BACK TO
TOP
Profi

Τρεις σχολές σποράς συγκρίνονται με μηχανήματα της Kuhn

Υπάρχει µια µεγάλη ποικιλία συνδυασµών σπαρτικών όχι µόνο στην αγορά αλλά και στην γκάµα της ίδιας κατασκευάστριας. Η δοκιµή των Premia, Integra και Sitera από την Kuhn έρχονται ως παραδείγµατα, για να εξεταστούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις στο σχεδιασµό των µηχανηµάτων.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2022-11-30__10_07_58_πμ

968
0

Για τον µικρότερο αγρότη, τα πλεονεκτήµατα ενός συνδυασµού µηχανικής σπαρτικής είναι προφανή: η ευελιξία, η απλότητα και η αποτελεσµατική τοποθέτηση σπόρων είναι µόνο τρία από αυτά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές –και το ερώτηµα είναι πόσες και ποιες από αυτές πρέπει να επιλέξει για να εξασφαλίσει µια καλή καλλιέργεια; Για να αναζητηθούν απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές, ξεκινήσαµε µε τρία µηχανήµατα της Kuhn, τόσο στο πεδίο όσο και στον σύστηµα δοκιµών.

Για τη σύγκριση, η Kuhn όρισε τρεις τυπικές συνδυαστικές σπαρτικές, από τρεις διαφορετικές κατηγορίες τιµών µε κατάλληλα εργαλεία άροσης. Οι καλλιέργειες της δοκιµής περιελάµβαναν ελαιοκράµβη σε αµµώδες αργιλώδες έδαφος (ελάχιστο όργωµα) και σιτάρι σε αργιλώδες αµµώδες έδαφος (οργωµένο).

Τα µηχανήµατα ήταν τα εξής:

Premia: ∆ισκοσβάρνα HRB302 µε κύλινδρο Maxipacker 535 χλστ. σε συνδυασµό µε την αναρτώµενη σπαρτική Premia 300 και µονού δίσκου µαχαίρια.

Integra: ∆ισκοσβάρνα HRB303 µε κύλινδρο χάλυβα 500 χλστ. και σπαρτική Integra 3003 Pack Top µε διπλούς δίσκους.

Sitera: ∆ισκοσβάρνα HR3030 µε κύλινδρο Steelliner 550 χλστ. και σπαρτική Sitera 3030e Pack Top (ηλεκτρική µετάδοση και διπλού δίσκου µαχαίρια µε καθοδήγηση παραλληλόγραµµου καθοδήγηση.

Διαβάστε περισσότερα στο profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda
  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Kuhn
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία