Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

siathens

Επεκτείνεται η δυνατότητα εξαγωγής ελληνικών ακτινιδίων από όλες τις περιοχές της χώρας προς την κινεζική αγορά ενώ παράλληλα θα επιτραπεί η εξαγωγή στην κινεζική αγορά του Κρόκου Κοζάνης, στο πλαίσιο της περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων Ελλάδας και Κίνας όπως αυτό οριοθετείται από τις 16 συμφωνίες που θα υπογραφούν με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου Σι Τζινπίγνκ στην Αθήνα.

Edok-3-Voridis

Μειωμένο το ποσοστό εκπροσώπησης για την αναγνώριση της λειτουργίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, θα προβλέπει το νέο πλαίσιο, για την οργάνωση τους όπως παραδέχθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, από το βήμα του Διεθνούς Συνεδρίου στην Αθήνα για την αγορά του κρέατος.

fotovoltaika

Με το άρθρο 25 του νομοσχεδίου «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, ρυθμίζεται το θέμα της ετήσιας δήλωσης των κατ' επάγγελμα αγροτών παραγωγών ΑΠΕ

vorid

Διερευνητική συνάντηση με τον πρόεδρο της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας GARTENBAU – VERSICHERUNG που εξειδικεύεται στον κλάδο ασφάλισης των θερμοκηπίων είχε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

vet_farm

Το ξεπάγωμα των προσλήψεων μονίμου προσωπικού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την επαναχορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, φαίνεται να εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με βάση τα όσα προκύπτουν από την συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Κ.Δ.Υ.).

pastedImage

Να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις των ‘’ελληνοποιήσεων’’ αγροτικών προϊόντων ζητά ο ο Απόστολος Πάνας, Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής πάνω στο ζήτημα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

eke

Να ακυρωθούν άμεσα οι πρόσθετοι δασμοί 25% που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε προϊόντα της ΕΕ και εναλλακτικά η αναστολή εφαρμογής τους για τα προϊόντα που έχουν ήδη παραχθεί με προδιαγραφές εξαγωγής τους στην Αμερική ζήτησε εκ νέου το προεδρείο της ΕΚΕ στο πλαίσιο επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου στα γραφεία του στην Νάουσα.

kalamon

Eλληνικά προϊόντα όπως η φέτα, το ούζο, η μαστίχα Χίου, η ελιά Καλαμάτας, τα κρασιά Σάμου, το ελαιόλαδο Λασιθίου, περιλαμβάνονται στην λίστα 100 αγροτικών προϊόντων, με σκοπό την προστασία τους εντός τη κινεζικής αγοράς που συμφώνησαν Ευρωπαϊκή Ένωση και Κίνα. Ως αντάλλαγμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμφωνήσει παράλληλα στην προστασία εκατό κινεζικών προϊόντων με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.

photo_2__5-11-2019_

Και με τη «βούλα» περνούν, πλέον, στον έλεγχο της «Royal Sugar» με τη μορφή της εκμίσθωσης για τους επόμενους 28 μήνες τα εργοστάσια της ΕΒΖ ΑΕ, στο Πλατύ της Ημαθίας και στις Σέρρες έναντι συνολικού ποσού 490.000 ευρώ.

photovoltaika_2

Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας μέχρι ποσοστού 1% της γεωργικής έκτασης του κάθε νομού και μέχρι το όριο του 1MW που είναι και το προβλεπόμενο όριο για τις Ενεργειακές Κοινότητες, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση μέσα στην εβδομάδα.

ebz1_4

Ομόφωνα έγινε αποδεκτό από τα 5 μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης το σχέδιο σύμβασης 2ετούς μίσθωσης για τα δύο εργοστάσια της βιομηχανίας στις Σέρρες και στο Πλατύ Ημαθίας στην συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία στη συνέχεια θα τα υπομισθώσει στη Royal Sugar.

kegkeroglou-1

Διευκρινίσεις για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο φάκελος για την αποζημίωση των Κρητικών ελαιοπαραγωγών εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής και της υποβάθμισης της ποιότητας ελαιολάδου ζητά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε.

trakter_karotsa_2

Προς επισφράγιση τα φορολογικά μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις και αγρότες που δρομολογεί η κυβέρνηση με το πολυθρύλητο φορολογικό νόμο που θα τεθεί προς δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη και θα ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

48858853321_e03413c8a5_o

Μια νέα προσέγγιση στον τρόπο που αντιλαµβάνεται η Γαλλία τα θέµατα των επιδοτήσεων της επικείµενης ΚΑΠ αποτελεί η έκθεση εµπειρογνωµόνων του πρωθυπουργικού γραφείου, σύµφωνα µε την οποία τα κονδύλια θα πρέπει να εστιαστούν ανά απασχολούµενο στον αγροτικό τοµέα και όχι στην ανά εκτάριο ενίσχυση. Αυτό σηµαίνει ότι η στροφή σε ένα τέτοιο µοντέλο θα είχε ως αποτέλεσµα διαφορετική κατανοµή των ενισχύσεων υπέρ των παραγωγών λαχανικών και δενδρωδών καλλιεργειών έναντι, των εκτατικών και της κτηνοτροφίας.

AGRIBUSINESS2019

Στο τρίπτυχο «αύξηση του εισοδήματος, πρόσβαση στη ρευστότητα, μείωση του κόστους παραγωγής» συνόψισε τις κυβερνητικές προτεραιότητες στον αγροτικό τομέα η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Φωτεινή Αραμπατζή κατά την ομιλία της στο Agribusiness Forum, στις Σέρρες.

Giannopolitis-Kwnstantinos

Η οικογένεια του αγροτικού χώρου, η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι άνθρωποι της αγροτικής δημοσιογραφίας θρηνούν αυτές τις ώρες την ξαφνική απώλεια του Κώστα Γιαννοπολίτη, του ανθρώπου που υπηρέτησε τόσο από τη θέση του επιστήμονα, όσο και από τη θέση του εκδότη – δημοσιογράφου, την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία