Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Profi

Το αυτόνοµο τρακτέρ Horsch RO1 μπαίνει στο χωράφι για λογαριασμό του profi Ιουνίου

Πέρυσι η Horsch παρουσίασε το όραµά της για την αυτόνοµη άροση — το RO1. Είδαµε το πρωτότυπο ενώ έσπερνε χειµερινές καλλιέργειες και παρουσιάζουμε στο profi Ιουνίου τις εντυπώσεις μας.

hosrch

2141
0

Προτού αρχίσουµε να εξετάζουµε διεξοδικά το µηχάνηµα αξίζει να αναρωτηθούµε γιατί το κόνσεπτ RO1 πέρασε από το χαρτί στην πράξη και εµφανίστηκε στο χωράφι ως αυτόνοµη σπαρτική µηχανή. «∆εν γίναµε ένα µε το πλήθος» ήταν τα λόγια του Michael Horsch, ο οποίος ήθελε ανέκαθεν ένα µεγάλο κιτ όπως δείχνει η λίστα καινοτοµιών της εταιρείας.

Ένας λόγος για αυτή τη στάση της Michael Horsch είναι η ποιότητα της εργασίας. Για παράδειγµα, χρειάζεται ορισµένη πίεση υνιών για να προετοιµαστεί σωστά το χώµα και αυτό είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί µε τα ελαφριά µηχανήµατα όπου χρησιµοποιείται η νοηµοσύνη σµήνους.

Ως εκ τούτου, η σπαρτική RO1 χωρίς οδηγό µπορεί να συνδυαστεί µε µια ολοκαίνουργια σπαρτική Serto SC πλάτους 12 µ. για δηµητριακά, αλλά µπορεί να χρησιµοποιεί και µηχάνηµα φύτευσης ακριβείας Maestro 24 ή 36 σειρών. Οι δυο ερπύστριες προέρχονται από την Claas, που τις χρησιµοποιεί από το Axion 900 TerraTrac. Η υδροστατική µετάδοση παρέχει την παραλλαγή ταχύτητας. Εντούτοις, στο µέλλον η Horsch σχεδιάζει να αναπτύξει τη δική της µονάδα CVT.

Διαβάστε περισσότερα στο profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Ιουνίου, μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία