BACK TO
TOP
Profi

Πρώτη αποκλειστική δοκιμή του νέου Massey Ferguson 8S.245

Μια καλή µαγιά είναι ίσως η πιο σωστή έκφραση που συνοψίζει την κριτική για τη νέας γενιάς σειρά MF 8S που δοκιµάζει αποκλειστικά και για πρώτη φορά το profi

2222-min

64
0

Σ ε κάποιους µπορεί να φαίνεται ασφαλής η λύση του ρετρό σχεδιασµού, σε κάποιους άλλους όχι. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι το κυρτό παρµπρίζ, οι φαρδείς λασπωτήρες και το διάκενο των 240 χιλιοστών µεταξύ καπό και καµπίνας είναι ιδιαιτέρως όµορφα από αισθητική άποψη. Ο συνδυασµός χρωµάτων πάει πίσω στη σειρά Massey 2000 της δεκαετίας του 1980, µε τη γωνιακή αρχιτεκτονική και το γκρι πλαίσιο της καµπίνας, τα µικρά διακοσµητικά στοιχεία χρωµίου και τα εσωτερικά πάνελ να είναι στοιχεία που τραβούν σίγουρα τα βλέµµατα. 

 
 

Το νέο 8S αντικαθιστά τα µεγαλύτερου πλαισίου τρακτέρ της σειράς 7700S. Υπάρχουν τέσσερα µοντέλα, από το 8S.205 (152kW/ 205 ίπποι) έως το κορυφαίο 8S.265 (197kW/ 265 ίπποι), όλα επωφελούµενα από σύστηµα ώθησης 20 ίππων, η οποία ενεργοποιείται σταδιακά µε ταχύτητες ταξιδιού άνω των 6 χλµ/ώρα, ακόµη και χωρίς το pto. 

 
 

Κάτω από το κυρτό καπό φωλιάζει ο µεγαλύτερος εξακύλινδρος κινητήρας της AGCO Power χωρητικότητας 7,4 λίτρων. Χάρη στο «all-in-one» σύστηµα καυσαερίων µε DOC, SCR και καταλύτη αιθάλης, η Massey Ferguson λέει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για DPF για συµµόρφωση µε τις προδιαγραφές Stage V. Οι ονοµαστικές στροφές έχουν µειωθεί στις 1.950 σ.α.λ., κάτι που θα ενισχύσει την οικονοµία καυσίµου και θα µειώσει τον θόρυβο. Όσον αφορά τη συντήρηση, στα υδραυλικά δεν χρειάζεται ρύθµιση για το διάκενο της βαλβίδας. Το ντεπόζιτο των 460 λίτρων στο 8S φιλοξενεί 7% περισσότερο καύσιµο από τον προκάτοχό. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι η είσοδος αέρα του κινητήρα µπροστά από την καµπίνα, στο κενό µεταξύ αυτής και του χώρου κινητήρα, κάτι για το οποίο θα γίνει λόγος πιο κάτω. 


Διαβάστε περισσότερα στο Profi Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί στις 5 Δεκεμβρίου μαζί με την Agrenda 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία