Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

neapaseges_voridis

Τη συμμετοχή της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ ως ισότιμου συνομιλητή στη διαβούλευση για μία σύγχρονη και βιώσιμη ΚΑΠ και τη βελτίωση του συνεταιριστικού νόμου ζήτησαν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης σε συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη, με τον υπουργό να υπόσχεται άμεσες κινήσεις όσον αφορά τον νόμο και να τονίζει τη σημασία των διεπαγγελματικών.

fish_farm

 Οι δυο εταιρίες έλαβαν επιστολή από τις τράπεζες στην οποία αναφέρεται ότι δεν έχουν λάβει γνώση της συμφωνίας με Diorama - Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς και ότι ο αγοραστής δεν έχει λάβει ακόμη το πράσινο φως από τη DG Comp.

rodakinoparagwgoi

Για ανυπαρξία οποιασδήποτε δέσμευσης εισοδηματικής στήριξης των ροδακινοπαραγωγών μιλάει ο Τομεάρχης Αγροτικού-βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, εγκαλώντας την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για διαχειριστική ανεπάρκεια ως προς την αξιοποίηση διαθέσιμων εργαλείων, όπως de minimis, πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης, ΕΛΓΑ.

pig_3

Η εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη Βουλγαρία, η οποία απειλεί τον κλάδο της χοιροτροφίας στη χώρα, είναι ανησυχητική, δήλωσε την Πέμπτη 8 Αυγούστου εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Υπό το φόβο εισόδου της ζωονόσου στη χώρα μας κατατέθηκε τροπολογία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία ζητείται η άμεση πρόσληψη 46 κτηνιάτρων προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.

kostis_xatzidakis_2

Tη συγκρότηση συνεργείων δίωξης ημίαιμων, μη δεσποζόμενων χοίρων, καθώς και  αγριόχοιρων προβλέπει απόφαση για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αποτροπή της εισόδου της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας, που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

thessaloi2

Επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε εντός των δύο αναγκαίων βοσκητικών περιόδων να έχει ολοκληρωθεί το έργο των διαχειριστικών σχεδίων και να αναχαιτιστεί ο κίνδυνος απώλειας δικαιωμάτων ή επιδοτήσεων στη νέα ΚΑΠ, υποσχέθηκε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, στην συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του κτηνοτροφικού κόσμου την Τρίτη 6 Αυγούστου.

maksimos-xarakopoulos-arxeiou

Τι έχει απογίνει πολυθρύλητη η έρευνα που ξεκίνησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφορικά με την ύπαρξη ή μη καρτέλ στο χώρο του βάμβακος, ζήτησε να μάθει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

kritikoi_2

«Τρίτο δρόμο» επαναπροσδιορισμού όχι κατ´ ανάγκη και επίλυσης των αγροτικών ζητημάτων επιχειρεί η κυβέρνηση, τουλάχιστον με βάση το αχνό περίγραμμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στις τελευταίες διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου

trump-farmer4ο

Να καθησυχάσει πολίτες και επιχειρήσεις επιχείρησε μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, το απόγευμα της Τρίτης 6 Αυγούστου, εξηγώντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε θέση ισχύος έναντι της Κίνας από τότε που η κυβέρνηση προχώρησε στην επίσημη καταγγελία κατά της Κίνας για χειραγώγηση νομίσματος.

Skrekas-Arabatzi

Η άσκηση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης που περιλαμβάνει τα θέματα της ΚΑΠ, τα Αναπτυξιακά Προγράμματα, τις Έγγειες Βελτιώσεις, το Περιβάλλον και τα ζητήματα ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, ανατέθηκε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Σκρέκα, σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε την Τρίτη 6 Αυγούστου.

agrios_xoiros

Από 20 Αυγούστου 2019 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2020 καθορίζεται η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, σύμφωνα με την νέα ρυθμιστική απόφαση που μεταξύ άλλων, επιτρέπει την κάρπωση αγριόχοιρου, χωρίς περιορισμό λόγω πανώλης, και αυξάνει κατά πέντε ευρώ την ετήσια συνδρομή των κυνηγών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία