Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

dimaras

Στην διευκρίνιση πως δεν πρόκειται για γενική εξάμηνη παράταση προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, διαλύοντας τις εντυπώσεις που δημιούργησε χθες η ψήφιση σχετικής τροπολογίας για εφαρμογή οριζόντιας παράτασης

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-1

Mετά τις απαραίτητες διενέργειες κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου, συγκροτήθηκε το το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος

1fjh

Μια «αντιπαραγωγική» μείωση των άμεσων ενισχύσεων μέσω της ετήσιας εξέτασης των επιδόσεων των κρατών μελών βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων του Συμβουλίου Γεωργίας της ΕΕ, το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαΐου. Στις Βρυξέλλες οι υπουργοί γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εστίασαν τις παρεμβάσεις τους στην αναφορά των οροσήμων και στην αξιολόγηση των επιδόσεων των κρατών μελών αναφορικά με τα στρατηγικά σχέδια που θα έχουν θέσει για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2020-2027.

_28A6470E-DD48-264E-9C62-7466CDCE231D_

Στην αναγκαιότητα στήριξης και διατήρησης του προϋπολογισμού της μελλοντικής ΚΑΠ, αλλά στη συχνότητα των οροσήμων και της εκκαθάρισης των επιδόσεων εστίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, την παρέμβασή του στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, την Τρίτη 14 Μαϊου, εκφράζοντας επιφυλάξεις σχετικά με τις προτεινόμενες έως τώρα θέσεις της Κομισιόν για συχνότερη αξιολόγηση των κρατών μελών.

sinetairismoi

Ψηφίστηκε η τροπολογία που ουσιαστικά καταργεί τη φορολόγηση των διανεμόμενων πλεονασμάτων των συνεταιρισμών ως εμπορική δραστηριότητα, η οποία τώρα θα αντιμετωπίζει τα έσοδα ως αποτέλεσμα αγροτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

kap_7

Το λιγότερο 150 εκατ. ευρώ θα μειωθούν οι άμεσες ενισχύσεις στη χώρα μας εφόσον τελικά περάσει η πρόταση της Ελλάδας για μερική και όχι πλήρη εξωτερική σύγκλιση των ενισχύσεων η οποία δεν έχει ακόμα αποφευχθεί, καθώς το συγκεκριμένο καθεστώς βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με πλήρη σύγκλιση, οι Έλληνες αγρότες θα βρεθούν με μείον 750 εκατ. ευρώ στη νέα προγραμματική περίοδο.

xx

Πολύ πίσω δείχνει να έχει μείνει για μια ακόμη φορά η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, με την παράταση μέχρι 15 Ιουνίου να ανακοινώνεται και επίσημα το μεσημέρι της Δευτέρας έπειτα από την συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

fish

Στη θεσμοθέτηση της πρώτης στην χώρα Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), στη θαλάσσια περιοχή Πιερίας, οδηγεί Προεδρικό Διάταγμα, με την οποία επιχειρείται να λυθούν ζητήματα οργάνωσης και αδειοδότησης του εν λόγω σημαντικού εξαγωγικού κλάδου για τη χώρα.

daea_2

Μία ακόμη επαναληπτικού χαρακτήρα σύνοδος υπουργών Γεωργίας για την πρόοδο επί των στρατηγικών σχεδίων της ΚΑΠ, σύνοδος υπουργών Γεωργίας πραγματοποιείται την Τρίτη 14 Μαΐου στις Βρυξέλλες, λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

efet_1-1021x580

Ο ΕΦΕΤ μετά από εντατικό έλεγχο επέβαλε πρόστιμα σε επτά επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους 110.280 ευρώ τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων διακίνηση μη ασφαλών προϊόντων, παραπλανητικές επισημάνσεις και έλλειψη αδειών.

kokkalis

Στην σύνδεση της παραγωγής με την μεταποίηση και την κατανάλωση εντοπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος μίλησε στο 1ο Φόρουμ για τη φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη στην Ελλάδα για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο για την κάνναβη, το οποίο αναμένεται στο προσεχές διάστημα.

KA8377

Περίπου 34.000 αγρότες περιµένουν να δουν αν θα βρουν τελικά το όνοµά τους στη λίστα µε τους δικαιούχους της Βιολογικής Γεωργίας, µε τις ενστάσεις να έχουν τελειώσει από 2 Μαΐου, αλλά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ψάχνει ακόµα ποια Περιφέρεια δεν πρέπει να «στεναχωρήσει» ενόψει εκλογών µε την διανοµή των 80 εκατ. ευρώ που υπερδέσµευσε για το πρόγραµµα.

IMG_10722

Να αλλάξει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία δεν επιτρέπει την χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για την προώθηση οίνου σε αγορές Τρίτων χωρών, σε ενέργειες προώθησης που αφορούν την εσωτερική ενιαία αγορά, σκέφτεται το Βερολίνο, ώστε να καταστεί δυνατή η αξιοποίησή τους και εντός της ΕΕ.

ktinotrofi

Η πτώση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα και κρέας, και οι εξελίξεις στην υπόθεση της Διεπαγγελματικής Φέτας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων & Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Σάββατο (11:00 π.μ) 11 Μαίου.

D5AjuYUWwAMsdag

Στην έκδοση απόφασης προχωρά η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων στην ΑΑΔΕ, κατόπιν εντολής της υφυπουργού Οικονομικών κ. Κ.Παπανάτσιου, βάσει της οποίας θα προβλέπεται η απαλλαγή της υποχρέωσης ογκομέτρησης των δεξαμενών για τα προϊόντα οίνου.

Capture_4

Την αναγκαιότητα για συνεργασία και διαμόρφωση κοινών στόχων στην αλιευτική πολιτική έθεσε στο 4ο Φόρουμ για το περιβάλλον και τη διεύρυνση στην Αδριατική και το Ιόνιο που διοργάνωσε η ΕΕ στο Μαυροβούνιο, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

tzelephs-1

Μετά την εξαγγελία του ΥΠΑΑΤ περί υπερδέσμευσης της διαθέσιμης χρηματοδότησης του προγράμματος, ο Υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Τζελέπης έφερε το ζήτήμα της ένταξης των αποκλεισθέντων υποψηφίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην νέα προκήρυξη του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του ΠΑΑ 2014-2020 σε ερώτησή του προς τον Σταύρο Αραχωβίτη στη βουλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία