαστή δισκοσβαρνών Maletti, το 1995. Η εξαγορά της γερμανικής εταιρίας Accord το 1996 (εξοπλισμός σποράς) ακολουθήθηκε δύο χρόνια αργότερα το 1998 από την Dutch Greenland Group. Αυτό όχι μόνο έδωσε στην Kverneland λιπασματοδιανομείς και περισσότερο εξοπλισμό χορτονομής, αλλά διπλασιάστηκε και το μέγεθος της εταιρείας.

Άλλες εξαγορές περιελάμβαναν τον γερμανικό κατασκευαστή ψεκαστικών Rau το 1999 και το 2008 και ο όμιλος Kverneland συγχώνευσε τα προϊόντα σειράς Taarup, Accord, Rau με το εμπορικό σήμα Kverneland.

Το 2010 η εταιρεία εξαγόρασε το 39% των μετοχών του Ιταλού κατασκευαστή χορτοδετικών Gallignani, αναλαμβάνοντας πλήρη έλεγχο το 2012. Το Μάιο το ίδιο έτος ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για την Kverneland, καθώς αποκτήθηκε από την Kubota Corporation.

Η ιστορία συνεχίζεται ......

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία