Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

koutsoupias_amgigal_nd

Πολυπληθές κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον γραμματέα Αγροτικών Φορέων κ. Κώστα Μπαγινέτα, τον διευθυντή της γραμματείας αγροτικών φορέων κ. Βασίλη Χριστοδουλάκη, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αιτωλοακαρνανίας κ. Φώτη Τσόλκα και τον σύμβουλο του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Βασίλη Φεύγα πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΑΜΦΙΓΑΛ, στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας.

15-10-2018kokkalis_agotissa1

Ο σημαντικός ρόλος των αγροτισσών στην κοινωνία της υπαίθρου τονίστηκε στα πλαίσια εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας που διοργάνωσε o Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής Άγιος Γεώργιος σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις στις 15 Οκτωβρίου 2018.

karasmanis_evz_prostimo

Αλυσιδωτές επιπτώσεις φέρνουν τα κλειστά εργοστάσια της ΕΒΖ που αφήνει στα χωράφια την φετινή παραγωγή τεύτλων, με τους κινδύνους τώρα να μετατοπίζονται στις συνδεδεμένες ύψους 22,5 εκατ. και στο ενδεχόμενο ανάκτησης τους σε περίπτωση κατάρρευσης της καλλιέργειας αλλά και στην ακύρωση προγραμμάτων όπως αυτό της απονιτροποίησης.

omospondia_xoirotrofon

Μέλος της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος είναι πλέον ο Σύλλογος Χοιροτρόφων Ηπείρου από την Πέμπτη 11/10/2018 μετά την ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε από τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας κατόπιν αίτησης εγγραφής που είχε καταθέσει στην Ομοσπονδία ο Σύλλογος Χοιροτρόφων Ηπείρου στις 5/10/2018.

maroudas_kokkalis_diartiria

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Κόκκαλη, (Βενιζέλου 133) πραγματοποιεί σήμερα  στην Λάρισα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας.

akatasxeto_agroton_tsek

Την προστασία των ενισχύσεων, µέσω της θέσπισης του ακατάσχετου των 15.000 ευρώ, ζητούν επιτακτικά το τελευταίο διάστηµα οι αγρότες, που λόγω χρεών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταµεία κάθε χρόνο βλέπουν τις επιδοτήσεις του να εξανεµίζονται πριν καλά-καλά πιστωθούν στους λογαριασµούς τους.

potisma

Ο Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Στραγγιστικών Έργων (Γ.Ο.Ε.Β. Σ.Ε.) Θεσσαλίας γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με το νόμο 4546/2018, οι υπόχρεοι για την καταβολή των δαπανών (πάγιες στραγγιστικές εισφορές, αρδευτικά τέλη και λοιπά δικαιώματα) υπέρ των Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων υποχρεούνται μέχρι τις 12 Ιουνίου 2019 να υποβάλουν στον Οργανισμό, στην περιοχή δικαιοδοσίας του οποίου βρίσκονται τα ακίνητα ιδιοκτησίας τους που επωφελούνται από τα εγγειοβελτιωτικά έργα, δήλωση των στοιχείων επικοινωνίας και του αριθμού φορολογικού μητρώου τους (ΑΦΜ).

Το «Άρτεμις» χρειάζεται καλύτερη παρακολούθηση

Δυναμικό παρών σε μία από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων-Ποτών στον κόσμο, στη SIAL PARIS, θα δώσει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος για την προώθηση του πρόβειου κρέατος “Meet the Lamb”.

kegeroglou

Μέτρα προστασίας των καταναλωτών και των καλλιεργειών από τη διάθεση παράνομων φυτοφαρμάκων, ζητά με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

fotovoltaika_xorafi_kape

Σύντομα αναμένεται πρόγραμμα από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για χρημοτοδότηση αγροτών, συνεταιρισμών, ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ προκειμένου να αναπτύξουν ενεργειακές κοινότητες το 2019, να τοποθετήσουν δηλαδή φωτοβολταϊκά και να παράξουν ενέργεια, μειώνοντας σημαντικά το κόστος.

maximos_kastano

Λύσεις στο «ιδιοκτησιακό καθεστώς» στα καστανοπερίβολα και κίνητρα, προκειμένου να υπάρξουν ευοίωνες προοπτικές στην καλλιέργεια, ζητά ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ενημέρωση που είχε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Αμπελάκια για τα εγκαίνια του νέου Συνεταιρισμού καστανοπαραγωγών. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία