Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

viologika-1_2_3

Με ειδικές προσθήκες σε σχέδιο νόμου του Οικονομικών που συμπληρώνει κατά 3 δισ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό για το τρέχον οικονομικό έτος, προβλέπεται από την μια η απαλλαγή των αγροτών από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος, από την άλλη θεσπίζονται ειδικότερες διατάξεις για τις επιχορηγήσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων που δεν εμπίπτουν στις καλυπτόμενες από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις.

theseis_13

Καταργείται από φέτος με εκτελεστικό κανονισμό της Ε.Ε. η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης), πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαθούν κοινοτικές ενισχύσεις.

Olivier-ornemental-min

Την απαλλαγή αγροτών και αλιέων από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ για το φορολογικό έτος 2020 ανακοίνωσε σε δημόσιες δηλώσεις του την Κυριακή 11 Απριλίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, ενώ μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 10 Απριλίου ο ίδιος διαβεβαίωνε από άλλη τηλεοπτική συχνότητα ότι δεν θα χαθούν ενισχύσεις από την εφαρμογή των δασικών χαρτών.

synetairismoi_5

Zητήματα που αφορούν σε παρατάσεις παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων και θητείας οργάνων διοίκησης συνεταιρισμών, αλλά και ρυθμίσεις θεμάτων του ΕΛΓΟ Δήμητρα και του προγράμματος δακοκτονίας, περιλαμβάνουν τροπολογίες που ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην αλυσίδα εφοδιασμού αγροτικών προϊόντων.

βουλη_2

Όσες επιχειρήσεις εμπορίας αγροτικών προϊόντων έχουν τζίρο άνω των 500.000 ευρώ, θα είναι υποχρεωμένες να εξοφλούν τους συνεργαζόμενους αγρότες εντός 30 ημερών από την ημέρα αγοράς, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει σχετικό σχέδιο νόμου που ψηφίζεται την Τετάρτη 7 Απριλίου στη Βουλή.

02062020-woman-wearing-mask-in-field-c-AdobeStockElitProd_342753198-2

Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τη χορήγηση βεβαιώσεων εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων για κατ' επάγγελμα αγρότες, νεοεισερχόμενους στον αγροτικό τομέα και κατόχους εκμεταλλεύσεων, εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

8-9_17

Νομοθετική ρύθμιση για οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους αγρότες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50% αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Περιβάλλοντος τις προσεχείς ημέρες.

Premium-Agribusiness-Consulting-Servicef

Κεντρικό ρόλο στις αγροτικές συμβουλές, ως οι μόνοι γεωτεχνικοί που πατάνε το πόδι τους στο χωράφι και έχουν στενή και δημιουργική συνεργασία με τους παραγωγούς, διεκδικούν οι γεωπόνοι των αγροτικών εφοδίων, τεκμηριώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού τους από το Εθνικό Πλαίσιο για τις αγροτικές συμβουλές και τα προγράμματα των αγροτικών συμβουλών δρομολογούνται.

18-19_28

Η Ελλάδα επιλέγει να εισάγει τους αντίστοιχους εγχώριας προέλευσης πιστοποιηµένους κλώνους ακόµα και όταν οι δικές της ανάγκες για νέες φυτεύσεις είναι µεγάλες. Ένα χρόνο µετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης το Ινστιτούτο Ελέγχου Ποικιλιών αρνείται να δώσει το «ναι»

42-43_37

Η βιολογική γεωργία διαμορφώνει τον πυρήνα της στρατηγικής από το Αγρόκτημα στο Πιάτο με την Κομισιόν να παρουσιάζει ένα σχέδιο που θα επιτρέψει ως το 2030 το 25% των καλλιεργούμενων εκτάσεων να αφιερώνεται στη βιολογική γεωργία, αυξάνοντας παράλληλα την ευρωπαϊκή ζήτηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία