Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

araxovitis-atypo1

Συμμαχίες για τη διατήρηση των πόρων της ΚΑΠ μετά το 2020 αναζήτησε στην πρώτη του επαφή με τους ομολόγους του ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης στη διάρκεια του άτυπου συμβούλιου υπουργών Γεωργίας στο στο Schloss Hof της Αυστρίας, τονίζοντας το ρόλο τους ως σταθερό θεμέλιο στην παραγωγική διαδικασία.

symboulio-atypo-austria

Στο κρίσιμο ζήτημα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020 θα εστιάσουν οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου που πραγματοποιείται στις 23-25 Σεπτεμβρίου στην πόλη Schloss Hof στην κάτω Αυστρία.

xarakopoulos_panoli_xoiron

Άμεσα αποτρεπτικά μέτρα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εισόδου της νόσου στη χώρα της πανώλης των χοίρων από τη γειτονική Βουλγαρία, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο για την ελληνική χοιροτροφία σε περίπτωση καταγραφής κρούσματος.

rodakina-kladi

Το Φεβρουάριο του 2019 αναμένεται να συζητηθεί η αγωγή που κατέθεσε η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας ενάντια στη διοίκηση του ΕΛΓΑ, λόγω της μη αποδοχής εκ μέρους της των ζημιών, που υπέστη η παραγωγή ροδάκινων τον Ιούλιο του 2018.

avgenakis_gia_ladi

Στην απώλεια του 50% της ελαιοπαραγωγής στην Κρήτη, εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας για την υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη και Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση.

ARHIEPISKOPOS_ARAHOVITIS

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο είχε στην Αρχιεπισκοπή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου.

metakomiseis

Σε αναζήτηση διάδοχου σχήµατος, το οποίο θα αναλάβει την «τρίτη φάση» εκµετάλλευσης κοινοτικών πόρων και δηµόσιας περιουσίας σε βάρος των αγροτών και της κοινωνίας, βρίσκεται αυτές τις µέρες το συνδικάτο το ΟΣ∆Ε.

agrotis-fatsa1

Για διαγωνισµό εξαγγελιών που δεν δίνουν λύσεις στα καθηµερινά προβλήµατα των ανθρώπων της υπαίθρου µιλά ο αγροτικός κόσµος µε αφορµή τις αναφορές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην 83η ∆ΕΘ, καθώς όπως λένε ο «λογαριασµός» που τους έρχεται είναι πάντα φουσκωµένος.

sitso-forologika-new

Η ενιαία ενίσχυση βάµβακος είναι συνδεδεµένη. Καλό είναι να το χωνέψουν αυτό όλοι. Επίσης, καλό είναι να χωνέψουν ότι στη φορολόγηση του 2017, συµπεριλαµβάνονται και οι επιδοτήσεις που αφορούν το 2017 και πληρώθηκαν εντός του 2018. Αυτό προβλέπεται από το νόµο. Συγνώµη που σας χαλάω την είσπραξη κάποιων επιδοµάτων.

olibia_limbothalasses

Τη δέσμευση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, για βελτίωση της αστυνόμευσης στις λιμνοθάλασσες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παράνομη αλιεία που έχει ως αντίκτυπο τη μείωση των τιμών πώλησης στα ψάρια απέσπασαν τα μέλη του Συνδέσμου Συνεταιρισμών Μισθωτών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών.

printzos_nikitas_evol

Το μέλλον του συνεταιριστικού κινήματος θα απασχολήσει την συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της ΕΒΟΛ, Νικήτα Πρίντζο.

satolias_paulos

Ως απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό χαρακτήρισαν τα μέλη της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ την εκπροσώπηση των αγροτών από ιδιώτες στην Copa Cogeca στην συνάντηση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου  με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη.

Nea_Paseges

Για νοµοθετική ρύθµιση που θα έρθει στη Βουλή µέχρι τα Χριστούγεννα και θα λύνει το θέµα της τριτοβάθµιας εκπροσώπησης των συνεταιρισµών, κάνει λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, στις τελευταίες του συναντήσεις µε συνεταιριστές.

olibia_limbothalasses

Στο γραφείο της δέχθηκε η υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου, τους εκπροσώπους του  Συνδέσμου Συνεταιρισμών Μισθωτών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών κ.κ. Γ. Γκίλη, Π. Κάππα και Β. Δημητρίου και με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ