Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

KAR_7093

Την πόρτα ανοιχτή σε μια ενδεχόμενη οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων αφήνουν οι ιθύνοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που έχουν στα χέρια τους πορίσματα έκθεσης η οποία καταγράφει μεγάλη διακύμανση στο κόστος των ζωοτροφών χωρίς προοπτικές διόρθωσης των διεθνών τιμών.

5-29

Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης και επιδόματα έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνονται στην δέσμη έξι μέτρων για τους αγρότες-κτηνοτρόφους που υποσχέθηκε από το βήμα της 85ης ΔΕΘ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

8_pin_7_2

Πήρε ΦΕΚ η απόφαση με την οποία ρυθμίζεται το ζήτημα της επιχορήγησης αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από την 1η Μαΐου έως και το τέλος Αυγούστου 2021 σε περιοχές της χώρας, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί με Κοινές Αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών.

farmer-on-tractor-ZEF10792

Επιβεβαιώνεται και επίσημα η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να αξιοποιήσει το θεσμικό πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, υιοθετώντας τη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα για ειδικό πριμ εξόδου στους αγρότες που βρίσκονται κοντά στο όρια της συνταξιοδότησης.

WhatsApp_Image_2021-09-16_at_17_48_01

Την εξαγγελία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που ως στόχο έχει την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ και θα αλλάξει πλήρως το τοπίο ελέγχων και πληρωμών από τον Οργανισμό, ανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Σπήλιος Λιβανός στη Συνδιάσκεψη για την ΚΑΠ που έλαβε χώρα την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και αφορά τους νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

petreleio

Οικονομικές ελαφρύνσεις στο αγροτικό πετρέλαιο προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, λέγοντας πως βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε ότι θα εξεταστούν και μέτρα διευκόλυνσης για τα αγροτικά εφόδια εφόσον παρατηρηθεί πρόβλημα ανατιμήσεων.

general_7

Σε διαβούλευση βρίσκεται έως τις 29 Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων», το οποίο μεταξύ άλλων, δίνει λύσεις στο θέμα αδειοδότησης στάβλων.

f90-kids-on-cotton-e1509545268612

Ξεκάθαρο «όχι» είναι τελικά η απάντηση Λιβανού αναφορικά με την έκτακτη ειδική ενίσχυση της παραγωγής βάμβακος του 2020 λόγω κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αναγνωρίζει με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε στη βουλή, ότι η απώλεια εισοδήματος των καλλιεργητών λόγω των πιέσεων στην αγορά, ήταν τουλάχιστον της τάξεως του 6,8%.

feta1

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν, όπως όλα δείχνουν, οι ιδιότυπες αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης στη νεοσύστατη Διεπαγγελματική Οργάνωση για τη Φέτα, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στον Τύρναβο (Δημοτικό Θέατρο).  

Screenshot_2021-09-13_at_12_44_06

Σε δημόσια διαβούλευση 15ημερών, ήτοι έως τις 28 Σεπτεμβρίου θέτει η Ομάδα Εργασίας Βάμβακος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την εθνική στρατηγική για την καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία βαμβακιού στην χώρα μας.

IMG-20210911-WA0067

Μια περίεργη συγχορδία βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες σε ότι αφορά την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση της νοθείας στην αγορά αγροτικών προϊόντων. Αποκορύφωμα η αναφορά του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ότι όχι μόνο τήρησε τη δέσμευσή του για τις ελληνοποιήσεις αλλά και ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν πλέον κανένα περιθώριο να εφαρμόζουν αθέμητες πρακτικές, ειδικά στη διαδικασία μεταποίησης του γάλακτος.

111_12

Υπόγειες διεργασίες που φαίνεται να κινεί η πλατεία Βάθη και ο προσωρινός επικεφαλής της ∆ιεπαγγελµατικής Φέτας, αφήνουν εκτός του πλαισίου αναγνώρισης της οργάνωσης, παραγωγούς και οµοσπονδίες κτηνοτρόφων, την ώρα που η ∆ανία ετοιµάζει νέα προσφυγή στα αρµόδια κοινοτικά όργανα αµφισβητώντας το νοµικό καθεστώς του ελληνικού ΠΟΠ και κυρίως την τήρηση των κανόνων στην παρασκευή της Φέτας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία