Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

aigoprovata-vouno_4

Σε απώλεια επιδοτήσεων των πραγματικών κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ευνοώντας περαιτέρω απόδοση μέρους του εθνικού αποθέματος σε ανθρώπους άσχετους με την παραγωγή, οδηγεί ο νέος προσδιορισμός των ΜΜΖ με αναδρομική ισχύ, αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Καστοριάς και Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, με την συνυπογραφή 31 ακόμη Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

44b

Σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις δείχνει να οδηγείται φέτος η διαδικασία απόσταξης για την παραγωγή τσίπουρου και τσικουδιάς, µέσα από το λεγόµενο καθεστώς των διήµερων, κι αυτό παρά τις µεγάλες καταστροφές που έχει υποστεί φέτος η εγχώρια αµπελουργία ως αποτέλεσµα των έντονων καιρικών φαινοµένων.

Feta-paragwgi-2_2

Στον εισαγγελέα οδηγείται η τυροκομική εταιρεία που προμηθεύτηκε 7,7 τόνους βουλγαρικού πρόβειου τυριού από επιχείρηση με έδρα τη Γερμανία, την οποία στην συνέχεια βάφτισε ελληνική και την ανασυσκεύασε ως φέτα.

rollinglivanos_3

Το εντεινόμενο πρόβλημα της Παράνομης, Λαθραίας και Άναρχης (ΠΛΑ) αλιείας από τουρκικά αλιευτικά εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο έθεσε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός.

6-7_2_2

Στο 1/3 μειώνονται τα δικαιώματα ενίσχυσης που μπορούν να ενεργοποιούν οι κτηνοτρόφοι για τα αιγοπρόβατα κάτω του 1 έτους όσον αφορά τις φετινές πληρωμές (εξισωτική, τσεκ) αλλά και τις επιδοτήσεις του 2022, σύμφωνα με την τροποποιητική ΚΥΑ (Β’4585/2021) της απόφασης «Κατανοµή βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους της χώρας».

oinoparagvgoi_26_6_2020_3_2

Παράθυρο για τυχόν διορθώσεις και αναπροσαρμογές στον κανονισμό που διέπει τα προγράμματα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα αφήνει νέα απόφαση της Κομισιόν στα κράτη μέλη, που καλούνται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να «κλείσουν» τα σχετικά νομικά κείμενα.

Farmer_spread_organic_manure_on_a_pepper_field_in_Batya

Μέτρα ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της υπέρμετρης πίεση που υπόκεινται οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις εξαιτίας της κατάστασης στις διεθνείς αγορές πρώτων υλών, που έχει οδηγήσει σε διπλασιασμό της τιμής ουρίας και άλλων βασικών συστατικών για την παραγωγή προϊόντων θρέψης, αιτούνται τα κράτη μέλη της ΕΕ.

47a_pin

Οµολογία αποτυχίας των αρµοδίων αρχών και ειδικότερα του ΟΠΕΚΕΠΕ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διαχειριστούν το θέµα της κατανοµής δικαιωµάτων από το Εθνικό Απόθεµα της περασµένης χρονιάς, συνιστά η ανακοίνωση του Οργανισµού Πληρωµών µε βάση την οποία τα 28 από τα 45 εκατοµµύρια ευρώ της περασµένης χρονιάς, κάλυψαν αιτούντες της Κρήτης.

trakter_karotsa_3

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες , αρκετές Διευθύνσεις Δασών αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ταυτόχρονη ενασχόληση με την αποκατάσταση των εν λόγω περιοχών εξαιτίας των πρόσφατων πυρκαγιών και τη διαχείριση των δασικών χαρτών.

ΚΑΠ3

Φαινόμενο, χαρακτήρισε την ελληνική αγροτική οικονομία ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι καθώς «η παραγωγή είναι μεγαλύτερη από την εθνική κατανάλωση» όπως είπε, δηλώνοντας παράλληλα εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι η χώρα το καταφέρνει αυτό παρά την ύπαρξη μικρού κλήρου.

Dimitra_2_2

Νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων φυσικών προσώπων για την πιστοποίησή τους ως Γεωργικοί Σύμβουλοι και την εγγραφή τους στο Μητρώο ανακοίνωσε ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα, η οποία ορίζεται από τη Δευτέρα 11 έως και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.

00099OENATDDPF47-C125-F4

Στην πόλη των Μεγάρων θα φιλοξενηθεί η 6η Συνδιάσκεψη για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), για την Περιφέρεια Αττικής, διοργάνωση που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, όπου το παρών αναμένεται να δώσει ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ. Γιάννους Βοϊστεχόφσκι.

rakoff_1-010815

Ομολογία αποτυχίας των αρμοδίων αρχών και ειδικότερα του ΟΠΕΚΕΠΕ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διαχειριστούν το θέμα της κατανομής δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα της περασμένης χρονιάς, συνιστά η ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών με βάση την οποία τα 28 από τα 45 εκατομμύρια ευρώ της περασμένης χρονιάς, κάλυψαν αιτούντες της Κρήτης.

SYSKEPSH

Σε απόλυτο αδιέξοδο οδήγησε η σύσκεψη για το ζήτημα της Κορινθιακής Σταφίδας που έγινε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στα γραφεία της ΣΚΟΣ στην Πάτρα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ η τιμή την ίδια ώρα συνεχίζει να κατρακυλά και να κυμαίνεται κάτω από το ένα ευρώ.

barrels_wine_2

Σε 2η τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (αριθμ. 1903/194939/22-7-2021) που καθορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου της απόσταξης οίνου σε περίπτωση κρίσης για το έτος 2021 προχωρούν οι αρμόδιες αρχές, βάζει της οποίας ορίζεται ότι αργότερο μέχρι την 11η Οκτωβρίου 2021 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει οι δικαιούχοι οινοπαραγωγοί την απόσταξη κρίσης των ποσοτήτων οίνων, για τις οποίες έχουν πάρει έγκριση, και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτημα πληρωμής μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία