Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

IFA-FARM-PICS-_40

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Θεσσαλία, για να δει από κοντά τις καταστροφές που υπέστη η περιοχή, ο Επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεσχόφσκι, ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.

llivw

Συνέρχονται την ∆ευτέρα 18 Σεπτεµβρίου οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε όπου αναµφίβολα οι ζηµιές από την κακοκαιρία Daniel, που έπληξε τη χώρα µας θα απασχολήσουν τη σύνοδο. Παρότι, όταν εκδόθηκε η ατζέντα της ηµερησίας διάταξης µε θέµα την οδηγία σχετικά µε τις γεωργικές πτυχές για την υγεία του εδάφους, δεν είχε γίνει γνωστό το µέγεθος της καταστροφής στην Ελλάδα και στις αγροτικές εκµεταλλεύσεις, εντούτοις ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης όπως όλα δείχνουν θα θέσει στους οµολόγους του τις συνέπειες της κλιµατικής κρίσης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από το πέρασµα της θεοµηνίας, ζητώντας την ευελιξία της Ευρώπης.

mitsotakis-deth2_2

Ένα είδος ιδιωτικής ασφάλισης θα έχει τον πρώτο λόγο από 'δω και μπρος και στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής με βάση τα όσα ξεκαθάρισε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου. Παράλληλα αναμένεται και μια εκτεταμένη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στην αγροτική παραγωγή, έτσι ώστε να δοθούν οι ανάλογες κατευθύνσεις για το τι καλλιεργούμε και με ποιο τρόπο.

9a27db88-5d2d-44a2-bf29-f2fb8c83ed6d

Με σοβαρές απαιτήσεις προσέρχεται αυτή τη φορά στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. ο Έλληνας υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, αιτούμενος μεταξύ άλλων, γενναίο αποθεματικό κρίσης ύψους 450 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των ζημιών που προκάλεσε ο κατακλυσμός στη Θεσσαλία.

10-11_pin_4

«Ζαλισμένο» τις τελευταίες μέρες το κράτος των Αθηνών από το ισχυρό χτύπημα της πρωτοφανούς καταιγίδας στη Θεσσαλία, καθώς το βάρος της διαχείρισης μεταφέρεται όλο και πιο πολύ στην οικονομία και στις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η καταστροφή στην οικονομική δραστηριότητα και τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

kalampoki_kalliergeia-arxeio-03-22

Με εκτιμώμενη τιμή ενίσχυσης τα 55 ευρώ το στρέμμα ορίστηκε η συνδεδεμένη στο καλαμπόκι, σύμφωνα με την εφαρμοστική απόφαση που πήρε ΦΕΚ, και η οποία ορίζει την υποχρέωση η σπορά να γίνεται με 7.000 σπόρους ανά στρέμμα και οι αποδόσεις να φτάνουν τα 900 κιλά προϊόν ή 4 τόνους ενσίρωμα ανά στρέμμα, με τις παραδόσεις να καλύπτονται υποχρεωτικά από τιμολόγια.

elaiaw

Το μεγάλο πρόβλημα της ακαρπίας στις πράσινες ελιές που αγγίζει το 90% επαναβεβαιώθηκε σε σύσκεψη των φορέων-μελών της Εθνικής ΔΟΕΠΕΛ για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο 2023/24, με τους συντελεστές του κλάδου να κρίνουν απαραίτητη την ευρωπαϊκή και εθνική στήριξη.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-09-13_171205

Μπροστά στην πρωτόγνωρη καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες και η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία και με δεδομένο ότι επιβάλλεται η στήριξη του αγροτικού κόσμου που έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη αποφάσισε να ανοίξει τις αποθήκες του για τους παραγωγούς που έχουν πληγεί από τη θεομηνία.

FON-DER-LAIEN-MITSOTAKIS

Την κινητοποίηση ευρωπαϊκών πόρων ύψους 2,25 δις ευρώ για τη στήριξη των πληγέντων από τη θεομηνία ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, κατά τις κοινές δηλώσεις της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πόροι όπως ανέφερε θα διατεθούν μέσω του περασμένου και του τρέχοντος Ταμείου Συνοχής, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και μέσω της ΚΑΠ όπου θα χρησιμοποιηθούν κονδύλια τόσο από την περασμένη περίοδο όσο και από το τρέχον στρατηγικό σχέδιο για τη στήριξη των αγροτικών υποδομών, ενώ θα αξιοποιηθεί και το Αποθεματικό Κρίσης του 2024.

1841cdd4367936f5cec7d38e968abc58_XL

Εκδόθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμών) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω της κακοκαιρίας Daniel, με οριζόντια διάρκεια ισχύος από 6 Σεπτεμβρίου έως 10 Νοεμβρίου, διάστημα που απαιτείται ώστε να ολοκληρώσει η Κεντρική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής το έργο της και να βγουν οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις, που όπως είπε ο Πρωθυπουργός θα έχουν ορίζοντα εξαμήνου.

Screenshot_2023-09-11_at_13_04_28

Σε πλήρη  απορρύθμιση της αγοράς που κινείται γύρω από την αγροτική παραγωγή στην πιο νευραλγική περιοχή για την εγχώρια αγροτική οικονομία, οδηγεί η επόμενη ημέρα της πρωτοφανούς καταιγίδας, με τους αγρότες και τους λοιπούς συντελεστές της αγοράς να αρχίζουν ήδη να εξετάζουν τις πιθανές διεξόδους απ’ αυτήν τη δύσκολη κατάσταση.

ed1966b27f9d3abf754ccd79bc8c0c93_XL

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, τα οποία θα διασταυρωθούν αργότερα με τα στοιχεία του  ΕΛΓΑ και τις δηλώσεις των  κτηνοτρόφων θα προχωρίσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης κτηνοτρόφων στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες περισσυλλογής των νεκρών ζώων.

24_180

Εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων, διενέργεια αυτόματων ψηφιακών ελέγχων, διπλασιασμό των ηλεκτρονικών συναλλαγών με την καθολική χρήση POS για διενέργεια πληρωμών φέρνει νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που σημαίνει. πως οι αγρότες θα χρειαστεί να στραφούν πιο μεθοδικά στην τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία