Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ασφαλιστικά

Υπό εξέταση η υποβολή εργοσήμων απολογιστικά για αγρεργάτες

Το ενδεχόμενο υποβολής απολογιστικά στο τέλος κάθε μήνα των θέσεων εποχικής απασχόλησης αγρεργατών στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και με βάση το γνωστό καθεστώς του εργόσημου, εξετάζει σ’ αυτή τη φάση το υπουργείο Εργασίας.

agrergates-elies_2

Γιάννης Πανάγος

115
0

Το θέμα τίθεται επιτακτικά από το άρθρο 56 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου για τα εργασιακά το οποίο προβλέπει την ανάρτηση σε καθημερινή βάση στο ΠΣ Εργάνη, όλων των θέσεων απασχολουμένων με εργόσημο στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Διεξοδική συζήτηση επί του θέματος είχε την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας αντιπροσωπεία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιων Ελιών (ΔΟΕΠΕΛ) συνεπικουρούμενης από έγκυρους φοροτεχνικούς, όπως οι τακτικοί συνεργάτες της Agrenda Γιώργος Παπαδημητρίου και Κώστας Νιφορόπουλος. Το υπουργείο εκπροσώπησε ο Διευθυντής του υπουργού Παναγιώτης Δουφεξής.

Εκεί τέθηκε μετ’ επιτάσεως το θέμα των δυσκολιών που έχουν οι αγρότες να στέλνουν από το χωράφι και καθημερινά τις καταστάσεις των αγρεργατών που απασχολούν με εργόσημο. Εξετάστηκαν μάλιστα διάφορες εναλλακτικές μέχρι να πεισθεί το υπουργείο να εξετάσει με θετικό πνεύμα τη δυνατότητα απολογιστικής κατάθεσης αυτών των στοιχείων στο τέλος κάθε μήνα. Από την πλευρά του κ. Δουφεξή τονίσθηκε μάλιστα ότι μια τέτοια λύση δεν θα περάσει ως τροπολογία στο άρθρο 56 περί του οποίου ο λόγος αλλά θα έρθει στη συνέχεια ως διευκρινιστική εγκύκλιος από την πλευρά των αρμόδιων αρχών.  


Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της συνάντησης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία