BACK TO
TOP
Profi

Με πληθώρα αυτοματοποιημένων συστημάτων οι αναβαθμισμένες θεριζοαλωνιστικές S700 της John Deere

Η εταιρεία σπεύδει να φρεσκάρει για το 2020 τις θεριζοαλωνιστικές της μηχανές της σειράς S700, με μια σειρά αναβαθμίσεων που εντοπίζονται στους νέους αυτοματισμούς για το χωράφι, την βελτιωμένη διαχείριση δεδομένων και την ορθότερη τοποθέτηση των υπολειμμάτων.

s700

52
0

Αναβαθμίσεις στα αυτοματοποιημένα συστήματα

Τόσο το σύστημα επιτήρησης «Combine Advisor» όσο και το λογισμικό «HarvestSmart» δέχθηκαν ουσιαστικές αναβαθμίσεις ώστε να απογειώσουν την άνεση και την ακρίβεια κατά την εργασία με την θεριζοαλωνιστική μηχανή S700. Πιο συγκεκριμένα, το λογισμικό χρησιμοποιεί κάμερες και αισθητήρες για να ανιχνεύσει τις αλλαγές στις συνθήκες καλλιέργειας και να μπορέσει η θεριζοαλωνιστική να προσαρμοστεί αναλόγως. Στόχος φυσικά της John Deere είναι να καταφέρει να αυξήσει την απόδοση στην καλλιέργεια και κατ'επέκταση την παραγωγικότητα.

Στις αναβαθμίσεις της όμως η κατασκευάστρια μερίμνησε και για την ευκολία χρήσης της πληθώρας των λειτουργιών που έχει στη διάθεσή του ο χειριστής γιαυτό επανασχεδίασε το σύστημα «Combine Advisor» κάνοντάς το ακόμη πιο «φιλικό προς τον χρήστη», σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή προϊόντος της εταιρείας Matt Badding.

Μέσω των νέων συστημάτων που θα ενσωματωθούν στις αναβαθμισμένες S700, η ταχύτητα του εδάφους ρυθμίζεται αυτόματα και προσαρμόζεται εν κινήσει χάρη στο HarvestSmart. Σύμφωνα με την John Deere, αυτή η καινοτομία βοηθά το μηχάνημα να διατηρεί σταθερό «φορτίο καλλιέργειας» και να προσαρμόζεται σε πολλές μορφές καλλιέργειας.

Οι νέες θεριζοαλωνιστικές μπορούν τώρα να δουλεύουν ακόμη πιο κοντά στο όριο ισχύος τους, καθώς το σύστημα HarvestSmart αναλύει πλέον την δύναμη του κινητήρα, το φορτίο και την πίεση του ρότορα για να καθορίσει στο τέλος την ιδανικότερη ταχύτητα εδάφους εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Με όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό πως οι άνθρωποι της John Deere ήθελαν να κάνουν το λογισμικό HarvestSmart ακόμη πιο «διαισθητικό», αφού, για παράδειγμα, «ακόμη και η διαδιακασία βαθμονόμησης των 30 δευτερολέπτων είναι παθητική», αναφέρει ο διευθυντής προϊόντος Matt Badding. «Με λίγα λόγια, το σύστημα που θα διαθέτουν οι νέες S700 είναι παρόμοιο με τον υπολογιστή ταξιδιού με προσαρμογή της ταχύτητας κίνησης που συναντάμε στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Ο χειριστής δε θα χρειάζεται πια να επιταγχύνει και ύστερα να επιβραδύνει για να βρει στο τέλος την κατάλληλη ταχύτητα», εξηγεί ο Matt Badding.

Βελτιώσεις στο σύστημα διαχείρισης δεδομένων

Όσον αφορά στη διαχείριση των δεδομένων, η John Deere πρόσθεσε ένα νέο πιο ακριβή αισθητήρα ανίχνευσης του επιπέδου υγρασίας ο οποίος συλλέγει δεδομένα με ακόμα καλύτερο τρόπο. Όσο πιο έγκυρα είναι τα δεδομένα λοιπόν τόσο καλύτερες και οι αποφάσεις που παίρνονται από τους παραγωγούς σχετικά με τη διαχείριση της καλλιέργειας.


Ο αναβαθμισμένος «εικονικός» σύμβουλος θα διατίθεται πλέον με μια πληθώρα λειτουργιών οι οποίες θα είναι ακόμη πιο εύκολες στη χρήση λόγω του φιλικότερου προς τη χρήση λογισμικού της John Deere.

Στο παραπάνω βοηθάει όμως και το νέο πακέτο Precision Ag intelligence, ένα σύστημα ευφυούς γεωργίας που θα προσφέρεται στο στάνταρτ εξοπλισμό των μοντέλων της σειράς S700 του 2020. Σε αυτό περιλαμβάνεται ο νέος συνδυασμός τερματικών Generation 4 CommandCenter και το AutoTrac. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους να επιλέξουν το σύστημα JD Link, το οποίο τους επιτρέπει να μεταφέρουν εύκολα και με ασφάλεια δεδομένα του στόλου τους και να ελέγχουν εξ αποστάσεως την θεριζοαλωνιστική μηχανή ( δεδομένα απόδοσης, παραγωγικότητας και κατάστασης του μηχανήματος).

Καλύτερη τοποθέτηση των υπολειμμάτων 

Στον προαιρετικό εξοπλισμό της σειράς S700 ένα νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει στον παραγωγό να ορίζει τον χώρο των τεμαχιστών σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις με εύκολο έλεγχο μέσα από την καμπίνα. Η νέα αυτή λειτουργία βελτιώνει τον τρόπο τοποθέτησης των υπολειμμάτων και ενδεχομένως εξοικονομεί χρόνο.«Με αυτό το χαρακτηριστικό επιτυγχάνεται άλλη μία εξοικονόμηση χρόνου κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, ειδικά όταν ο χειριστής εργάζεται σε δύο διαφορετικές καλλιέργειες όπως το καλαμπόκι και η σόγια», αναφέρει ο Matt Badding.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η λειτουργία ενσωματώνεται στις λειτουργίες βελτιωμένης απόδοσης της σοδειάς και αποτελεί μέρος της πληθώρας των χαρακτηριστικών που προσφέρει το τερματικό Generation 4.

Αξιοσημείωτη είναι και η ευκολία που προσφέρει το χαρακτηριστικό αυτό για την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιηθεί η S700, αφού οι ρυθμίσεις για την κάθε καλλιέργεια αποθηκεύονται για μελλοντική χρήση. Τέλος, μια από τις σημαντικές αλλαγές στην νέας γενιάς S700 είναι το αυξημένο ύψος του αναδευτήρα λόγω της αντίστοιχης αύξησης του ύψους των νέων καροτσιών που κυκλοφορούν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία