BACK TO
TOP
Profi

Μεγάλη χορτοδετική Krone Big Pack 1290 VC: Περισσότερα χιλιοστά, υψηλότερη άνεση

Πριν λίγο καιρό η Krone παρουσίασε την πέμπτη γενιά χορτοδετικών τετράγωνων δεματιών Big Pack. Οι συνάδελφοί από το ολλανδικό περιοδικό Trekker παρακολούθησαν το πρωτότυπο 1290 VC στο τετράγωνο ενσίρωμα.

big_pack_1270_vc_drohne_stroh_2_7b7_

126
0

Οι πρώτες μεγάλες χορτοδετικές τετράγωνων δεματιών Krone Big Pack εμφανίστηκαν στην αγορά το 1993 και για την ερχόμενη σεζόν έρχεται η πέμπτη γενιά στα χωράφια. Μαζί με τη σειρά «HighSpeed» θα παρουσιαστούν τα Big Pack 1270, 1290 και 1290 HDP με ή χωρίς το γνωστό σύστημα κοπής VariCut (VC). Αυτή είναι μια από τις αλλαγές στη νέα σειρά, καθώς είναι εξοπλισμένη με 51 (VC51) ή με 26 μαχαίρια (VC26) για ελάχιστο μήκος τεμα- χισμού 22 ή 44 χιλιοστά, αντίστοιχα.



Αρκετά ενδιαφέρον ήταν το πρωτότυπο 1290 που μπορούσε να εκτελεί την εργασία με τη μονάδα τεμαχισμού, ενώ το κιβώτιο ελέγχου παρείχε πέντε επιλογές ρύθμισης. Ωραία λεπτομέρεια και το ενιαίο συρτάρι που βγαίνει προς τα έξω, για το οποίο έγινε λόγος στην ομαδική δοκιμή για τις μεγάλες χορτοδετικές (profi 6/2019) με το Big Pack 1290 XC.

Μεγαλύτερα δεμάτια

Tο μεταβλητό σύστημα πλήρωσης (Variable Filling System – VFS) είναι ένα ακόμα οικείο χαρακτηριστικό όλων των μοντέλων χορτοδετικών μεγάλων δεματιών της Krone.



Πλέον, ένας ηλεκτρονικός αισθητήρας ανιχνεύει το τρέχον επίπεδο πλήρωσης, πράγμα που επιτρέπει στον χειριστή να επιλέγει μία από τις πέντε ρυθμίσεις ενεργοποίησης από το κιβώτιο ελέγχου για να αντιστοιχίζει καλύτερα διαφορετικές σοδειές και συνθήκες.

Επίσης, η Krone τροποποίησε το σχέδιο του θαλάμου προσυμπίεσης για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα έκκεντρα για τον συσκευ- αστή και το τύμπανο εισαγωγής είναι πιο στιβαρά και είναι βιδωμένα στη θέση, πράγμα που διευκολύνει την αντικατάστασή τους.
 Ο συσκευαστής και το τύμπανο εισαγωγής είναι πιο ανθεκτικά από πριν και προέρχονται από το HDP II, επομένως έχουν μεγαλύτερα έδρανα και περισσότερα δόντια.

Μέτρηση ροπής στην οθόνη

Έχει τοποθετηθεί ένας αισθητήρας στο άξονα κίνησης VFS για τη μέτρηση της ροπής. Αυτές οι ενδείξεις εμφανίζονται στην οθόνη. Επίσης, τα δεδομένα ροπής κινητήριου άξονα είναι προϋπόθεση για τη μελλοντική λειτουργικότητα του TIM, πράγμα που θα επιτρέψει στο εξάρτημα να ελέγχει την ταχύτητα πορείας του τρακτέρ προς τα εμπρός.

Πιο μακρύς θάλαμος δεματιού

Ο θάλαμος δεματιού επεκτάθηκε περίπου κατά 20%, στα 3,60 μ., αν και αυτό δεν μετα- φράζεται απαραίτητα σε μεγαλύτερη πυκνότητα δεματιών – αυτό συνεχίζει να σχετίζεται με το HDP και το HDP II. Η νέα γενιά εμβόλου που διαθέτει το Big Pack 1270 μπορεί να συμπιέζει πιο δυνατά και τα στατιστικά στοιχεία της Krone δείχνουν βελτίωση κατά 15% στην πυκνότητα των δεματιών σε σύγκριση με τα μοντέλα «HighSpeed» της εταιρείας.



Σύνοψη

Για το 2021, η Krone παρουσιάζει την πέμπτη γενιά χορτοδετικών της με τρία μοντέλα, τα οποία διατίθενται με ή χωρίς σύστημα τεμα- χισμού. Εκτός από τη βελτιωμένη άνεση για τον χειριστή βελτιώθηκε και η αξιοπιστία. Παρόλο που ο ανασχεδιασμένος θάλαμος προσυμπίεσης, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου VFS, το σύστημα καθαρισμού κομποδέτη/μηχανήματος PowerClean θα είναι πολύ δημοφιλές.

Τα μηχανήματα της Krone διαθέτει στην ελληνική αγορά
η εταιρεία Κυριακού ΑΕ (τηλ. 2310/753031-2)

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Krone
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία