Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

prwto-thema

Μπορεί οι συζητήσεις που γίνονται για τα τεράστια κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και ο συσχετισμός τους με την αγροδιατροφή να καλλιεργούν κάποιες προσδοκίες στις τάξεις των αγροτών, ωστόσο, η μηδενική ρευστότητα που παρουσιάζουν αυτό τον καιρό οι περισσότερες αγροτικές εκμεταλλεύσεις, σε συνδυασμό με την αναβλητικότητα που παρατηρείται εκ μέρους των αρμοδίων ακόμα και για τα αυτονόητα, βαραίνει το κλίμα στην ύπαιθρο.

thumbnail_mv_veltiosi_31082020

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, με τη συμμετοχή φορέων του κτηνοτροφικού κόσμου για το ζήτημα της γενετικής βελτίωσης του ζωικού κεφαλαίου.

22_14

Βάση της σχετικής δυνατότητας, που παρέχει ο Ν. 4174/2013 (άρθρο 15. Πληροφορίες από τρίτους, παρ. 4), υπάρχει η υποχρέωση οι εκµισθωτές ακίνητης περιουσίας να δηλώνουν όλα τα πληροφοριακά στοιχεία των αρχικών ή τροποποιητικών µισθώσεων.

green-_1__2

Η Φορολογική Διοίκηση δύναται να αποδίδει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), σε φυσικά πρόσωπα, πολίτες τρίτης χώρας που πρόκειται να απασχοληθούν σε αγροτικές εργασίες, ως εποχιακοί εργάτες, σύμφωνα σχετική απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Evz-2

Τείχος προστασίας γύρω από τους διοικούντες την ΕΒΖ, έναντι αστικών, ποινικών και διοικητικών ευθυνών που τυχόν τους έχουν καταλογιστεί ή δύναται να τους καταλογιστούν για χρέη προς το δημόσιο, στο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης της εταιρείας, ορθώνει το υπουργείο Ανάπτυξης κι Επενδύσεων.

live_03_04

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, για θέματα αρμοδιότητας του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ). Στη συνεδρίαση θα παραστεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

24_42

Πάω το πρωί στο γραφείο µε την καλύτερη διάθεση. Νωρίς νωρίς, ανοίγω στόρια, υπολογιστές, εκτυπωτές, φτιάχνω καφέ, φρεσκάρω το νερό στο ποτήρι, βάζω την απαραίτητη µουσική κι ετοιµάζοµαι να διαβάσω µερικές ειδήσεις στα πεταχτά, να ελέγξω τι νέο οικονοµικοπολιτικού περιεχοµένου υπάρχει, πριν αρχίσω να ασχολούµαι µε τις δουλειές που έχω προγραµµατίσει για την ηµέρα.

12-Agrotis-2

Φουντώνει η συζήτηση στις ευρωπαϊκές χώρες σε σχέση με τις άμεσες ενισχύσεις της νέας ΚΑΠ, με την Ισπανία να οδηγεί τις εξελίξεις έχοντας «κλειδώσει» μετά από διαβουλεύσεις στην επιλογή να ενισχύονται οι αγρότες με μικρό κλήρο με ένα φιξ ποσό 20-25 ευρώ το στρέμμα και μόνο οι «πραγματικοί αγρότες» με αγροτικό εισόδημα 20-30% επί του συνολικού να καρπώνονται επιδοτήσεις βάσει δικαιωμάτων.

b441eb5f-a8a9-4bde-ac66-2611459b0c5d

Η ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις».

18-19_kentriko

Ατολµία, ανικανότητα, σκοπιµότητες και διαπλοκή, οδηγούν στα βράχια, καθώς φαίνεται, το περιβόητο πρόγραµµα για τις αγροτικές συµβουλές (Μέτρο 2.1), επιβεβαιώνοντας άλλη µια φορά το έλλειµµα ενδιαφέροντος για πραγµατική ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής.

ektasi-me-ampelia-se-seires_2

Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκεται ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), σύμφωνα με ανακοίνωσή του, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, για το θέμα «της αναγκαιότητας έγκρισης από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, άτοκης δανειοδότησης των επιχειρήσεων οίνου, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα απορρόφησης της επικείμενης συγκομιδής οινοσταφύλων».

armpatzifragogiannissebt02_2

Στην κατάρτιση οδικού χάρτη με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις για την αύξηση των εξαγωγών τροφίμων αξιοποιώντας το θετικό μομέντουμ της αυξημένης ζήτησης για τα ελληνικά τρόφιμα φέτος, προχωρούν τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εξωτερικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία