Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Φορολογικά

Αφορολόγητο αποθεματικό για πώληση παλαιών τρακτέρ

Μείζον θέµα για την αντικατάσταση ενός ζωτικής σηµασίας αριθµού ελκυστήρων στη χώρα µας κρίνονται τα φορολογικά εµπόδια, όπως αυτά αναδείχθηκαν, µεταξύ άλλων στο 2ο συνέδριο του Συνδέσµου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανηµάτων στη Θεσσαλονίκη.

25_3

Μαρία Γιουρουκέλη

7646
7

Εισφορές και φόρους δύο και τρεις φορές πάνω από το πραγµατικό τους εισόδηµα, καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες που αγοράζουν ένα νέο τρακτέρ, πουλώντας το παλιό τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η αξία στην οποία πουλάνε το τρακτέρ τους, ουσιαστικά µπαίνει στα έσοδά τους, ανεβάζοντας τον φορολογικό συντελεστή.

Μάλιστα, από την πλευρά των αγροτών που συµµετείχαν στην εκδήλωση του ΣΕΑΜ  έγινε πολύ συζήτηση για τις δυσκολίες  που ανακύπτουν από το φορολογικό καθεστώς, µε ιδιαίτερη έµφαση στα εµπόδια ανανέωσης του στόλου των τρακτέρ εξαιτίας της φορολόγησης µε υψηλό µάλιστα συντελεστή, των παλιών µηχανηµάτων. Επ’ αυτού ο υφυπουργός, Κώστας Σκρέκας, δεσµεύθηκε να εξετάσει το ζήτηµα σε συνεργασία µε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονοµικών.

Πρόταση για απόσυρση-τέλη κυκλοφορίας

Στο ίδιο συνέδριο του ΣΕΑΜ παρουσιάστηκε µελέτη του ΙΟΒΕ, βάσει της οποίας η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τοµέα δεν µπορεί να προέλθει µόνο από την αντικατάσταση ενός αριθµού ελκυστήρων, αλλά απαιτεί πρόσθετες παρεµβάσεις, όπως και φορολογικές. Το ΙΟΒΕ προτείνει:

 Φορολογικές ρυθµίσεις για τη διευκόλυνση λειτουργίας της αγοράς αγροτικών µηχανηµάτων, όπως δηµιουργία αφορολόγητου αποθεµατικού για τα έσοδα που προέρχονται από πωλήσεις παλαιών µηχανηµάτων και δυνατότητα επιταχυνόµενης απόσβεσης των νέων µηχανηµάτων.

 Τέλη  Κυκλοφορίας στα τρακτέρ.

 Πρόγραµµα παρόµοιο µε αυτό της απόσυρσης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, για την αντικατάσταση των παλαιών γεωργικών µηχανηµάτων και µε παροχή κινήτρων, ώστε να έλκονται οι αγρότες για αγορά νέων.

Το άρθρο φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου μαζί με το περιοδικό Profi.
Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

12-12-2019 22:26Serres

Αυτοί θα βάλουν τελη πού αναπνέουμε κοπρόσκυλα .

Απάντηση

10-12-2019 06:44ΧΡΗΣΤΟΣ

Απορώ τι άλλο θα σκεφτούν για να αρμεξουν κι την ανάσα του τελευταίου αγρότη, στο βωμό φυσικά της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος !!! Φτάνει ρεε. Δεν υπάρχει σάλιο ούτε για να σας φτύσουμε. Αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε υποκριτές της δεκαρας είναι πολύ απλό, αριθμητική α δημοτικού. Προϊόν έσοδα έξοδα. Τι παπαριές είναι αυτές με τις ενισχύσεις;;; Κάντε το καλύτερα μηνιαίο μισθό να τελειώνουμε. Είδατε πουθενά επιχειρηματία μικρό η μεγάλο να περιμένει να φάει από την ενίσχυση γιατί οι ισολογισμοί του είναι πάντα αρνητικοί ;;; Είναι υγιές αυτό το πράγμα;;και τολμάτε παλιολιγουρια να απλώνεται το χέρι σε αυτά τα άδεια πορτοφόλια. Ντροπή ρε. Άιντε από κει αφήστε τους ήσυχους...

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία