Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

σδσ

Με σκληρή γλώσσα τοποθετείται έναντι των αρμόδιων διευθύνσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς με αφορμή την αξιολόγηση του προγράμματος ΟΕΦ που είχε καταθέσει, εκ του οποίου για αδιευκρίνιστους λόγους κόβεται το 76% του απαιτούμενου προϋπολογισμού για την υλοποίησή του.

ΥπΑΑΤ_Πορτογαλια

Ανασύνταξη στη Λισαβόνα επιχειρούν το διήμερο 14 και 15 Ιουνίου οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ έπειτα από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων επί της νέας ΚΑΠ στα τέλη Μαΐου και ενόψει του επόμενου -και τελικού μάλλον- κύκλου συζητήσεων με την Ευρωβουλή στα τέλη του μήνα.

24_80

Ο νέος Γενικός Κανονισµός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδοµένων αυτών» έχει άµεση εφαρµογή από τις 25 Μαΐου 2018 σε όλα τα Κράτη-Μέλη της ΕΕ.

767_efka-workenter

Δέκα άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους αγρότες έχουν τεθεί σε λειτουργία, μέχρι σήμερα, από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), στο πλαίσιο της στρατηγικής του για αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών, μέσω της ψηφιοποίησης των υποδομών του.

fot-780x405

Επεισοδιακές εξελίχθηκαν οι εκλογές στη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να συγκροτείται σε σώμα την Παρασκευή 11 Ιουνίου, εκλέγοντας πρόεδρο τον βαμβακοπαραγωγό - εκπρόσωπο των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πιερίας και Χαλκιδικής Ευθύμιο Φωτεινό.

FFFFFETA_01

Αμφότερες οι πλευρές που εμπλέκονται στο ζήτημα με τη νοθεία στη φέτα, δηλώνουν ικανοποιημένες από την εξέλιξη της υπόθεσης, με το μεν υπουργείο να… πανηγυρίζει για το υψηλό πρόστιμο της τάξης των 260.000 ευρώ που επιβλήθηκε στη γαλακτοβιομηχανία, τη δε εταιρεία για την αναγνώριση του βιομηχανικού λάθους της.

56509015_401

Τη σολομώντεια λύση που επιβάλλει την υποχρεωτική αναγραφή του ΑΤΑΚ του αγροτεμαχίου μόνο για την περίπτωση των ιδιωτικών βοσκοτόπων, και πάει ακόμη παραπίσω δηλαδή από το έτος 2022 την υποχρέωση ΑΤΑΚ σε όλα τα μη ιδιόκτητα αγροτεμάχια, επιλέγει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τροποποιώντας την προ ολίγων ημερών σχετική εγκύκλιο.

SDF_2006MO_Serie_8_AG5A9030_CMYK_RZ

Η προϋπόθεση αγροτικής δραστηριότητας (τιμολόγια) για την πίστωση της ενιαίας ενίσχυσης από την ερχόμενη ΚΑΠ, σε συνδυασμό με την αναπόφευκτη μείωση σε τσεκ και αξία δικαιωμάτων, αναμένεται ότι θα εντείνουν το ενδιαφέρον για πώληση δικαιωμάτων το επόμενο διάστημα.

fecdbf33d620a07d72d9ffb9ea1593ff4

Ένα βήμα πιο κοντά στην σύσταση Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) στον αγροτικό τομέα βρίσκεται το υπουργείο, με την τελευταία εξέλιξη επί του θέματος να αφορά στην συγκρότηση 9μελούς ομάδας εργασίας που θα επιμεληθεί τον συντονισμό του εγχειρήματος.

agrotissintaji_3__1_

Στις 40.000 υπολογίζονται οι εκκρεμείς αιτήσεις αγροτών ασφαλισμένων στον πρώην ΟΓΑ που βρίσκονται σε αναμονή για την συνταξιοδότησή τους, τη στιγμή που το σύστημα του ΕΦΚΑ δείχνει σημάδια συμφόρησης και «υπερθέρμανσης».

Ergatisgis-site_3

Εργασιακή ευελιξία για την απασχόληση των εργατών γης, των οποίων η απασχόληση είναι κυρίως εποχιακή και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες ζητά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΑΣΕΠΑ) και ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

16-17_14

Την προσθήκη νέων στοιχείων της διαδικτυακής υπηρεσίας (web service) για την «τακτοποίηση λειτουργίας της διαδικτυακής υπηρεσίας χορήγηση Στοιχείων Αγροτεμαχίων στον ΟΠΕΚΕΠΕ», ζητά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά στοιχεία ΑΦΜ, ΑΤΑΚ κλπ.

mikri-ekmetaleusi-2_4

Η αίτηση εγγραφής και η χορήγηση βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων θα μπορούν να γίνονται πλέον ηλεκτρονικά από κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή, έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ξεκλειδώνει περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες για τους αγρότες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία