BACK TO
TOP

Θεσμικά

timi-paragwgou-anagrafh

Την υποχρεωτική αναγραφή της τιμής παραγωγού στα οπωροκηπευτικά προϊόντα πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χρήστος Μπουκώρος στο υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

5967253

Eκ νέου οριοθέτηση των περιοχών σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, στις οποίες δύναται να λάβουν επιχορήγηση οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του προηγουμένου Σεπτεμβρίου γίνεται στο ΦΕΚ Β' 2920, που δημοσιεύτηκε 23 Μαΐου.

orange-juice

Το ενδιαφέρον ερώτημα του που βρίσκονται τα επιπλέον 80.000 στρέμματα που έκοψαν σχεδόν στο 1/3 την συνδεδεμένη ενίσχυση στα πορτοκάλια χυμοποίησης (από 58,8 ευρώ το 2022 στα 21,84 ευρώ ανά στρέμμα το 2023) θέτει με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό η Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας (Δ.Ε.Σ.Α.).

asfalistikes-eisfores-agrotwn__1_

Στο ΦΕΚ (Β' 2915/23.05.2024) δημοσιεύτηκε η αναλυτική ΚΥΑ που παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με την τρόπο συνταξιοδότησης για μη μισθωτούς με οφειλές έως 30.000 ευρώ ή έως 10.000 ευρώ για οφειλές προς τον πρώην Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων. Επίσης, εξηγούνται οι διαδικασίες διασταύρωσης, οι έλεγχοι, οι προϋποθέσεις και οι σχετικές τεχνικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή του σχετικού άρθρου 115 του ν. 5078/2023.

timi-paragwgou-anagrafh

Την υποχρεωτική αναγραφή της τιμής παραγωγού στα οπωροκηπευτικά προϊόντα πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χρήστος Μπουκώρος στο υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

202405221615233283-1200x675

Για εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης κάνουν λόγο οι πληγέντες αγρότες της Αγιάς, καθώς εκπρόσωποι των Συλλόγων και Συνεταιρισμών της περιοχής παραβρέθηκαν στο ξενοδοχείο Imperial όπου βρισκόταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία τους αρνήθηκε συνάντηση με θέμα τις αποζημιώσεις που δεν δίνονται στο Δήμο για τις ζημιές από τον Daniel «με αστείες προφάσεις», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Συλλόγων και Συνεταιρισμών Αγιάς.

sunantish-avgenaki-viotsexofski

Το θέμα της επιτήρησης του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Κομισιόν, θα βρεθεί στο επίκεντρο κατ΄ιδίαν συνάντησης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, με τον αρμόδιο επίτροπο Γεωργίας της Ε.Ε., Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι και υπηρεσιακά στελέχη της Ε.Ε. την Δευτέρα 27 Μαΐου, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες.

23_05_2024_ΚΧ_ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δράσεις που θα κοιτάνε στο μέλλον για αναδιάρθρωση καλλιεργειών και πιο σύγχρονη κτηνοτροφία αλλά και απεξάρτηση από το μοντέλο των επιδοτήσεων προκρίνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. «Δεν φτάνουν οι επιδοτήσεις, πρέπει ο αγρότης να είναι σύγχρονος επιχειρηματίας, δεν γίνεται αλλιώς!

omilia-stratakos

Για «γενναιόδωρες προκαταβολές» αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς της Θεσσαλίας μιλά ο ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης του ΥπΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος, απαντώντας στα έξι από τα εννιά σημεία που παραθέτει η ΕΘΕΑΣ αναφορικά με την έλλειψη χάραξης μιας στρατηγικής για τη διάσωση της αγροτικής οικονομίας της δοκιμαζόμενης από τον Daniel περιοχής και του παραγωγικού της μοντέλου.

AADE-2

Το «πάγωμα» για ένα χρόνο των επιτοκίων για τις πάγιες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τη φορολογική διοίκηση, προβλέπεται με διάταξη στο πλαίσιο τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, ρυθμίσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από έκτακτες περιστάσεις».

fthina-agrotika-daneia-duskola-ekmetalleuseis

Την ανάπτυξη ενός νέου χρηµατοδοτικού εργαλείου για τη στήριξη του γεωργικού εισοδήµατος ή την αποζηµίωση από κινδύνους για τους οποίους δεν υπάρχει απαίτηση υποχρεωτικής ασφάλισης, επεξεργάζονται οι διαχειριστικές µε βάση τα όσα περιέχει ο φάκελος για την πορεία της ΚΑΠ που θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του ΣΣ ΚΑΠ την Πέµπτη 30 Μαΐου.

agrenda-opekepe-kyd

Συνεχίζονται χωρίς τέλος οι παρασκηνιακές διεργασίες σε ότι αφορά την προετοιμασία της διαδικασίας για τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ, με τους «τεχνοκράτες» να αναζητούν τις μεταξύ τους ισορροπίες, τους αγρότες να ανησυχούν ότι θα στηθούν στις ουρές μεσοκαλόκαιρο και τους ιθύνοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ να βολιδοσκοπούν με βάση τη δική τους agenda.

kipeftika-thermokhpiou

Για φαινόμενα όπου προϊόντα κηπευτικών θερμοκηπίου καταλήγουν σε χώρους ανακύκλωσης λόγω αδυναμίας να απορροφηθούν στην εγχωρία αγορά, μιλούν οι παραγωγοί της Κρήτης έλεω της αναστάτωσης που έχει επιφέρει σε κόστη και αγοραστική δύναμη η ρωσουκρανική διένεξη αλλά και οι αθρόες εισαγωγές από τρίτες χώρες όπως η Τουρκία.

patates-768x448

Τις διαδικασίες ελέγχου, τα διοικητικά μέτρα και τις κυρώσεις στον τομέα των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΓΕ) και στα Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα (ΕΠΙΠ) περιλαμβάνει το νομοσχέδιο με το νέο κυρωτικό πλαίσιο κατά των ελληνοποιήσεων, που κατέθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη ΓΓ της κυβέρνησης.

ypourgio-anaptiksis

Αφορολόγητη και ακατάσχετη είναι η ενίσχυση που καταβάλλεται στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» σύμφωνα με το άρθρο 23 του τρέχοντος νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο αυτές τις μέρες περνάει από την Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Mitsotakis-Velvento

Στις χαμηλές πτήσεις της Ελλάδας στο κομμάτι του συνεταιρίζεσθαι στον πρωτογενή τομέα και στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησή του για την ανάπτυξη των συνεργατικών σχημάτων στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις των αγροτικών συνεταιρισμών ΑΣΟΠ «Δήμητρα» και ΑΣΕΠΟΠ στο Βελβεντό Κοζάνης.

3710-moldboard-plow

Το καθεστώς της λήξης της ασφάλισης Μη Μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών λήγει υποχρεωτικά την τελευταία ημέρα του μήνα διακοπής όλων των ασφαλιστέων δραστηριοτήτων στη Φορολογική Διοίκηση, ξεκαθαρίζει με νέα εγκύκλιο του ο ΕΦΚΑ. Για την εν λόγω διαδικασία απαιτείται υποβολή σχετικής αίτησης μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που διατίθενται ήδη στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ ή μέσω φυσικού κύκλου εργασιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία