BACK TO
TOP
Φορολογικά

Οι τράπεζες και η τηλεφωνική αναζήτηση των οικονομικών στοιχείων των αγροτών

Πάω το πρωί στο γραφείο µε την καλύτερη διάθεση. Νωρίς νωρίς, ανοίγω στόρια, υπολογιστές, εκτυπωτές, φτιάχνω καφέ, φρεσκάρω το νερό στο ποτήρι, βάζω την απαραίτητη µουσική κι ετοιµάζοµαι να διαβάσω µερικές ειδήσεις στα πεταχτά, να ελέγξω τι νέο οικονοµικοπολιτικού περιεχοµένου υπάρχει, πριν αρχίσω να ασχολούµαι µε τις δουλειές που έχω προγραµµατίσει για την ηµέρα.

24_42

Γιώργος Παπαδημητρίου

26
2


Γιώργος Παπαδημητρίου
Φοροτεχνικός - Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο.
(Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιώ
Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγω
Νομού Καρδίτσας

Χτυπάει το τηλέφωνο. Το σταθερό. Κοιτάω την ώρα, είναι µόλις 08:03. Σκέφτοµαι, «δεν απαντώ, ούτε θα χαλαστώ πρωί πρωί, η συναλλαγή το γραφείου ξεκινά στις 09:00, οπότε άστο να χτυπάει». ∆εν ξέρω ποιος είναι κι ούτε µε νοιάζει, όµως όποιος καλεί, επιµένει, κι εγώ τον αγνοώ. Αφού έχει καλέσει 12 φορές στο σταθερό, ξάφνου χτυπά το κινητό, κοιτάω, ίδιο το νούµερο. Η ηρεµία µου έχει φύγει, δεν µπορώ να συγκεντρωθώ και να διαβάσω… το τηλέφωνο επιµένει. Ε, τελικά απαντώ. Ακολουθεί ο διάλογος:

-Παρακαλώ.

-Καληµέρα.

-Αµ δε το βλέπω, τι θέλετε;

-Είµαι από την τράπεζα. Έχω εδώ τον πελάτη σας κύριο… Χρειάζοµαι να µου στείλετε...

-Στοπ! Από που είπατε ότι παίρνετε;

-Από την τράπεζα.

-Έχετε προσέξει ότι καλείτε στο κινητό;

-Ναι, και;

-Και πώς θα σας στείλω αυτά που µου ζητάτε;

-∆εν είστε στο γραφείο;

-Συγγνώµη, έπρεπε να πάω και δεν το ήξερα; ∆εν θα το ξανακάνω. (ειρωνικός εγώ).

-Πότε θα πάτε; Χρειάζοµαι για τον πελάτη σας το εκκαθαριστικό του και το Ε1 του 2019, καθώς και το Ε9, γιατί θέλουµε να ανανεώσουµε το λογαριασµό του.

-Είναι ο ίδιος εκεί; Μπορείτε να µου τον δώσετε να του µιλήσω;

-Όχι είναι η κόρη του (σσ. 22 χρόνια πελάτης, δεν έχω γνωρίσει κανένα από τα παιδιά του, αν µάλιστα µε ρώταγε κάποιος µπορεί να του έλεγα ότι δεν έχει παιδιά).

-Κυρία µου ξέρετε ότι δεν µπορώ να στείλω απολύτως τίποτα. Εσείς τόσα χρόνια στην τράπεζα, πόσες φορές στείλατε στοιχεία, καρτέλες και λογαριασµούς σε άσχετα email;

-Κοιτάξτε κ. Παπαδηµητρίου, είµαστε εδώ για να εξυπηρετήσουµε τον πελάτη, αν δεν θέλετε, να της το πω.

-Να της µεταφέρετε ότι εγώ έχω πελάτη τον πατέρα της, ότι την ίδια ούτε καν τη γνωρίζω, ότι ο πατέρας της δεν µε πήρε καν τηλέφωνο να µε ενηµερώσει ότι θα έρθει η κόρη του στην τράπεζα για λογαριασµό του και να σταµατήσετε να µε ενοχλείτε πρωί πρωί.

ΜΕ Ε1, 19 ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Πρόκειται για πραγµατικό γεγονός που έλαβε χώρα το πρωί της Πέµπτης 23 Ιουλίου, ένα από τα πολλά παρόµοια συµβάντα που καθηµερινά δηµιουργούνται στα λογιστικά γραφεία όλης της χώρας.

Τους τελευταίους 5 µήνες µε αφορµή τον κορωνοϊό, έχουν αλλάξει άρδην τα πράγµατα στις τραπεζικές συναλλαγές: για να µπει ο κόσµος σε τραπεζικό κατάστηµα πρέπει να κάνει τάµα στην Παναγία της Τήνου. Εφόσον τα καταφέρει, η συναλλαγή γίνεται µόνο στο εσωτερικό µηχάνηµα, αφού σπάνια θα σου επιτραπεί να πας στο γκισέ σε κάποιον υπάλληλο (σσ. τώρα τελευταία κάτι πάει να αλλάξει). Οι ουρές έξω από τα καταστήµατα είναι µεγαλύτερες και από τις ουρές στους φούρνους στην κατοχή, µε τον κόσµο αγανακτισµένο.

Και µαζί µε όλα αυτά, έχουµε και την απαράδεκτη συµπεριφορά κάποιων υπαλλήλων, οι οποίοι πουλάνε εκδούλευση στον αγρότη ή τον επιχειρηµατία, λέγοντάς του ότι ο λογιστής δεν θέλει να τον εξυπηρετήσει.

Επειδή το κακό έχει παραγίνει, θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή στους αγρότες και γενικότερα σε όλους τους πολίτες:

  Τα προσωπικά σας στοιχεία µπορείτε να τα δώσετε οπουδήποτε µόνο εσείς και κανείς άλλος.

  Οι λογιστές µπορούµε να στείλουµε τα στοιχεία σας µόνο σε σας και σε κανέναν τραπεζοϋπάλληλο για λογαριασµό σας.

  Όποιος υπάλληλος σας λέει ότι οι λογιστές δεν θέλουν να σας εξυπηρετήσουν, να του λέτε ότι είναι ψεύτης και απατεώνας, να κλείνετε τους λογαριασµούς σας στο συγκεκριµένο κατάστηµα και να απευθύνεστε σε άλλο, όπου θα σέβονται τη δουλειά των άλλων.

Τέλος, βάλτε στο πορτοφόλι σας Ε1, Ε9 και εκκαθαριστικό και κουβαλάτε τα πάντα µαζί σας. Θα απαλλαγείτε από περιττή ταλαιπωρία και αντεγκλήσεις.

Έκδοση αδειας αγροτικου Φ.Ι.Χ. µε ψεύτικο εισόδηµα

«Μου είπαν να δηλώσω 100 ευρώ αγροτικό εισόδηµα για να µπορέσω να βγάλω αγροτικό», λέει ο πονηρός. Να το δηλώσεις µόνος σου µεγάλε. Αυτού του είδους τις εξυπνάδες που προτείνουν κάποιοι, θα πρέπει να τις προσέχετε ιδιαίτερα, γιατί δεν ξέρετε  τι µπορεί να σας ξηµερώσει...

«ΚΑΤΟΧΟΙ Φ.Ι.Χ. ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ»

Εάν οι ελεγκτική υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε ένα ντου στους φακέλους των αρχείων της, θα διαπίστωνε ότι
οι µισοί τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν µε αγροτικά. Αυτό είναι τουλάχιστον άδικο για τους αγρότες (επαγγελµατίες ή κατόχους
αγροτικής εκµετάλλευσης). 

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

07-08-2020 18:54ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ειναι γεγονος οτι οι τραπεζες μετα τις 3 ανακεφαλαιοποιησεις που φορτωθηκε ο ελληνικος λαος,εχουν,μεταξυ αλλων,αλλαξει την συμπεριφορα τους σε οτι εχει να κανει με την εξυπηρετηση των εχοντων οιαδηποτε λογαριασμο στην τραπεζα τους.Καθε χρονο εκκαθαριστικο εισοδηματος,εκκαθαριστικο ΕΝΦΙΑ,ε9,βεβαιωση μισθωτων υπηρεσιων,εκκαθαριστικο συνταξης. Δεν θα ειναι υπερβολη αν πω πωςξοδευουμε 1 εως 2 ημερησιως για την αποστολη τετοιων εγγραφων. Πολλες φορες επικαλουνται την παρουσια του πελατη στο καταστημα τους και κατα συνεπεια πρεπει να αφησουμε στην ακρη καθε αλλη εργασια που εχουμε δρομολογησει,προκειμενου να εξυπηρετησουμε τον πελατη τους,που φυσικα πηγαινει εκει παντα με αδεια χερια,χωρις κανενα εφφραφο. Και γιατι δεν τους ενημερωνουν με sms,τηλεφωνικα τους πελατες τους,προκειμενου στην επομενη επισκεψη τους,να εχουν τα απαραιτητα εγγραφα? Γιατι για ενεργοποιηση ? λογαριασμου χρειαζονται τοσα εγγραφα? Απο που προκυπτει αραγε αυτη η απαιτηση? Υποθετω οτι η πιθανη δημιουργια μητρωου μελλοντικων πελατων,να περναει μεσα απο την δικη μας απασχοληση? Ειναι αραγε η ληψη ενος e-mail απο την τραπεζα στοιχειο κατοχυρωσης σε εμας σε οτι αφορα την κοινοποιηση προσωπικων δεδομενων? Αυτα προς το παρον.

Απάντηση

29-07-2020 09:59Λακης

Εκτός τής τράπεζες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες στέλνουν τους πελάτες στους λογιστές λες και είναι υποχρεωμένοι αυτή να παράγουν κοινωνικο εργο.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία