BACK TO
TOP
Profi

Τέσσερα μοντέλα σποράς με κόστη και αποδόσεις για το κριθάρι βυνοποίησης

Η πρώιµη συγκοµιδή στο βυνοποιήσιµο κριθάρι είναι ζωτικής σηµασίας για µια σοδειά µε χαµηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, που είναι και το ζητούµενο στη ζυθοποιεία. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό η υψηλή περιεκτικότητα των κόκκων σε πρωτεϊνη, µειώνει τη διαύγεια της µπύρας (µη επιθυµητό χαρακτηριστικό από τη βιοµηχανία και τους καταναλωτές). Ως εκ τούτου εδάφη που θερµαίνονται γρήγορα την άνοιξη και αποστραγγίζονται εύκολα είναι µία καλή επιλογή για την καλλιέργεια αυτή. Ωστόσο, η γρήγορη αποστράγγιση µπορεί να είναι και σηµαντικό µειονέκτηµα, λόγω της έκπλυσης των αζωτούχων λιπασµάτων.

HCKH6752

Γιώργος Κοντονής

3
0

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι ενδιάµεσες καλλιέργειες κάλυψης έχουν γίνει εξαιρετικά σηµαντικές για πολλούς καλλιεργητές κριθαριού βύνης καθώς έχουν κύριο στόχο την προστασία του εδάφους από τη διάβρωση κατά τους χειµερινούς µήνες και βοηθούν στην αποφυγή της έκπλυσης των πολύτιµων θρεπτικών συστατικών του εδάφους.

Εδώ παρουσιάζουμε τέσσερις μεθόδους σποράς με κόστη και αποδόσεις ανάλογα με τα μηχανήματα που υπάρχουν στην εκμετάλλευση.

Διαβάστε περισσότερα στο profi Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί μαζί με την Agrenda στις 5 Σεπτεμβρίου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία