Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Θεσμικά

spilios_livanos_vouli

Σε περιβάλλον αοριστίας κινήθηκε η σύντομη συζήτηση στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του υπουργού ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με τον σχεδιασμό και την προετοιμασία της κυβέρνησης πάνω στο κομμάτι του στρατηγικού σχεδίου της νέας ΚΑΠ, της διαχείρισης των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και την διαδρομή της αγροτικής οικονομίας της χώρας μέσα στην διετή περίοδο μετάβασης.

agrotismegalos_2

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμη η εφαρμογή υπολογισμού των εργοσήμων εργατών γης στις συντάξεις, υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας, βάζοντας τέλος στην αναμονή των συνταξιοδοτούμενων αγροτών.

EPISTREPTEA5AGRONEWS

Έκλεισε το βράδυ της Τρίτης 19 Ιανουαρίου η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» στην οποία υποβάλονται οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 680.000 αιτήσεις, με τον συνολικό αριθμό των δικαιούχων να αγγίζει τις 700.000, ενώ οι πρώτη φάση πληρωμών δεν αποκλείεται να ξεκινήσει εντός της εβδομάδας.

apostolou-3

Τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την διαχείριση των κοινοτικών πόρων της ΚΑΠ στο πλαίσιο της τρέχουσας μεταβατικής διετίας αλλά και το στάδιο διεργασίας του στρατηγικού σχεδίου της Ελλάδας για τη νέα επταετία ζητά να μάθει η αντιπολίτευση.

HighRes_Still-B

Υπογράφεται την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιου Λιβανού, από τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. κ. Σταύρο Ασθενίδη, το έργο «Ψηφιακή Εφαρμογή Εκτιμητικής Διαδικασίας ΕΛΓΑ».

24_61

Στις 23.12.20 (ΦΕΚ Α’ 256) ψηφίστηκε ο νόµος υπ’ αρίθµ 4764 «Ρυθµίσεις για την προστασία της δηµόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδηµίας Covid 19, την ενίσχυση των µέσων µαζικής µεταφοράς, την επιτάχυνση της απονοµής των συντάξεων, τη ρύθµιση οφειλών προς τους Οργανισµούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις». Το µέρος Θ’ «Επείγουσες ∆ιατάξεις αρµοδιότητας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», περιλαµβάνει τα άρθρα 146 και 147 που ενδιαφέρουν τους αγρότες.

4_pin_19

Μοναδική λύση οι μεταβιβάσεις για να ντύσουν «γυμνή» γη οι αγρότες που δεν μπορούν να μπουν στο Εθνικό Απόθεμα στη νέα ΚΑΠ. H αφαίρεση της εμπορικής αξίας των δικαιωμάτων που συζητάνε στις Βρυξέλλες περιπλέκει τις αγοραπωλησίες τους.

telosneuropublic

«Περιμένουμε από τον νέο Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε ο Οργανισμός αυτόνομα και σε συνεργασία με άλλες δημόσιες υπηρεσίες, να φέρει σε πέρας την αποστολή του, χωρίς να παρατηρούνται φαινόμενα όπως της τελευταίας πληρωμής ενισχύσεων».

234234234-23_7

Παράταση μέχρι την Τρίτη 19 του μήνα δίνει το Yπουργείο Oικονομικών στην προθεσμία που για εκδήλωση ενδιαφέροντος αλλά και για διορθώσεις κατατεθειμένων αιτήσεων, στον πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 που κανονικά έληγε σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου .

filiatra_071-scaled_2

Σύγχυση στους κόλπους των παραγωγών ελαιολάδου φαίνεται ότι έχει προκαλέσει η «φορολογική αντιμετώπιση» της έκτακτης ενίσχυσης που δόθηκε στο προϊόν τον προηγούμενο μήνα, αφού σε περιπτώσεις πολλών παραγωγών που ανήκουν στο ειδικό καθεστώς ο αέρας των 5.000 ευρώ σε ενισχύσεις πλέον εξαντλείται.

DSC_6652

Ένα πλάνο άμεσης αντίδρασης των μηχανισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στις ζημιές που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης διαμόρφωσαν σε συνάντησή τους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός και ο επικεφαλής του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Argon_Stage_III_B_80_Shooting_DSC_8834

Υπό ασφυκτικό καθεστώς προχωρά η διαδικασία υποβολής αιτημάτων για την ένταξη στον 5 κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής από τον αγροτικό κόσμο, αφού η καταληκτική προθεσμία της 15ης Ιανουαρίου συμπίπτει με την περίοδο τιμολόγησης πωλήσεων του 2020 από πολλούς συνεταιρισμούς και εξαγωγικές επιχειρήσεις.

1επιταγες_

Χρονικό περιθώριο επιπλέον 75 ημερών στους εκδότες μεταχρονολογημένων επιταγών προκειμένου να καλύψουν τα αναγραφόμενα ποσά αναμένεται ότι θα δώσει η Κυβέρνηση με νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στον Φεβρουάριο.

ARAMPATZHAPX00

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, μετά την επιβεβαίωση νέας εστίας Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων (ΑΠΧ) σε αγριόχοιρους, που εντοπίστηκε στην Βουλγαρία σε απόσταση 1,5 χλμ από τα ΒΑ σύνορα της χώρας, στο ύψος του ποταμού Έβρου. 

csm_rieter-a12-unifloc-working-86166-ml-3000x2000px_c35bacdf8d

Το βαμβάκι χρήζει άμεσης στήριξης μέσω ειδικής ενίσχυσης, όπως είχε άλλωστε δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα πράξει σε τυχόν ανισορροπίες της αγοράς, εξηγούν οι αγρότες από την Αλεξάνδρεια στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, φέρνοντας το θέμα εκ νέου υπ΄όψιν της ηγεσίας του υπουργείου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία