BACK TO
TOP
Profi

Σύστημα διανομής Cadman CMA: Ξεδιπλώνει τη θρέψη

Η εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού άρδευσης Cadman στρέφει το ενδιαφέρον της στην διανομή μέσω σωλήνων με το σύστημα Continuous Manure Application, το οποίο επιτρέπει την εφαρμογή κοπριάς σε γραμμικές καλλιέργειες, όπως το καλαμπόκι. Η πρώτη μονάδα των Καναδών στην Ευρώπη λειτουργεί τώρα στη Γερμανία

9a68e242652e5f961ec956348b5199b7

51
0

Τα ομφαλικά συστήματα διανομής υδαρούς κοπριάς είναι πλέον το περιζήτητο εργαλείο για τη μετα- φορά υλικού στο υγρό έδαφος. Εντούτοις, καθώς ζυγίζει 35 τόνους, το Cadman CMA δεν συμπεριλαμβάνεται στα μηχανήματα με ελαφρύ «πάτημα». Επιπλέον, το βάρος του δεν είναι το μοναδικό μεγάλο στατιστικό στοιχείο αυτού του εξοπλισμού που κοστίζει πολλά, έχει μήκος 14 μ. και πλάτος 3,40 μέτρων.

Απτόητη όμως η γερμανική αγροτική επιχείρηση μπήκε στον πειρασμό να επενδύσει το ποσό στο σύστημα αυτό της καναδικής κατασκευής. Τι είδε όμως σε αυτό;

Ανάμεσα στις σειρές

Τι είναι αυτό που κάνει το CMA να ξεχωρίζει. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει πολλά κοινά με ένα σύστημα άρδευσης και διατίθεται με τον δικό του κινητήρα και το σύστημα διεύθυνσης. Αυτό δίνει στη μονάδα τη δυνατότητα να μετακινείται αυτόνομα κατά μήκος των συνόρων ή απομακρυσμένα. Το τρακτέρ κινείται πάνω-κάτω στο χωράφι σε ορθή γωνία με το καρούλι.

Κατά την οδήγηση στην άκρη των συνόρων, το τρακτέρ τραβά τον εύκαμπτο σωλήνα πίσω του μέχρι να φτάσει στο τέλος του χωραφιού. Στη συνέχεια, το στήριγμα εύκαμπτων σωλήνων διπλώνει στο πλάι, επιτρέποντας στο τρακτέρ να κάνει στροφή, ενώ ο σωλήνας μένει στη θέση του. Καθώς το τρακτέρ επιστρέφει στην επόμενη ζώνη ορίου, το καρούλι τυλίγει τον εύκαμπτο σωλήνα.



Μόλις επιτρέψει το τρακτέρ, το CMA κινείται κατά μήκος του κεφαλαριού και ξετυλίγει σωλήνες σε απόσταση που ισούται με δύο πλάτη ζώνης ορίου (αυτό γίνεται αυτόματα μέσω GPS) και ευθυγραμμίζεται για την επόμενη διαδρομή. Και ο κύκλος ξεκινά από την αρχή.

Ισχύς από την Deere

Ο κινητήρας John Deere με ισχύ 281kW/375 ίππους, τροφοδοτεί το αυτοκινούμενο καρούλι, καθώς και την φυγοκεντρική αντλία Cornell μέσω ενός κιβωτίου μεταφοράς. Ο ρυθμός ροής και η πίεση ελέγχονται από τις στροφές του κινητήρα.

Οι υδραυλικές λειτουργίες εξυπηρετούνται από δυο αντλίες, οι οποίες τροφοδοτούν επίσης τα τέσσερα μοτέρ τροχών Poclain και τον τεράστιο ελικοειδή συμπιεστή που χρησιμοποιείται για το ξέπλυμα του εύκαμπτου σωλήνα με σπόγγους.Όλες οι βασικές λειτουργίες κυλίνδρων λειτουργούν από ένα τηλεχειριστήριο με ανθε- κτική εμφάνιση, το οποίο έχει εμβέλεια άνω του 1 χιλιομέτρου. Στην ιδανική περίπτωση, όλες οι εργασίες εκτελούνται από τον χειριστή, αν και αυτό είναι ευκολότερο να λεχθεί παρά να γίνει.

270 κυβικά την ώρα

Αφού στηθεί το σύστημα, μπορεί να επιτύχει ρυθμός 250 κυβικά/ ώρα ή περισσότερο. Ο ψεκαστήρας πλάτους 12 μ. έχει συνολικά 15 στόμια με διάμετρο 50 mm, ενώ η κοπριά ενσωματώνεται εν μέρει από τις αστεροειδείς διατάξεις. Σε αυτή την περίπτωση, ο ρυθμός εφαρμογής πρέπει να μειωθεί κατά το τράβηγμα του εύκαμπτου σωλήνα, καθώς ο χρήστης δεν μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα από 5 χλμ./ώρα.



Για τα σιτηρά και τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, ο κύριος Kromminga χρησιμοποιεί για το σύστημα μια πιο παλιά μπούμα με ράβδο ενστάλλαξης 24 μ., η οποία είχε μετατραπεί για να χρησιμοποιηθεί με το CMA, καθώς η καναδική παρεχόμενη έκδοση 18 μ. δεν ταίριαζε με την ανυψωτική ικανότητα του στόλου του τρακτέρ του αγροκτήματος.

Σύνοψη

Το CMA δεν είναι ένα συνηθισμένο σύστημα και έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται σε μεγάλα χωράφια. Η απαιτούμενη ισχύς για την έλξη του σωλήνα 6 ιντσών δεν θα πρέπει να υποτιμάται, ενώ το υλικό PE φαίνεται πιο ανθεκτικό στις βλάβες από πέτρες σε σύγκριση με τον επίπεδο σωλήνα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία