BACK TO
TOP
Profi

Θεριζοαλωνιστικές New Holland CX: Αειθαλής σειρά με πλούσιο παλμαρέ

Η New Holland γιορτάζει την 20ή Επέτειο των εμβληματικών θεριζοαλωνιστικών μηχανών CX, οι οποίες από τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν έχουν καταγράψει πάνω από 20.000 πωλήσεις έχοντας παράλληλα και 33 βραβεία στο παλμαρέ τους. Η CX είναι τώρα διαθέσιμη με το ολοκαίνουργιο μαχαίρι FD2 Flex Draper, από την συνεργασία της New Holland με την MacDon Industries.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-05-30__6_57_04_μμ

269
0

H New Holland γιορτάζει την 20ή Επέτειο της σειράς CX, της ναυαρχίδας των θεριζοαλωνιστικών μηχανών, η οποία έθεσε τα υψηλά στάνταρτ στην κατηγορία των αλωνιστικών μηχανών συμβατικής λειτουργίας. Από την παρουσίασή της, ανεβάζει συνεχώς τον πήχη στην απόδοση, την ευελιξία και την ποιότητα συγκομιδής.



Η CX, ναυαρχίδα των θεριζοαλωνιστικών μηχανών, γεννήθηκε έχοντας κληρονομήσει την υπεροχή των μηχανών συγκομιδής της New Holland, η οποία περιλαμβάνει πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως ο περιστροφικός διαχωριστήρας που παρουσιάστηκε το 1972, το ενσωματωμένο υποβραχιόνιο από το 1993 και η μεγαλύτερη τρόμπα αλωνισμού στην κατηγορία, με διάμετρο 750 mm, που ξεκίνησε το 2001. Η 20ετής ιστορία της CX χαρακτηρίζεται από τις σημαντικότερες διακρίσεις κύρους στην κατηγορία, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου «Μηχάνημα της Χρονιάς» (Machine of the Year) στην έκθεση Agritechnica και των βραβείων καινοτομίας στην έκθεση SIMA. Ήταν το πρώτο μηχάνημα που σχεδιάστηκε για λειτουργία σε περιβάλλον γεωργίας ακριβείας και τα τελευταία 10 χρόνια, η παραγωγικότητά του αυξήθηκε κατά 17% και η ευελιξία του από καλλιέργεια σε καλλιέργεια βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο.

Η σειρά CX δεν σταμάτησε ποτέ να καινοτομεί και το 2020 κυκλοφόρησε στην αγορά την κλιμακωτή τρόμπα Ultra-FlowTM, την πρώτη νέα ιδέα για τρόμπα από την κυκλοφορία των αυτοκινούμενων θεριζοαλωνιστικών το 1952. Αυτός ο μοναδικός σχεδιασμός της τρόμπας αλωνισμού, ο οποίος χρησιμοποιεί 16% λιγότερη ισχύ, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου και αυξάνοντας την απόδοση της θεριζοαλωνιστικής έως 15%, βραβεύτηκε με το Ασημένιο Μετάλλιο στα βραβεία καινοτομίας της έκθεσης Agritechnica 2019.



Η CX είναι ένας πραγματικός τεχνολογικός ηγέτης και με την εφαρμογή της προηγμένης τεχνολογίας ανάλυσης θρεπτικών συστατικών Nutrisense που βοηθά τους αγρότες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για να εμπορεύονται τις σοδειές τους πιο κερδοφόρα, πρόσθεσε ένα Ασημένιο Μετάλλιο καινοτομίας, από την έκθεση SIMA 2021, στο γεμάτο βραβεία ιστορικό της.

Σήμερα η θεριζοαλωνιστική CX παραμένει στην κορυφή του παιχνιδιού, προσφέροντας στους πελάτες της το πρωτοποριακό σύστημα αυτόματης προσαρμογής της ταχύτητας των αλόγων Opti-SpeedTM, τα νέα συστήματα SmartTraxTM, Opti-FanTM, Opti-CleanTM και Opti-SpreadTM, την καλύτερη άνεση στην κατηγορία της καμπίνας Harvest SuiteTM Ultra Cab, την ισχύ και την οικονομία καυσίμου του κινητήρα HI-eSCR ECOBLUE 2.0TM της FPT. Τα οφέλη: εξαιρετική απόδοση, ανώτερη ποιότητα συγκομιδής, χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και απόλυτη οδηγική απόλαυση.

Το νέο FD2 FlexDraper

Η CX είναι τώρα διαθέσιμη με το ολοκαίνουρ- γιο μαχαίρι FD2 Flex Draper, από την συνεργασία της New Holland με την MacDon Industries, το οποίο διαθέτει μία μοναδική απόκριση πλεύσης, περισσότερη ευελιξία και απόλυτη ικανότητα κοπής για να προσφέρει μία ανώτερη εμπειρία συγκομιδής. Σχεδιασμένο με στόχο να διευκολύνει την συγκομιδή, το FD2 Flex Draper απαλλάσσει τους χειριστές από το άγχος, ενσωματώνοντας την εύκολη ρύθμιση και λειτουργία.



Το μοντέλο FD2 Flex Draper χρησιμοποιεί το σύστημα MacDon Active Float System, το οποίο διασφαλίζει ότι η απόκριση του συστήματος πλεύσης στις διακυμάνσεις του εδάφους, δημιουργεί έως και 70% περισσότερη ευκαμψία. Το σύστημα κοπής υψηλής ταχύτητας MacDon ClearCutTM παρέχει στους πε- λάτες την απαραίτητη ισχύ, ταχύτητα και αντοχή για τις πιο δύσκολες συνθήκες κοπής.

Το σύστημα MacDon Active Crop Flow το οποίο είναι μέρος του εξοπλισμού στο μοντέλο FD2 Flex Draper, τροφοδοτεί με υλικό κατά μήκος των πλαϊνών ταινιών μεταφοράς το σύστημα τροφοδοσίας FeedMaxTM για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική τροφοδοσία και η βελτιωμένη απόδοση αλωνίσματος.



Τα μηχανήματα της New Holland διαθέτει στην ελληνική
αγορά η εταιρεία Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ (τηλ. 210/3408800)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία