BACK TO
TOP
Θεσμικά

Επίσπευση διαδικασιών στις Περιφέρειες ζήτησε ο Μητσοτάκης

Συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας σε συνέχεια αυτής που είχαν τον περασμένο Φεβρουάριο όπου και παρουσιάστηκε ο μηχανισμός εποπτείας έργων, είχε την Παρασκευή 30 Μαΐου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

arnaoutakis-perifereia__1_

203
0

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα της δευτεροβάθμιας διοίκησης. Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι «αυτή η ομαδική δουλειά πρέπει να γίνει πιο συστηματική και να ενταθεί μέχρι το τέλος του έτους».  Όπως επισήμανε, μάλιστα, «οι δράσεις εμπλουτίζονται με νέα στοιχεία που γεννούν οι ανάγκες όπως για παράδειγμα το θέμα της επέκτασης των οικισμών για το οποίο η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα φέρει λύση νόμιμη, σταθερή και λειτουργική». 

Κάλεσε, επίσης, τους περιφερειάρχης «να μιλήσετε εσείς αναπτύσσοντας τα ειδικά θέματα ανά περιφέρεια και να προτείνετε ρεαλιστικές επιλογές για αποτελεσματικές δράσεις πόσο μάλλον όταν επίκειται η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού 2027-2034». Ειδική μνεία φέρεται πως έγινε για την πορεία υλοποίησης των Περιφερειακών Σχεδίων Βόσκησης.  Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι «η χώρα μας θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ το β΄ εξάμηνο του 2027 σε μια κρίσιμη συγκυρία για μέλλον των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές