Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

OGA_ASFALISMENOI

Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τις κατηγορίες των ασφαλισμένων (μεταξύ αυτών και τους αγρότες ασφαλισμένους στον πρώην ΟΓΑ) των οποίων θα διαγραφούν οι οφειλές τους λόγω αμφιβολίας ως προς την υποχρέωση υπαγωγής σε δύο ή περισσότερους φορείς έως τις 31/12/2016 εξέδωσε ο ΕΦΚΑ

EFK_vouli_katargisi

Με τροπολογία που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την κατάργηση του μέτρου περικοπής των συντάξεων, που ψηφίζεται στην Βουλή σήμερα (11/12), καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί.

kafes_mitsotakis

Με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, το ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Καφέ (Ε.Ε.Κ.), προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με κρίσιμα ζητήματα λειτουργίας του κλάδου στην Ελλάδα.

sweet_wine

Τη μείωση του ΕΦΚ των γλυκών κρασιών επαναφέρει η ΚΕΟΣΟΕ με επιστολή της προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Στ. Αραχωβίτη και την υφυπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου ενόψει του μηδενισμού – όπως αναφέρει - του ειδικού φόρου στο κρασί.

oporokhpeutika_2

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού & Φυτουγειονομικού Ελέγχου (Π.Κ.Π.Φ.Π. & Φ.Ε) Ιωαννίνων, με εντολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκου Αντώνογλου, κατά το χρονικό διάστημα από 19/11/2018 μέχρι και 6/12/2018, πραγματοποίησε συνολικά 66 ελέγχους σε φορτία νωπών οπωροκηπευτικών κατά το στάδιο της διακίνησης.

papadopoulo_tsipras

Την κατανόηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βρίσκει το θέμα της ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών που συμμετέχουν και διακινούν την παραγωγή τους μέσα από υγιή και συγκροτημένα συλλογικά σχήματα.

ktinotrofoi

Να γίνει πράξη το αγροτικό ακατάσχετο των 15.000 ευρώ όσο ακόμα δεν έχουν γίνει οι πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων ζητούν με επιστολή τους προς την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΑΜΘ).

kokalis_Agrotexnologia__2_

Αόριστες υποσχέσεις για την παροχή νέων φορολογικών κινήτρων μέσα στο 2019 με σκοπό την ενίσχυση της σύστασης συνεργατικών σχημάτων στον πρωτογενή τομέα, «επιφύλαξε» προς τους αγρότες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, συντηρώντας το προεκλογικό κλίμα που έχει εγκαινιάσει η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.

elgo_logo_1

Ένα μικρό πρώτο δείγμα από το όργιο των καταστρατηγήσεων που συντελούνται στην αγορά γάλακτος, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην είναι σε θέση να επιβάλλουν την τάξη, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά η απαιτούμενη πολιτική κάλυψη, συνιστά η εσωτερική αλληλογραφία του ΕΛΓΟ, με αφορμή τους ελέγχους της αρμόδιας υπηρεσίας και τις προτάσεις κυρώσεων τις οποίες υπέβαλε.

siskepsi_larissa_mail

Με πολύ πίκρα και θυμό για τη δύσκολη θέση στην οποία περιέρχονται μέρα με την ημέρα μεγάλες ομάδες επαγγελματιών του αγροτικού χώρου, με άγριες διαθέσεις ως προς τις αντιδράσεις που θα πρέπει να εκδηλωθούν αλλά με ακατέργαστο στερεότυπο διεκδικήσεων και χωρίς έμπνευση γύρω από τον τρόπο ανάπτυξης της διαμαρτυρίας, κύλησε την περασμένη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου η προγραμματισμένη πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας.

karasmanis_giorgos

Το τεράστιο θέμα των πυρκαγιών που κάθε χρόνο αφανίζουν τα δάση μας, ευαισθητοποιεί όλο και περισσότερο, όχι μόνον την Κοινή Γνώμη, αλλά και την Πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας και τους υπεύθυνους κοινωνικούς φορείς! Εκείνοι που δεν φαίνονται να συγκινούνται ιδιαίτερα, είναι οι συναρμόδιοι Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης που προφανώς ¨κοιμώμενοι τον ύπνο του δικαίου¨ αφήνουν στις Βρυξέλλες αζήτητα επί τέσσερα χρόνια 254 εκατομμύρια κοινοτικά χρήματα που θα μπορούσαν θωρακίσουν τον δασικό μας πλούτο και το περιβάλλον γενικότερα!

teligioridou_anthi

Συνάντηση με την Βουλευτή Α’ Πειραιά κ. Γεωργία Γεννιά, τον πρόεδρο και  εκπροσώπους του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Τροιζηνίας, είχε σήμερα στο γραφείο της η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία