Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

kausojila

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ενόψει της έλευσης του χειμώνα προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα τα αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά, και μάλιστα στις περιοχές με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Ήδη ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την αύξηση της δαπάνης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης κατά 10 εκατ. ευρώ από τα 57,7 εκατ. ευρώ στα 67,5 εκατ. ευρώ και την έγκαιρη καταβολή του επιδόματος. Ελπίζω ότι ανάλογα νέα θα έχουμε τελικώς και για την κάλυψη των αναγκών σε καυσόξυλα των κατοίκων των ορεινών περιοχών, όπως προτείνει και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με την απάντηση που έλαβα από τον αρμόδιο υπουργό».

KEFALOGIANNHS

Εντελώς άδικο και δυσανάλογο χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης να πληρώσει η αγροτική οικονομία έναν εμπορικό πόλεμο, απόρροια της πολυετούς διένεξης για τις επιδοτήσεις αεροσκαφών, που δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Ύπαιθρο, ζητώντας με ανακοίνωσή του την έναρξη διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μέσα από τον Ευρωπαϊκό δρόμο, αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

siskepsi_iaponiko_giaourti

Το επίμαχο ζήτημα της παράνομης ελληνοποίησης γιαουρτιού από ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, με πολυπληθή αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών.

osdecock

Πρόγευση της πολιτικής Βορίδη στα κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με την απομάκρυνση των «τρωκτικών» από το ΟΣΔΕ και την θεμελίωση ενός αξιόπιστου θεσμικού πλαισίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, αναμένεται κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού με αντιπροσωπεία συνεταιριστών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 15.00.

pierakakis

«Το κυβερνητικό επιτελείο συμμερίζεται απόλυτα το όραμα και υιοθετεί τις προτάσεις του ΤΕΕ και του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργου Στασινού, καθώς αποτελεί κοινή μας επιδίωξη η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό και οι επενδυτές να γνωρίζουν απόλυτα που επενδύουν», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Στρατηγικό Συνέδριο Athens Investment Forum 2019 του ΤΕΕ, τονίζοντας ότι «τώρα είναι η ώρα των επενδύσεων», καλώντας τους επενδυτές να αναλάβουν δράση.

poskietsi

Κατ’ επάγγελμα αγρότες, μισθωτοί και συνταξιούχοι μπορούν να χτίσουν το αφορολόγητο με δαπάνες που πληρώθηκαν με πλαστικό χρήμα για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών και ξεπερνούν το 30% του εισοδήματος.

manishasingUSTRskrekas

Την εξαίρεση και άλλων ελληνικών αγροτικών προϊόντων, πέραν του ελαιολάδου και των ελιών, από τους νέους δασμούς που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας από την αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Μανίσα Σινγκ, στο πλαίσιο των επαφών για το δεύτερο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ που έγιναν τη Δευτέρα στην Αθήνα.

woojchechfki

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την εξίσωση των επιδοτήσεων μεταξύ των κρατών μελών και των αγροτών που δραστηριοποιούνται στην ίδια χώρα, ενώ εφόσον αναλάβω θα προσπαθήσω να επισπεύσω την διαδικασία αυτή» δήλωσε ο υποψήφιος Πολωνός Επίτροπος, Γιάνουζ Βοϊτσεχόφσκι, κατά την διάρκεια της δεύτερης ακρόασής του από τα μέλη της Επιτροπής Γεωργίας, η οποία τελικά έδωσε το πράσινο φως στον 64χρονο πολιτικό για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Kazani

Αναστάτωση στην αγορά φέρνει η αδυναμία συμμόρφωσης μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021, με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το οποίο έκρινε ότι η θέσπιση από την Ελλάδα μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 50% στο τσίπουρο και στην τσικουδιά αντίκειται στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Την κατάσταση περιπλέκει το γεγονός ότι έχουν ήδη συναφθεί οι σχετικές συμβάσεις για τις πρώτες ύλες -στέμφυλα- που αγοράζουν οι συστηματικοί αποσταγματοποιοί.

araxov

Για μονομερή διαπραγμάτευση Βορίδη και όχι σύνταξη με τους ευρωπαίους ομολόγους του στο θέμα αντιμετώπιση της επιβολής δασμών σε Ευρωπαϊκά και δη σε Ελληνικά αγροτικά προϊόντα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, κάνει λόγο ο τομεάρχης αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης.

konsrv_anuga1

Eκ νέου θα θέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το θέμα στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ το θέμα εξαίρεσης των συμπύρηνων ροδακίνων από την επιβολή δασμών 25% που επέβαλαν οι ΗΠΑ ώστε να ελαττωθεί, στο μέτρο του δυνατού, η ζημία που είναι δυνατόν να υποστούν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

akinita-thumb-large

Η εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες, οι νέες τιμές ζώνης και η επέκταση του αντικειμενικού συστήματος σε περίπου 7.000 περιοχές σε όλη τη χώρα, είναι οι παρεμβάσεις οι οποίες σχεδιάζονται και θα αλλάξουν τον χάρτη της κτηματαγοράς, αλλά και το ύψος των φόρων στην ακίνητη περιουσία.

Mitarakis

Την πρόθεση της κυβέρνησης να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης στο ζήτημα των αναδρομικών εξέφρασε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στον Real Fm και τον δημοσιογράφο Γιώργο Χουδαλάκη. Παράλληλα, τόνισε ότι τα αναδρομικά θα καταβληθούν με τρόπο που δεν θα δημιουργήσει δημοσιονομική αστάθεια και δεν θα θέσει σε κίνδυνο το υφιστάμενο ασφαλιστικό σύστημα.

20191001_EP-092269B_1250

Ετοιμάζεται για δεύτερη ακρόαση ο Πολωνός υποψήφιος Επίτροπος για το χαρτοφυλάκιο Γεωργίας, έπειτα από την ανεπιτυχή παρουσία του την προηγούμενη εβδομάδα ενώπιον της επιτροπής αξιολόγησης. Σύμφωνα με τα Πολωνικά μέσα, αυτές τις μέρες, στις συνεδριάσεις της επιτροπής Γεωργίας θα γίνει η αξιολόγηση των γραπτών του απαντήσεων ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επανεξέτασής του εντός των επόμενων 2 εβδομάδων, με πιθανότερη ημερομηνία την 14η Οκτωβρίου.

sintaji

«Η καταβολή της πρώτης από τη ρύθμιση των 120 δόσεων οφειλών στις εφορίες, εκ μέρους συνταξιούχων που εκκρεμούν οι συντάξεις τους, να ξεκινά με την έναρξη καταβολής της σύνταξής τους». Τη θεσμοθέτηση αυτής της δυνατότητας ζητά ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση που απευθύνει στους υπουργούς Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία