BACK TO
TOP
Profi

Η πρέσα σταθερού θαλάµου Claas Rollant ανανεώνεται ολοκληρωτικά µε το 520 RC

Η Claas εδώ και πάνω από 100 χρόνια επενδύει τα µέγιστα στην εξέλιξη των µηχανηµάτων διαχείρισης χόρτου έχοντας αφετηρία το 1913 µε τον περίφηµο κοµποδέτη: τον µηχανισµό που δηµιουργεί τους κόµπους κατά την διάρκεια της χορτοδεσίας. Σήµερα, η Claas διαθέτει µία πολύ πλούσια γκάµα µοντέλων χορτοδετικών πρεσών µε πλήθος επιλογών εξοπλισµού που καλύπτει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών συνθηκών.

4_136

275
0

Πρέσα σταθερού θαλάµου Rollant

Η επί σειρά ετών best seller πρέσα σταθερού θαλάµου Rollant ανανεώνεται ολοκληρωτικά µε το ολοκαίνουργιο µοντέλο 520 RC ανεβάζοντας τον πήχη στον τοµέα της αντοχής και της ποιότητας κατασκευής. Η Rollant 520RC διαθέτει σταθερό θάλαµο για µπάλες διαστάσεων 1,20Χ1,25µ. ενώ διαθέτει εξ ολοκλήρου νέο σχεδιασµό µε καπάκια από fiberglass που προσδίδουν πιο αεροδυναµικό σχήµα και ελαφραίνουν το ολικό βάρος της µηχανής. Στη νέα πρέσα συναντούµε 16 ράουλα µε ρουλεµάν πάχους 4mm που εξασφαλίζουν οµαλή ροή προϊόντος και ταυτόχρονα µειώνουν το κόστος συντήρησης αφού τα νέα ρουλεµάν είναι µεγαλύτερης αντοχής.

Η έκδοση RC περιλαµβάνει ρότορα συλλογής προϊόντος µε 14 ξεχωριστά µαχαίρια κοπής τα οποία ρυθµίζονται υδραυλικά και επιτρέπουν κοπή προϊόντος κοντά στα 70mm Το pick up της 520 έχει πλάτος εργασίας 2,10 m ώστε να µπορεί να συλλέξει µε ευκολία ακόµη και πολύ µεγαλύτερα στελέχη του υλικού. Επίσης διαθέτει εύκαµπτα χαλύβδινα ελατήρια που έχουν αποδείξει την αξία τους ακόµη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Λειτουργία Roto Reverse Η λειτουργία Roto Reverse της νέας Rollant επιτρέπει την ανάποδη περιστροφή του ρότορα σε περιπτώσεις όπου ξένα σώµατα ή περίσσιο υλικό φράσουν την είσοδο του προϊόντος.

Η διαδικασία αυτή γίνεται πανεύκολα µέσα από την καµπίνα εξασφαλίζοντας την αδίακοπτη και οµαλή λειτουργία της πρέσας. Προαιρετικά η νέα πρέσα προσφέρεται και µε λειτουργία συµπίεσης πυρήνα Maximum pressure System (MPS). Με τη χρήση του MPS είναι εφικτή η παραγωγή µπάλας µε υψηλής πυκνότητας πυρήνα. Αυτό οφείλεται στην επιπλέον πίεση που παρέχει στη µπάλα το περιστρεφόµενο τµήµα τριών έξτρα κυλίνδρων στην πόρτα της πρέσας.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας σχηµατισµού της µπάλας, οι τρεις κύλινδροι πιέζουν τον πυρήνα από την αρχή της διαδικασίας σχηµατισµού. Στη συνέχεια ωθούνται προς τα πίσω στην τελική τους θέση καθώς η µπάλα αυξάνεται σε µέγεθος. Το αποτέλεσµα είναι πολύ συµπιεσµένα δέµατα - ακόµη και σε υψηλές ταχύτητες κίνησης.

Όλα αυτά συνδυάζονται µε την πολύχρονη εµπειρία της εταιρίας Γ.ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ στον τοµέα της χορτοδεσίας αλλά και την άµεση διαθεσιµότητα σε γνήσια και ετοιµοπαράδοτα ανταλλακτικά και αναλώσιµα στην ελληνική αγορά (τηλ. 2310/780866).

Διαβάστε περισσότερα στο profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 1 Απριλίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda


  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία