Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

Evz-Thessaloniki

Τα δύο σενάρια για το μέλλον της ΕΒΖ, παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής, στους τευτλοπαραγωγούς που έχουν καταλάβει από την περασμένη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου τα γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Βιομηχανίας κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

kokkalis_sagah3

Σε ευκαιρία ενδυνάμωσης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας, αλλά και χάραξης νέων οδών συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των εξαγωγών και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας στον πρωτογενή τομέα, μετατράπηκε η τριήμερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Σαγκάη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, μαζί με στελέχη δύο ακόμη υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης.

ktinotrofoi-ypaat

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15-01-2019  στον Τύρναβο η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας. Εκεί αποφασίστηκε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου θα γίνουν Κυριακή 20-01-2019 στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου από ώρα 10:00 έως 15:00.

vrantzapanagiota

«Θα ήθελα η κυβέρνησή μας να είχε ήδη καταργήσει τα ιστορικά δικαιώματα εδώ και 2 χρόνια», ανέφερε η Παναγιώτας Βράντζα ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΚΙΝΑΛ με θέμα: «Η ανυπαρξία Αγροτικής Πολιτικής και η έλλειψη σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, έχουν οδηγήσει στην εγκατάλειψη του αγροτικού τομέα και της Ελληνικής Υπαίθρου.».

wine_tikves

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσμενέστατες συνέπειες που θα έχει για τις επιχειρήσεις του εγχώριου αγροδιατροφικού τομέα και τα αντίστοιχα σχετικά προϊόντα που παράγουν, μια πιθανή επίσημη και αναγνωρισμένη από την Ελλάδα χρήση της ονομασίας «Μακεδονικός/ή/ό» σε διατροφικά ή άλλα προϊόντα από επιχειρήσεις της ΠΓΔΜ, μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, κρούει το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ.

agrotis_oga

Εφόσον υπάρχει υποχρέωση έναρξης εργασιών στη ΔΟΥ, η ασφάλιση των αγροτών  ανατρέχει από την αντίστοιχη ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας με απαίτηση καταβολής εισφορών για όλους τους Κλάδους, ακόμη και στις περιπτώσεις που η ημερομηνία έναρξης ανατρέχει και πριν την 18.7.2018. 

araxovitis

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή συζήτηση της επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εφ’ όλης της ύλης για τα αγροτικά θέματα απάντησαν στους βουλευτές της ΔΗΣΥ ο Υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης και η Υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

arabatzi-7

Τα έργα και τις ημέρες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τον Αγροτικό Τομέα, στηλίτευσε ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ, στη Βουλή η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Σερρών της ΝΔ κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, στην Επερώτηση του ΚΙΝΑΛ.

moraitis_2

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται φτωχοί και μεσαίοι αγρότες από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτης κατά τη συζήτηση στη Βουλή Επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) για την Αγροτική Ανάπτυξη.

Η ένταξη ενός ανένταχτου φυσικού προσώπου στο ειδικό καθεστώς, θεωρείται εμπρόθεσμη εφόσον γίνει πριν από την διενέργεια της 1ης πώλησης. Μπορεί να γίνει και μετά, μόνο που, σε περίπτωση ελέγχου θα του επιβληθεί πρόστιμο εκπρόθεσμης ένταξης.

2-De-minimis

∆εν είχε κάποια µεγάλη είδηση η επίσκεψη Αραχωβίτη στον Τύρναβο, είχε όµως πολύ «µασάζ» σε µια αγροτική περιοχή µε απαιτήσεις από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία κι αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις των συµµετεχόντων δεν πήγε κι άσχηµα.

Sideropoulos-Xristos

Σε σύγκρουση χωρίς τέλος εξελίσσεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στα μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, μια διαμάχη που έχει τις ρίζες της στην εποχή της παλιάς Ένωσης του Θανάση Κοκκινούλη και αναζωπυρώθηκε μετά την «αλλαγή φρουράς» στο νεοσύστατο πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό.

Forologia

Δυνατότητα ένταξης στο ειδικό καθεστώς έχουν – σύμφωνα με όσα ξεκαθαρίζει η ΑΑΔΕ με το πρόσφατο εγχειρίδιο της για τον ΦΠΑ των αγροτών – όσα φυσικά πρόσωπα (π.χ. υπάλληλοι ή συνταξιούχοι Δημοσίου ή Ιδιωτικού Τομέα) που διενεργούν πωλήσεις προς οποιονδήποτε χωρίς ωστόσο να υποχρεούνται να προσκόμιση δικαιολογητικών όπως για παράδειγμα αυτό της δήλωσης ΟΣΔΕ.

voskotopia321

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, οι κτηνοτρόφοι καλούνται (σε εφαρμογή της Υ.Α. 915/69142/15-05-2018) από 11/01/2019 και για 30 ημερολογιακές ημέρες να προσέλθουν στη Δ.Α.Ο.Κ. της Περιφερειακής Ενότητας στο Μεσολόγγι, προκειμένου να λάβουν γνώση σχετικά με τα στοιχεία της κατανεμηθείσας έκτασης βόσκησης έτους 2018 όπως έχουν διαμορφωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ .

arax

Πρωτόκολλο συνεργασίας για το συντονισμό της δράσης των ελεγκτικών αρχών στον τομέα της ασφάλειας  και  ποιότητας των τροφίμων θα υπογράψουν την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης, η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Χρόνης Πολυχρονίου.

geotee

Παρωχημένη, δεδομένων των νέων τεχνολογικών εξελίξεων αλλά και των κλιματολογικών συνθηκών, η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας στη χώρα μας, η οποία ακολουθεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΓΕΩΤΕΕ, την ίδια διαδικασία...ελαιοπροστασίας εδώ και 40χρόνια βασιζόμενη κυρίως σε εμπειρικές και υποκειμενικές εκτιμήσεις.

wineswwei12

Για την αναγκαιότητα επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των αποθεμάτων κρασιού αλλά και τη μείωση του ΕΦΚ στο γλυκό κρασί κάνει λόγο σε ερώτησή του ο προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία