BACK TO
TOP
Φορολογικά

Με εισοδηματικά κριτήρια μετά το Πάσχα η ένταξη στις 120 δόσεις

Μετά το Πάσχα θα έρθει η ρύθμιση των 120 δόσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία αποκάλυψε πως στα πιο υψηλά εισοδήματα οι δόσεις θα καθορίζονται ανάλογα με το εισόδημα και το ύψος της οφειλής.

PAPANATSIOU

Agronews

14
0

 Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης υποστήριξε ότι «δεν είναι καν θέμα συζήτησης με τους θεσμούς οι 120 δόσεις. Θα εφαρμοστεί οπωσδήποτε» και πρόσθεσε ότι «θα έρθουν μαζί οι ρυθμίσεις και για τα Ταμεία και την εφορία μετά το Πάσχα». Σύμφωνα με την ίδια «τα χαμηλά εισοδήματα θα έχουν πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις. Εκεί θα εφαρμόζονται οι 120 δόσεις σε περισσότερους. Στα πιο υψηλά εισοδήματα οι δόσεις θα καθορίζονται ανάλογα με το εισόδημα και το ύψος της οφειλής. Γίνονται σκέψεις για μίνιμουμ αριθμό δόσεων τις 18 και μάξιμουμ τις 120».

Αναφορικά με τις πληροφορίες για νέο πακέτο φοροελαφρύνσεων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Παπανάτσιου είπε τα εξής: «Η οικονομία πηγαίνει καλά, το 10ετές πολύ καλά, έχουμε βγει από μνημόνια, κάναμε αίτημα στον ESM για αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ. Αυτό το κλίμα μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε κάποια μέτρα. Συζητάμε διάφορα, τα κοστολογούμε και μετά τις γιορτές θα δούμε. Και μείωση ΦΠΑ έχει συζητηθεί και μείωση φορολογικών συντελεστών έχει συζητηθεί. Τα κοστολογούμε... Έχουμε κάνει κινήσεις για τη μεσαία τάξη, έχουν χαμηλώσει οι εισφορές του ΕΦΚΑ, έχει μειωθεί ο συντελεστής από το 26%», σημείωσε.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία