BACK TO
TOP
Θεσμικά

Συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου σε διμερή γεωργικά θέματα

Την Κύπρο επισκέπτεται την Πέμπτη και την Παρασκευή 25 και 26 Οκτωβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, μαζί με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη.

stavros_araxovitis_skeptikos

1
0

Την Πέμπτη συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή όπου συζήτησαν για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, καθώς και διμερή θέματα γεωργίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Αραχωβίτης είπε στους δημοσιογράφους: «Με την Κύπρο έχουμε πολλά κοινά σαν μοντέλα γεωργίας. Αυτό τόσο από πλευράς προβλημάτων όσο και από πλευράς ευκαιριών. Αντιμετωπίζουμε και περνάμε τα μηνύματά μας και τις θέσεις μας σε επίπεδο Ε.Ε. από κοινού. Αυτό το μέτωπο είναι αρραγές και επιχειρούμε με συνεργασίες να το διευρύνουμε και σε άλλες χώρες.

Ζητάμε, λοιπόν, να μη μειωθεί ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ, ζητάμε να διατηρήσουμε το επίπεδο των επιδοτήσεων στις χώρες μας, χωρίς να επηρεαστεί από την εξωτερική σύγκλιση, γιατί το μοντέλο των χωρών μας είναι τελείως διαφορετικό από το μοντέλο των κεντροευρωπαϊκών χωρών.

 

Επίσης, έχουμε ζητήματα διμερούς εμπορίου, όπου υπάρχει άψογη συνεργασία όσον αφορά στα προϊόντα μας, τα ελληνικά και τα κυπριακά, με πρώτο το χαλούμι, τη φέτα, την εκλεκτή κυπριακή πατάτα και τα κρασιά. Τα όποια προβλήματα υπάρχουν αντιμετωπίζονται, με άριστη συνεργασία».

 

Ο κ. Καδής θα φιλοξενήσει την ελληνική αποστολή και την Παρασκευή πραγματοποιώντας κοινές επισκέψεις σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και βιοτεχνίες της Κύπρου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές