BACK TO
TOP
Profi

Με τολμηρό σχεδιασμό και αίσθηση πολυτέλειας τα John Deere 8R

Με νέο τολµηρό σχεδιασµό και αίσθηση πολυτέλειας χωρίς να θυσιάζει την άνεση, η Σειρά 8R της John Deere βρίσκεται στην Ελλάδα διαθέσιµη σε τρεις εκδόσεις και ισχύ που φτάνει τους 458 ίππους.

photo4_2

356
0

Aπό την πρώτη κιόλας µολυβιά για το σχεδιασµό της Σειράς 8R, η John Deere ξεκίνησε µια διαδικασία στενής συνεργασίας µε πελάτες από όλη την Ευρώπη και συµβουλεύτηκε τους κορυφαίους ειδικούς σχεδιασµού στον κόσµο, όπως το BMW Designworks Center στην Καλιφόρνια. Με την επιλογή των καλύτερων υλικών, τη φροντίδα της κάθε λεπτοµέρειας και µε το βλέµµα στην εξέλιξη της αγροτικής µηχανικής, η Σειρά 8R, βγήκε από την παραγωγική γραµµή της εταιρείας, ως µία λύση υψηλής τεχνολογίας, απολαυστικής οδηγικής εµπειρίας, άνεσης και φυσικά υψηλών αποδόσεων µεταξύ 326-458 ίππων. Η Σειρά διαθέτει τρεις σχεδιασµούς: 8R/8RT/8RX

Τα πέντε µοντέλα 8R είναι ιδανική επιλογή για όσους χρειάζονται ένα ευέλικτο µηχάνηµα για το χωράφι και το δρόµο, και η John Deere λέει πως αποτελεί τον καλύτερο συνδυασµό ισχύος έλξης κα γενικής απόδοσης. Το µεγάλο µεταξόνιο και η τοποθέτηση του κινητήρα µπροστά εξασφαλίζουν τη βέλτιστη κατανοµή βάρους, που είναι ζωτικής σηµασίας για επιπλέον ικανότητα έλξης και ευστάθεια οδήγησης. Η ανάρτηση ανεξάρτητων συνδέσµων (ILS) µε την οποία είναι εξοπλισµένα τα 8R εξασφαλίζει πάντα πλήρη επαφή των εµπρός τροχών µε το έδαφος, ακόµη και σε ανώµαλες επιφάνειες.

Εκδόσεις 8RT και 8RX

Τα τρακτέρ 8RT είναι τέσσερα µοντέλα που φοράνε 2 ερπύστριες και έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν την πιο ισχυρή ευθύγραµµη έλξη, εξαιρετικά αποδοτική µεταφορά ισχύος και υψηλή πλεύση. Φτιαγµένα για επίπεδο, ξηρό και µη συµπαγές έδαφος, προσφέρονται µε λαστιχένιες ερπύστριες Camso Durabuilt, σειρά 4500 και 6500, σε εύρος πλάτους από 400 mm (16") έως 760mm (30"). Εκτός όµως από την ισχύ, διαθέτει 88% συνολική αποδοτικότητα τρακτέρ, που είναι επίσης εξαιρετική για τα ερπυστριοφόρα τρακτέρ.

Αν τώρα προτεραιότητα είναι η ελάχιστη ανατάραξη του εδάφους, τα µοντέλα 8RX µε τέσσερις ερπύστριες είναι ιδανική λύση, για την έλξη µεγάλων παρελκόµενων. Σε σύγκριση µε τους σχεδιασµούς 2 ερπυστριών, το 8RX είναι πολύ λιγότερο ευπαθές σε ορισµένους τύπους εδάφους, εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση και σταθερότητα στις πλαγιές και δεν δηµιουργεί «βουναλάκια» στις στροφές. Η επιφάνεια επαφής εδάφους 4,57 m² αποτελεί σηµείο αναφοράς σε αυτή την κατηγορία ιπποδύναµης. Ακόµη και µε πλήρες αντίβαρο, η στατική πίεση εδάφους στο πίσω µέρος είναι µόνο 36kPa. Τα µοντέλα της Σεράς 8R µπορούν να εξοπλιστούν µε µηχανοκίνητα κιβώτια PowerShift και e23. Επίσης µε ένα τρίτο, το αυτόµατο κιβώτιο Autopowr µπορείτε να επιταχύνετε οµαλά από την πρώτη έως τη µέγιστη ταχύτητα, µε έναν µόνο µοχλό και χωρίς συµπλέκτη.


Στην καµπίνα τώρα, ένα από τα πιο δυνατά σηµεία της Σειράς: Άφθονος χώρος, ελάχιστος θόρυβος και πολυτέλεια, υπόσχεται η John Deere που λέει πως έκανε την καµπίνα ακόµη µεγαλύτερη και πρόσθεσε ακόµη 5 cm ύψους. Μέσα στην καµπίνα ο χειριστής θα βρει πολυτελή καθίσµατα όπως το νέο «Ultimate κάθισµα» που χρησιµοποιεί τεχνολογία ηλεκτρικής ανάρτησης γρήγορης απόκρισης που αποµονώνει έως και από το 90% των κατακόρυφων κινήσεων.

ULTIMATE ΚΑΘΙΣΜΑ

Το Ultimate κάθισμα είναι το πρώτο κάθισμα οδηγού τρακτέρ με ενσωματωμένα στοιχεία μασάζ. Είναι επίσης αεριζόμενο και διαθέτει πλαϊνά μαξιλάρια στήριξης, εξασφαλίζοντας άνεση κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Πληροφόρηση και ψυχαγωγία

Η John Deere προσφέρει τρία πακέτα άνεσης και ευκολίας, τα Select, Premium και Ultimate. Συγκεκριμένα στις εκδόσεις Premium και Ultimate, προσφέρει το προηγμένης τεχνολογίας ψηφιακό ραδιόφωνο με οθόνη αφής 6,5" που υποστηρίζει το Apple CarPlay και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών ψυχαγωγίας.



Ο χειριστής μπορεί να χρησιμοποιεί την πλοήγηση, να πραγματοποιεί κλήσεις, να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα και να ακούει μουσική, με τρόπο που του επιτρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος στο δρόμο και στο χωράφι. Το 8R διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο ηχοσύστημα 6 ηχείων και ένα πανίσχυρο subwoofer.



Στον τομέα της γεωργίας ακριβείας, ο χειριστής θα βρει τον νέο ενσωματωμένο δέκτη StarFire6000 και το σύστημα AutoTrac που ενισχύει την παραγωγικότητα μειώνοντας το κόστος χρήσης καυσίμων και λιπασμάτων. Η ενεργοποίηση του Command Center Premium είναι το εισιτήριο για τα οφέλη των γεωργικών εργασιών, την ευελιξία που προσφέρει η καταγραφή ISOXML και το AutoTrac Vision για καθοδήγηση μέσω κάμερας.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της John Deere στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Agrotech S.A.(2310/795018)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία