Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

4_113

Η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκµεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) και η ύπαρξη Κωδικού Αριθµού ∆ραστηριότητας (ΚΑ∆) του πρωτογενούς τοµέα, είναι τα δύο κύρια κριτήρια που θα πρέπει να τηρούν εκείνοι που θα λάβουν µέχρι το τέλος ∆εκεµβρίου επιδοτήσεις άνω των 5.000 ευρώ, ώστε να πληρωθούν τσεκ και εξισωτική το 2023.

201701311305117280

Παραμένουν τα προβλήματα στις διαδικασίες μετάκλησης και νομιμοποίησης εργατών γης καθώς όπως σημειώνει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, μοναδική αλλαγή είναι εκκίνηση από το Υπουργείο Εργασίας για την έγκριση συμπληρωματικού αριθμού θέσεων εργασίας ανά Νομό και Περιφέρεια με την σχετική ΚΥΑ να αναμένεται να εκδοθεί άμεσα.

80e6f2ec29d2af1b42928b4c6679aa5f

Από τις καλοκαιρινές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων περνάει η πληρωμή 60 εκατ. ευρώ των αγροτών ως επιστροφή Ειδικού Φόρους Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, με τις μέρες που απομένουν να μην εξασφαλίζουν τον απαιτούμενο χρόνο για αιτήσεις (στην ειδική πλατφόρμα) και πίστωση στους λογαριασμούς.

kostis_xatzidakis_3

Παραγράφονται τα παλιά, πέραν της δεκαετίας, χρέη αγροτών από ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ-ΟΓΑ, ενώ δρομολογείται και νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση με 24 δόσεις για τις οφειλές που μένουν σε εκκρεμότητα.

26-31a_2

«Ο ψηφιακός και ο «πράσινος» µετασχηµατισµός της γεωργίας, είναι το «νέο» που έρχεται και στον εγχώριο πρωτογενή τοµέα, καθώς αποτελεί την εφαρµογή των κανόνων που, πλέον, θέτει η πραγµατική οικονοµία, αλλά και οι επίσηµες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

λαικες

Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου δόθηκε για τη δήλωση λαϊκών αγορών στο Πληροφοριακό Σύστημα "βελτίωση και απλοποίηση διαδικασίας τοποθέτησης στις λαϊκές αγορές", με διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που ενσωματώνεται στο περιβαλλοντικό πολυνομοσχέδιο.

24_11

Yπάρχουν εκατοντάδες καλλιεργητές αγροτικής γης, οι οποίοι δεν είναι εγγεγραµµένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκµεταλλεύσεων ή/και στον ΕΦκΑ/ΟΓΑ (.ΟΓΑ), όπως έχουν υποχρέωση να κάνουν.

old-farmers-day-fun

Μέσω υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης στον e-EΦΚΑ είναι πλέον δυνατή η συνέχιση της ασφάλισης για όσους αγρότες χρειάζεται να καλύψουν πρόσθετο χρόνο ως ασφαλισμένοι πριν εξασφαλίσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Ας σημειωθεί πως μέχρι τώρα, οι ενδιαφερόμενοι αγρότες ήταν υποχρεωμένοι να επισκέπτονται τις κατά τόπους οργανικές μονάδες και να ταλαιπωρούνται χάνοντας εργατοώρες προκειμένου να υποβάλουν σχετικό αίτημα.

4_111

Τη βιώσιµη διαχείριση των εισροών που περιλαµβάνει τη συµµόρφωση µε κανόνες ορθολογικής λίπανσης, την ελαχιστοποίηση απωλειών αρδευτικού νερού και πρόσθετες δεσµεύσεις για αγρότες µε εκµεταλλεύσεις τις περιοχές που είναι ευαίσθητες στη νιτρορύπανση, προωθεί η Κοµισιόν για την έγκριση ορισµένων συνδεδεµένων ενισχύσεων.

καπνοπαραγωγων

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα αρχίσει η διαβούλευση για το νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ, με σκοπό την επικαιροποίησή του, δεδομένων των αλλαγών στις καλλιεργητικές συνθήκες που παρατηρούνται ολοένα και εντονότερα τα τελευταία χρόνια, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Ιλχάντ Αχμέτ.

6_pin_87

Σε τροχιά πληρωµής µέσα στον Αύγουστο και µετά το άνοιγµα της σχετικής πλατφόρµας στο gov.gr μέσα στην επόμενη εβδομάδα, µπαίνει η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

ypourgiko6-768x512

Το νομοσχέδιο για την επανίδρυση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με νέα ονομασία και ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου της 28ης Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μαξιμος-Σταικουρας_2

Αντιμέτωποι με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο συμψηφισμός της έκτακτης κρατικής ενίσχυσης (κορωνοενίσχυσης) με τις επιστρεπτέες προκαταβολές, βρίσκονται χιλιάδες αγρότες ανά τη χώρα και ήδη βεβαιώνονται τα ποσά που καλούνται να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

H0587-L273409194

Ανεπαρκές µοιάζει το ποσό των 12 ευρώ το κεφάλι για τα αιγοπρόβατα στις συνδεδεµένες ενισχύσεις που σχεδιάζει η χώρα µας, σε σύγκριση τουλάχιστον µε τα αναθεωρηµένα πλάνα της ΚΑΠ τα οποία παρουσίασαν τον Ιούλιο Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Μαξιμος-Σταικουρας_3

Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθορίζεται ως ακατάσχετο το ποσό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για γεωργική δραστηριότητα και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες ή μη οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία