Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

Sugar-beets-agriculture---PULP2VALUE--AdobeStock_40515332_2

Δικαίωση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, σχεδιάζουν να αναζητήσουν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας, αν δεν γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν το 2019, με δικαστική σφραγίδα, για την εξυγίανση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και τη ανάκαμψη της καλλιέργειας.

IMG_6356

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα τείνει να εξελιχθεί η «γκέλα» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις στη ζωική παραγωγή, καθώς πληθαίνουν οι αντιδράσεις των βοοτρόφων σε όλη τη χώρα που κάνουν λόγο για χαριστική ρύθμιση σε ολιγάριθμη κατηγορία εισαγωγέων μοσχαριών (παχυντές) και σε καταδίκη των εγχώριων μονάδων εκτροφής βοοειδών αγελαίας μορφής.

libanosbrussels

Προς την κατεύθυνση της ειδικής ενίσχυσης των αγροτών για να αντισταθμίσουν τις οικονομικές απώλειες που γράφουν οι εκμεταλλεύσεις εξαιτίας του αυξημένου κόστους σε ενέργεια, ζωοτροφές και λιπάσματα φαίνεται ότι οι κινούνται τα ευρωπαϊκά όργανα.

joe-jones-artist-0f61ae88-eb72-4d75-a1d4-e0db107ed44-resize-750

 Με τις ψήφους της γενικής συνέλευσης της Διεπαγγελματικής Καπνού, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 15 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, αποφασίστηκε ομόφωνα η διάλυση κι η εκκαθάριση της οργάνωσης, κλείνοντας άδοξα, με τον τρόπο αυτό, ένα μεγάλο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία της καπνοκαλλιέργειας στην Ελλάδα.

rithmisiofeilwn72doseis

Παραγωγοί πολυετών καλλιεργειών, φυτώρια και οινοποιεία βρίσκονται στη λίστα των επιχειρήσεων που μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 72 δόσεων για μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές, με τις αιτήσεις να τρέχουν έως τις 31 Ιανουαρίου.

agrotes_metapoihsh_2_5_17

Η εφαρμογή θα παραμείνει ανοικτή έως 27 Ιανουαρίου, με σκοπό να δοθεί στους ενδιαφερόμενους η ευκαιρία για την υποβολή ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των ελέγχων με τηλεπισκόπηση έτους Αιτήσεων 2021.

8_45

Μικρός δείχνει ο αντίκτυπος για τις περισσότερες αγροτικές εκµεταλλεύσεις από τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί επιδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις ανατιµήσεις στο ρεύµα, ωστόσο δίνονται ήδη κάποιες δυνάµει ευνοϊκές κατευθύνσεις για εστιασµένες τοµεακές παρεµβάσεις κατά τους επόµενους µήνες.

44-45_33

Με χιλιάδες τόνους µήλα που παράγονται στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά µόλις περάσουν τα σύνορα και πάνε για τυποποίηση, παίρνουν την ελληνική υπηκοότητα, έχει πληµµυρίσει η εγχώρια αγορά.

10-11_54

Αρνητική παράµετρο στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και παράγοντα αβεβαιότητας για τις επιχειρηµατικές πρωτοβουλίες στο συγκεκριµένο χώρο, συνιστά ο χρόνιος αποκλεισµός από τα κοινοτικά προγράµµατα της δυνατότητας ενίσχυσης των επαγγελµατιών του χώρου για την αγορά αγροτικής γης.

stafida-pinakas_

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η οικονομική και πολιτική διαπάλη για την κορινθιακή σταφίδα, εξέλιξη η οποία οδηγεί σε εξευτελισμό τις τιμές αγοράς του προϊόντος, αντιμέτωπους με τη χρεοκοπία χιλιάδες παραγωγούς και σε παρακμή μια ιστορική καλλιέργεια η οποία έδειχνε να ανακτά τη δυναμική του στη νέα εποχή της υγιεινής διατροφής και της δόξας των λεγόμενων super foods.

54_3

Ανεξάρτητοι έλεγχοι τήρησης των κανόνων ΠΟΠ της Φέτας, ειδικό σήµα και σταθερή χρηµατοδοτική ροή διαµορφώνουν την ατζέντα της ∆ιεπαγγελµατικής Οργάνωσης για τους επόµενους µήνες, σε µια προσπάθεια συνολικής ανασύνταξης του κλάδου.

katar

Η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κατάρ στον αγροδιατροφικό τομέα επιβεβαιώθηκε κατά την συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού με τον Πρέσβυ του Κατάρ στην Ελλάδα, Waleed Mohammed Hassan Ahmad Al Emadi.

29-36b

Ολόκληρο τον φάκελο του ελληνικού στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027, φιλοξενεί το Agronews, όπου αποτυπώνονται καθαρά οι προβλέψεις για τις άμεσες ενισχύσεις και η τύχη των δικαιωμάτων για την ερχόμενη προγραμματική περίοδο.

kamena_ellaiodentra

Ξεκινά η διαδικασία προκαταβολής αποζημιώσεων 50,4 ευρώ ανά ελαιόδεντρο και 33,6 ευρώ ανά δέντρο για τις λοιπές πολυετείς καλλιέργειες στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία