BACK TO
TOP
Profi

Το αυτόνοµο τρακτέρ Horsch RO1 μπαίνει στο χωράφι για λογαριασμό του profi Ιουνίου

Πέρυσι η Horsch παρουσίασε το όραµά της για την αυτόνοµη άροση — το RO1. Είδαµε το πρωτότυπο ενώ έσπερνε χειµερινές καλλιέργειες και παρουσιάζουμε στο profi Ιουνίου τις εντυπώσεις μας.

hosrch

2276
0

Προτού αρχίσουµε να εξετάζουµε διεξοδικά το µηχάνηµα αξίζει να αναρωτηθούµε γιατί το κόνσεπτ RO1 πέρασε από το χαρτί στην πράξη και εµφανίστηκε στο χωράφι ως αυτόνοµη σπαρτική µηχανή. «∆εν γίναµε ένα µε το πλήθος» ήταν τα λόγια του Michael Horsch, ο οποίος ήθελε ανέκαθεν ένα µεγάλο κιτ όπως δείχνει η λίστα καινοτοµιών της εταιρείας.

Ένας λόγος για αυτή τη στάση της Michael Horsch είναι η ποιότητα της εργασίας. Για παράδειγµα, χρειάζεται ορισµένη πίεση υνιών για να προετοιµαστεί σωστά το χώµα και αυτό είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί µε τα ελαφριά µηχανήµατα όπου χρησιµοποιείται η νοηµοσύνη σµήνους.

Ως εκ τούτου, η σπαρτική RO1 χωρίς οδηγό µπορεί να συνδυαστεί µε µια ολοκαίνουργια σπαρτική Serto SC πλάτους 12 µ. για δηµητριακά, αλλά µπορεί να χρησιµοποιεί και µηχάνηµα φύτευσης ακριβείας Maestro 24 ή 36 σειρών. Οι δυο ερπύστριες προέρχονται από την Claas, που τις χρησιµοποιεί από το Axion 900 TerraTrac. Η υδροστατική µετάδοση παρέχει την παραλλαγή ταχύτητας. Εντούτοις, στο µέλλον η Horsch σχεδιάζει να αναπτύξει τη δική της µονάδα CVT.

Διαβάστε περισσότερα στο profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Ιουνίου, μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία