BACK TO
TOP
Θεσμικά

Aίτημα εξόφλησης των εργαζόμενων στις υπό εκκαθάριση ΕΑΣ

Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης ώστε να υπάρξει μέριμνα για την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δεδουλευμένων σε πρώην εργαζόμενους συνεταιριστικών σχημάτων που βρίσκονται σε εκκαθάριση, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

maxim_2

1
0

Ο θεσσαλός βουλευτής ζητά να μάθει με ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, αν προτίθεται να διερευνήσει το ζήτημα και να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξει σχετική μέριμνα.

Μάλιστα, το ζήτημα ετέθη από τον κυβερνητικό βουλευτή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς, μετά την τοποθέτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, που παρέπεμψε το θέμα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογραμμίζει στην ερώτησή του ότι «οι πρώην εργαζόμενοι των συνεταιριστικών σχημάτων, τα οποία βρίσκονται σε εκκαθάριση, έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση λόγω της μη απόδοσης των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους. 

Η αλλαγή της νομοθεσίας με τον νόμο 4384/2016 έθεσε σε προτεραιότητα τις τράπεζες του δημοσίου και τα ασφαλιστικά ταμεία έναντι των εργαζομένων, σε ότι αφορά την εξόφληση οφειλόμενων από το προϊόν της εκκαθάρισης. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΑΣ Λάρισας που βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, έχουν σταματήσει να λαμβάνουν χρήματα από τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται μετά την ψήφιση του προαναφερθέντος νόμου. Το γεγονός αυτό έχει επιδεινώσει την οικονομική τους κατάσταση, η οποία ήταν ήδη άσχημη λόγω της απόλυσής τους σε μια ηλικία που δεν προτιμούνταν στην αγορά εργασίας και σε περίοδο όπου η ανεργία χτυπούσε “κόκκινο”.

Κατά τη συζήτηση στη βουλή του νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ετέθη στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το ζήτημα και η επίλυσή του παραπέμφθηκε στην τροποποίηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που στις 27.02.20 είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση για το θέμα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, καταλήγει σημειώνοντας ότι «το αίτημα των πρώην εργαζομένων για την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να επιτρέπεται η είσπραξη των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τη διαδικασία εκκαθάρισης, είναι εύλογο και η υλοποίησή του θα αποτελέσει μια πράξη έμπρακτης απόδειξης της ευαισθησίας της πολιτείας».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές