BACK TO
TOP
Profi

Για ρηχές παρεμβάσεις τώρα που το ντίζελ είναι ακριβό, τη λύση δίνει ο καλλιεργητής Lemken Koralin

Το Koralin είναι σχεδιασµένο για να δουλεύει στα ρηχά, φέροντας δίσκους µε λιγότερα δόντια, για να µετακινεί µόλις 2-3 εκατοστά του εδάφους. Ένα από τα Koralin 9/660 KUA προπαραγωγής έφτασε στο πεδίο για να το δοκιµάσει το profi σε εργασίες 10.000 στρεµµάτων.

5_58

365
0

Η πιθανότητα απαγόρευσης της γλυφοσάτης σε πολλές χώρες, µαζί µε τις τρέχουσες τιµές των καυσίµων, θα κάνει πολλούς αγρότες να αµφισβητήσουν την προσέγγισή τους για την εγκατάσταση της καλλιέργειας.

Ο πρώτος είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο κυκλοφορεί µια πληθώρα εξαιρετικά ρηχών καλλιεργητών στην αγορά, µε τη λύση της Lemken να είναι το Koralin, το οποίο χρησιµοποιεί το πλήρες πλάτος εργασίας του για να ενθαρρύνει τους σπόρους των ζιζανίων να βλαστήσουν και να ξεριζώσουν όλα τα αναπτυσσόµενα φυτά.

Σε αντίθεση µε πολλά άλλα µηχανήµατα που βασίζονται σε εκατοντάδες δόντια, οι µηχανικοί εδώ έχουν επιλέξει δύο σειρές δίσκων που ακολουθούνται από δόντια. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Koralin είναι το σύστηµα ελέγχου βάθους.

Ο καλλιεργητής χρησιµοποιεί πέντε τροχούς στήριξης καθώς και το ζεύγος τροχών µεταφοράς, και αυτοί δεν αφήνουν ίχνος στο χωράφι.Το µηχάνηµα της δοκιµής, πλάτους 6,60 µέτρων, είναι το µικρότερο από τα δύο µοντέλα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγµή στη σειρά Koralin. Το άλλο είναι 8,40 µ.

Ένα µοντέλο 12,40 µέτρων είναΙ προ των πυλών, µε τα µηχανήµατα προπαραγωγής να υποβάλλονται σε δοκιµές. Το υγρό καλοκαίρι του 2021, χρησιµοποιήθηκε το Koralin 9/660 για δουλειά κυρίως στα δηµητριακά και στην ελαιοκράµβη.

Διαβάστε περισσότερα στο profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Ιουνίου, μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία