Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

milk_ok_2

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, 21 Μαρτίου, μετά τη δημοσίευσή της (ΦΕΚ Β΄ 964/2019), η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα «Μέτρα ελέγχου στην αγορά γάλακτος», η δημοσιοποίηση της οποίας το προηγούμενο διάστημα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στις τάξεις των παραγωγών.

krasi_5

Περαιτέρω διευκρινήσεις για το τι ισχύει κατά την ανάκληση φορολογικών αποθηκών οίνου για επιστροφή εγγυήσεων και καταβολή ΦΠΑ, παρέχει η ΑΑΔΕ, κατόπιν επικοινωνίας που είχε με την κλαδική οργάνωση αμπελουργικών προϊόντων ΚΕΟΣΟΕ.

court

Η διατήρηση ενός ισχυρού συστήματος ελέγχου για την παραγωγή και διακίνηση ευρωπαϊκών βιολογικών προϊόντων είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του κλάδου, εντούτοις το γεγονός ότι μέρος της ζήτησης καλύπτεται από εισαγωγές κυρίως τρίτων χωρών απαιτεί ενισχυμένη εποπτεία.

hogan-new_2

Την μη ύπαρξη μεταβατικού σχεδίου έτοιμου προς εφαρμογή, στην περίπτωση που τα κράτη μέλη δεν έρθουν σε μια συμφωνία με την Κομισιόν, σχετικά με τις προτάσεις της τελευταίας πάνω στην σχεδιασμένη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, ως το 2019, παραδέχτηκε ο επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν.

track_tor

Με ρήτρα βιωσιμότητας, δηλαδή τον συνεχή έλεγχο των αγροτών (βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους) που θα κάνουν χρήση των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία (πρώην ΟΓΑ), θα γίνεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ένταξη στο καθεστώς που μελετά η κυβέρνηση και πρόκειται τεθεί σε εφαρμογή από τον Απρίλιο, αν δεν υπάρξει νέα αναβολή και δεχτούν την ρύθμιση οι Θεσμοί.    

aade

Ο κωδικός «ΜΚ: Βόρεια Μακεδονία» θα πρέπει να συνοδεύει τις εμπορευματικές συναλλαγές με την Βόρεια Μακεδονία σύμφωνα με εγκύκλιο προς όλα τα τελωνεία της χώρας που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

foteini-arampatzi_3

Σε αποδόμηση των δηλώσεων της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κυρίας Ολυμπίας Τελιγιορίδου, που πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο Νομό Σερρών, προέβη με συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

efka_logo_2_2

Τουλάχιστον 6 κατηγορίες ασφαλισμένων, ελεύθερων επαγγελματιών ή αυτοαπασχολουμένων – μεταξύ αυτών και αγρότες είδαν, ή αναμένεται να δουν το αμέσως επόμενο διάστημα, λάθη στα ειδοποιητήρια που αναρτά σταδιακά, το ΕΤΕΑΕΠ στην ιστοσελίδα του και αφορούν εισφορές επικούρησης ή και εφάπαξ, για τουλάχιστον 27 μήνες και για περίπου 250.000 μη μισθωτούς ασφαλισμένους. Η μηνιαία εισφορά για επικούρηση ορίζεται στο 7% μέχρι 31/5/2019 και 6,5% από 1/6/2019 και μετά, ενώ η μηνιαία εισφορά για τον κλάδο εφάπαξ παροχών του ΕΤΕΑΕΠ στο 4%.

kokalis_hogan

Τη διατήρηση του ποσοστού ενίσχυσης 75% για τις παραγωγικές επενδύσεις, υποστήριξε κατά την πρώτη ημέρα (Δευτέρα 18/3) διεξαγωγής του συμβουλίου υπουργών γεωργίας στις Βρυξέλλες η ελληνική πλευρά. Επιπλέον επέμεινε στη συμπερίληψη των Μικρών Νησιών του Αιγαίου στον κατάλογο εκείνων των περιπτώσεων επενδύσεων που θα ενισχύονται μέχρι και 100% και στο αίτημά της για αύξηση του προϋπολογισμού για αυτά.

IOC

Την επέτειο των 60 χρόνων του γιόρτασε στη Ρώμη το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC), το οποίο ιδρύθηκε το 1959 υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και πλέον αριθμεί σε 17 κράτη μέλη καθώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

augenakis_episkopi

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ιστορικούς δεσμούς με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Θεωρούμε την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης στην εκδήλωση με θέμα «Καινοτομία και Πρωτογενής Τομέας: Αγροτουρισμός, Αγροδιατροφή, Κτηνοτροφία», που διεξήχθη στην Επισκοπή Ηρακλείου, στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε».

Psifiaki-gewrgia-gia-exw-new

Την ώρα που η περιβόητη προκήρυξη για τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Γεωργίας» παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης, μετά από τις προσφυγές που έχουν ήδη κατατεθεί, ζωηρές ενστάσεις καταγράφονται και από την πλευρά της επιστημονικής κοινότητας, με καταξιωμένους καθηγητές αυτού του χώρου να δηλώνουν έκπληκτοι με την προχειρότητα αλλά και την μονολιθικότητα διαχείρισης του όλου θέματος από την πλευρά των αρμόδιων αρχών.

antihalazi

Ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ΕΛ.Γ.Α – σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του - ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες απαιτήσεις της γεωργικής ασφάλισης συνεχίζει από 20 Μαρτίου 2019 την εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Χαλαζικής Προστασίας με Εναέρια μέσα.

cap1-new

Στην διατύπωση επί τριών νομοθετικών προτάσεων εκ μέρους της Ρουμανικής προεδρίας σε ό,τι αφορά τα στρατηγικά σχέδια για την ΚΑΠ, την οικονομική διαχείριση και εποπτεία της και την οργάνωση της κοινής ενιαίας αγοράς, εστιάζει  η σύνοδος των υπουργών Γεωργίας τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

elia_ergates

Και με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2018 θα μπορούν οι κάτοχοι γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων να υποβάλουν αιτήσεις για την απασχόληση παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία.

K1

Συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων που κράτησαν 20 μερόνυχτα έχοντας πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις σε περισσότερα από 20 μπλόκα σε όλη την χώρα, με παράλληλο σάλπισμα έναρξης νέου κύκλου, αποτέλεσε το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων το μεσημέρι της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019, στο τόπο εξέγερσης και θυσίας των Θεσσαλών αγροτών 109 χρόνια μετά.

2-Kileler

Μήνυµα αντίστασης, αντεπίθεσης και συνέχεια των κινητοποιήσεων στα µπλόκα, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στον αφανισµό και το ξεκλήρισµα, χαρακτηρίζει το συλλαλητήριο της 17ης Μαρτίου που διοργανώνεται στο Κιλελέρ, η πανελλαδική επιτροπή των µπλόκων.

4-Saligkari

Σκοπιµότητες σε µια διαδικασία έντεχνου αποκλεισµού τους, διαπιστώνουν δεκάδες συνεταιρισµοί όσον αφορά το έργο του ψηφιακού µετασχηµατισµού του γεωργικού τοµέα, καταγγέλλοντας µέσω ανοικτής επιστολής του προέδρου της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, Παύλου Σατολιά, τον εν λόγω διαγωνισµό ως απολύτως «φωτογραφικό».

1-pigi

Ειδικό νόµο για τη ρύθµιση των δανείων 110.000 κτηνοτροφικών εκµεταλλεύσεων σε όλες τις τράπεζες γιατί δεν µπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ζητά µε ανακοίνωση του ο Σύνδεσµος Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία