Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

tzakir-1-new

Ερώτηση κατέθεσαν 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της Θεοδώρας Τζάκρη, σχετικά με τα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων που απειλούνται με οικονομική καταστροφή εξαιτίας των προβλημάτων στην διάθεση των προϊόντων τους λόγω πανδημίας.

FOTOPNPVOULH01

Με ειδική τροπολογία που θα προβλέπει ότι όλες οι επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου αιγοπρόβειου κρέατος και αυγών θα πρέπει να δηλώσουν στον ιστότοπο του Υπουργείου Ανάπτυξης τα αποθέματά τους και το μέρος στο οποίο αυτά είναι αποθηκευμένα επιχειρεί η κυβέρνηση να διευκολύνει τη διάθεση των ντόπιων αμνοεριφίων ενόψει της αγοράς του Πάσχα.

ΟΣΔΕ

Nα καταστεί πραγματικά ανοιχτή, φιλική και δωρεάν σε όλους τους καλλιεργητές και κτηνοτρόφους της χώρας, η διαδικασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ ζητούν οι γεωτεχνικοί του Δημοσίου, με ενσωμάτωση του ΟΣΔΕ στις υπηρεσίες του open.gov.

parliament_2

Μετά την καλοκαιρινή διακοπή λειτουργίας του ευρωκοινοβουλίου, δηλαδή στα μέσα Σεπτεμβρίου έχουν αποφασίσει τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής Γεωργίας του Οργάνου, να φέρουν στην ολομέλεια για ψηφοφορία τις θέσεις τους πάνω στην επερχόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Το παραπάνω συμφώνησαν την Δευτέρα 3 Μαρτίου τα μέλη της Επιτροπής ComAgri, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Euractiv.

doseis

Πρώτο μικρό παράθυρο στο οποίο δείχνουν να χωράνε αυτή τη φορά και οι αγρότες, καθώς αναφέρονται ονομαστικά σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ανοίγει η τρίμηνη ρύθμιση αναστολή πληρωμών δόσεων για δάνεια πρώτης κατοικίας (Ν. 4605/2019), καθώς και για ρυθμίσεις εξωδικαστικού μηχανισμού (Ν. 4605/2019) και 120 δόσεων.

ampeli_7

Σε οκτώ αμπελουργικές περιφέρειες και μέχρι το όριο του 1% των αμπελουργικών τους εκτάσεων, αντί για τρεις ζώνες που ίσχυε ως σήμερα θα μοιραστούν οι νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων 2020 σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

sclun

Ο προϋπολογισμός του κοινοτικού προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε ελληνικά σχολεία, ανέρχεται στα 4,76 εκατ. ευρώ για την σχολική χρονιά 2020/21 που ξεκινά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Από το συνολικό ποσό των 4.769.570 ευρώ, τα 3.218.885 ευρώ αφορούν φρούτα και λαχανικά και τα υπόλοιπα 1.550.685 ευρώ γάλα.

download__33_

Έπειτα από επιστολή της ΚΕΟΣΟΕ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την ρύθμιση της διοικήσεων των αγροτικών συνεταιρισμών, εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία η θητεία των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων  που λήγει  από τις 30 Μαρτίου 2020 και μετά παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2020.

fro-708_2

Χρήσιμες πληροφορίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν στα ΗΑΕ, σχετικά με τα μέτρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ΑΕ στον τομέα εμπορευματικών μεταφορών λόγω κορωνοϊού, εξέδωσε το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Ντουμπάϊ.

nektarios-farmakis

Πρωτοβουλία για την απορρόφηση της τοπικής αγροτικής παραγωγής που παραμένει αδιάθετη, ενώ θα μπορούσε να διατεθεί για τις ανάγκες των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων (δικαιούχοι ΤΕΒΑ) της Δυτικής Ελλάδας, ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

apaketometrwn

Συγκεκριμένες κατηγορίες αγροτών, δηλαδή καλλιεργητών κτηνοτρόφων και αλιέων που πλήττονται από το την κατάσταση στην αγορά, όπως αυτή διαμορφώνεται από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, κατευθύνεται το κονδύλι των 150 εκατ. ευρώ που αποφάσισε η κυβέρνηση και αποτελεί, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, την πρώτη δόση ενίσχυσης των συντελεστών της πρωτογενούς παραγωγής.

1917

Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει ότι η Διεύθυνση Πιστοποίησης και Προδιαγραφών (ΔΠΠ) σε εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19, έχει αναστείλει από τη Δευτέρα 09 Μαρτίου 2020 τους επιτόπιους τακτικούς ελέγχους Αξιολόγησης και Επιτήρησης στις επιχειρήσεις, που επιθυμούν να ενταχθούν ή είναι ήδη ενταγμένες στα Μητρώα της.

Bundeslandwirtschaftsministerin-Julia-Klockner_2

Οι αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με έως 10 εργαζομένους εντάσσονται στους δικαιούχους της έκτακτης βοήθειας των 50 δισ. ευρώ που είχε αποφασιστεί από την γερμανική κυβέρνηση στις 23 Μαρτίου, για την στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εν μέσω πανημίας. Να σημειωθεί ότι σε πρώτη φάση το πακέτο στήριξης δεν περιελάμβανε τον αγροτικό τομέα.

200324170820_Adonis-Georgiadis-1024x683

Εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψη τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα αναμένεται να εκδώσει την Δευτέρα 30 Μαρτίου ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

einailigotholi__

Εκ νέου δυνατή καθίσταται η ανανέωση της Κάρτας από τους ενδιαφερόμενους αγρότες για όσο διάστημα το σύστημα υποδοχής δηλώσεων (ΟΣΔΕ) παραμένει κλειστό, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία