Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

skrekas

Σε δύο άξονες θα κινηθούν οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς στη νέα ΚΑΠ (2021-2017), ήτοι: υποστήριξη αγροτών για παραμονή στην ύπαιθρο και προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

vorkipr3_2

Το ζήτημα που έχει προκύψει με την κυπριακή πατάτα στην Ελλάδα και το οποίο απασχολεί πολύ την Κύπρο εθίγη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της Κύπρου, κ. Κώστα Καδή στην άτυπη συνάντηση που είχε με τον κ. Μάκη Βορίδη στο περιθώριο της τακτικής συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019.

nile-goose-4153732_960_720_2

Ταφόπετρα στην αποικιοκρατική προκήρυξη της γνωστής μηχανοπαρέας που διεκδικούσε με φωτογραφικό διαγωνισμό και υπόγειες διεργασίες το περιβόητο πρόγραμμα ύψους 33 εκατ. ευρώ για δήθεν εγκατάσταση συστημάτων ευφυούς γεωργίας, αποτελεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εκδόθηκε πριν από λίγες ώρες.

Αντιγραφο_απο_Vogiatzis-Giannis

Αναστολή της απόφασης Αραχωβίτη, για το νέο πλαίσιο αναγνώρισης των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, ζητούν από την νέα πολιτική ηγεσία οι υφιστάμενες Διεπαγγελματικές Οργανώσεις της χώρας, καθώς θεωρούν πως οι νέες προϋποθέσεις - που ορίστηκαν αιφνιδιαστικά πριν τις εκλογές - θα λειτουργήσουν ανασταλτικά στη λειτουργία τους.

4854235

Στα κόστη που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και η περαιτέρω ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, επικέντρωσε την παρέμβασή του κατά την πρώτη παρουσία του στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

voridis_2_2

Στην εγκαθίδρυση ενός αποτελεσματικού συστήματος επικοινωνίας και συντονισμού ενεργειών μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων στοχεύει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με σκοπό τη διαχείριση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

aGewrgoudisNelosepanekloghpemete

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) με τριετή θητεία αναδείχτηκε μετά τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν κατά την 49η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Πρόεδρος επανεξελέγη ο Νέλος Γεωργούδης.

opekepe_2

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (Ενωσιακό και Εθνικό), Καν.(ΕΕ) 1307/2013 και του Καν. (ΕΕ) 1306/2013,το άρθρο 41 της υπ’ αρ. 104/7056/21.01.2015 ΥΑ, στο πλαίσιο των καθεστώτων στρεμματικής ενίσχυσης που απαριθμούνται στο παράρτημα I του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 και στο παράρτημα VI του κανονισμού (ΕΚ) αρ. 73/2009, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει ότι στο επόμενο διάστημα με καταληκτική ημερομηνία τις 25 Ιουλίου 2019, είτε μέσω της on line εφαρμογής, είτε μέσω του ΚΥΔ που έχει υποβληθεί η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, μπορούν να γίνουν τυχόν απαιτούμενες διορθώσεις των Αιτήσεων.

unnamed_5

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, η επιτροπή AGRI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να εκλέξει τον Norbert Lins ως πρόεδρο της επιτροπής. Η Copa και η Cogeca χαιρετίζουν το διορισμό ενός βουλευτή που έχει αποδεδειγμένη εμπειρία τόσο σε γεωργικά θέματα όσο και στη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

ampeli_3

Πλήγμα για την ελληνική αμπελουργία, αλλά και για την κατανάλωση ελληνικών παραδοσιακών αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης, αποτελεί η πρόσφατη τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία καλείται το Ελληνικό Δημόσιο να προβεί στις «απαραίτητες» ενέργειες προκειμένου να εναρμονιστεί η φορολογική του πολιτική επί των αποσταγμάτων σύμφωνα με αυτά που ισχύουν στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

photos-syllogou_ok

Άμεση οικονομική στήριξη για τους πληγέντες παραγωγούς του νομού Ημαθίας, παράλληλα με παύση πληρωμών, προκαταβολές αποζημιώσεων, καθώς και συμψηφισμό ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση τιμής στο συμπύρηνο ροδάκινο ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας.

forologika-713

Μέχρι και πέρυσι, την άντληση των στοιχείων των επιδοτήσεων των αγροτών, την βλέπαµε χρησιµοποιώντας τους κωδικούς taxis του καθενός εξ αυτών. Η είσοδος γινόταν από τη σελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ , από την «διαδικτυακή ενηµέρωση αγροτών για πληρωµές». Η εφαρµογή µας οδηγούσε στο www.iris.gov.gr και µε την επιλογή του έτους αναφοράς, εκτυπώναµε την κατάσταση δηµοσιοποίησης πληρωµών, στην οποία αποτυπώνονταν όλες οι επιδοτήσεις που εισέπραξε ο δικαιούχος αγρότης για το έτος που µας ενδιέφερε.

Μαξιμος_5

Την άμεση διεκπεραίωση των διαδικασιών για αποζημιώσεις ΠΣΕΑ, για τις ζημιές σε δενδροκαλλιέργιες και αμπελώνες στο Αργυροπούλι, όπως έγινε την περίοδο 2013 όπου οδήγησαν στην έγκριση από την ΕΕ εντός εξαμήνου, ζητά ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

vor

Ο Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Βίκτωρ Ελιέζερ, σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό, με κάλεσε δημόσια να αποκηρύξω το αντισημιτικό παρελθόν μου. Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης. Έχω όμως πολυετή πολιτική θητεία σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου και έχω συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες.

VORIDHS_KASIMHS_

Οι προτεραιότητες και το πρόγραμμα εργασίας της φινλανδικής προεδρίας στον αγροτικό τομέα και την αλιεία θα μονοπωλήσουν τις συζητήσεις στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε., η οποία θα λάβει χώρα σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για το πρώτο Συμβούλιο υπό την Φιλανδική Προεδρία, ενώ παράλληλα είναι και το πρώτο για τον νέο Έλληνα υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη.

s1_2

Ένα πλήρως ανανεωμένο θεσμικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς και μια γενναία αναθεώρηση του Κανονισμού Λειτουργίας του ΕΛΓΑ αλλά και της γενικότερης φιλοσοφίας στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, είναι οι θεσμικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

leppa2

Οι προτεραιότητες και το πρόγραμμα εργασίας της φινλανδικής προεδρίας στον αγροτικό τομέα και την αλιεία θα μονοπωλήσουν τις συζητήσεις στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για το πρώτο Συμβούλιο υπό την Φιλανδική Προεδρία.

UVDL_presser_10July2019-800x450

Η Ursula von der Leyen υποστηρίζει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος του κόσμου, την ώρα που η ίδια ζητούσε την υποστήριξη των νομοθετών. Παρά τις δεσμεύσεις της για προστασία και σημαντική βελτίωση του περιβάλλοντος, , αποτυγχάνει να κερδίσει την υποστήριξη των Πράσινων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία