BACK TO
TOP
Profi

Ένα ξεχωριστό Fendt με 205 ηλεκτρικούς ίππους

Ο Ολλανδός εισαγωγέας Fendt Agromec, µαζί µε την Electric Construction Equipment, «εξηλέκτρισε» ένα Fendt 700 Vario τοποθετώντας µια µπαταρία στον µπροστινό σύνδεσµο. Η οµάδα από το περιοδικό Trekker στην Ολλανδία έριξε µια πρώτη µατιά στη νέα αυτή «επίσηµη» πατέντα των 800 βολτ και των περίπου 200 ίππων.

3_95

188
0

Πώς µπορεί η ενέργεια από 400 λίτρα πετρελαίου να αντικατασταθεί από ένα ολοκαίνουργιο σύστηµα µετάδοσης κίνησης «χωρίς εκποµπές ρύπων; Αυτή ήταν η ενδιαφέρουσα πρόκληση που τέθηκε στον Mart van der Valk, της Electric Construction Equipment (ECE), για λογαριασµό του Ολλανδού εισαγωγέα της Fendt, Agromec, καθώς και της κατασκευαστικής εταιρείας Van Wijlen. Υδρογόνο ή µπαταρία; Μια πιθανή επιλογή ήταν το υδρογόνο.

Ωστόσο, αυτό όχι µόνο είναι επί του παρόντος ακριβό και έχει περιορισµένη ενεργειακή πυκνότητα, αλλά είναι και η απαιτούµενη κυψέλη καυσίµου ακριβή. Η δεύτερη επιλογή ήταν µια µπαταρία, που θα µπορούσε να εγκατασταθεί στο τρακτέρ. Ωστόσο, και αυτό αποδείχθηκε µη πρακτικό, επειδή µια µπαταρία ικανή να παρέχει τον ίδιο χρόνο λειτουργίας µε 400 λίτρα πετρελαίου θα ζύγιζε περίπου 15 τόνους.

Ετσι, εισάγεται η µπαταρία, που µπορεί να αντικατασταθεί και να τοποθετηθεί στον µπροστινό σύνδεσµο, µε την αλλαγή να διαρκεί µόνο λίγα λεπτά και να επιτρέπει τη συνέχιση της εργασίας. Συνεπώς, αν υπάρχουν αρκετές µπαταρίες, µπορείτε να εργάζεστε συνεχώς µε ηλεκτρική ενέργεια. Ποια είναι όµως η αρχή της ιστορίας αυτού του έργου;

Διαβάστε περισσότερα στο profi, που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 2 Ιουνίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Fendt
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία