Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Φορολογικά

Αρχές Μαΐου φορολογικές δηλώσεις αγροτών με έκπτωση φόρου 3%

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται ότι θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να υποδεχτεί τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων με καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιουλίου.

6977c9ae7241e730b4eeb5ae880df418

775
0

Σε δημόσιες δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε σχετικά ότι αυξάνεται στο 3% η έκπτωση για την καταβολή του φόρου έως το τέλος Ιουλίου. Επιπλέον, όπως σημείωσε ο ίδιος, όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις μέσα στον Αύγουστο δεν θα θεωρηθούν εκπρόθεσμοι, αλλά θα πρέπει να καταβάλλουν διπλή δόση στο τέλος του μήνα, κάτι που συνέβη και πέρυσι και ο αριθμός των δόσεων θα είναι οχτώ.

Μένει ακόμα να διασαφηνιστεί εάν τίθεται ζήτημα απαλλαγής των αγροτών από το θέμα των τεκμηρίων διαβίωσης, κάτι που εξετάζεται αυτό το διάστημα για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Το ζήτημα συζητείται με τους θεσμούς και οι αποφάσεις αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με τα όσα είναι έως τώρα γνωστά, θα αφορά:

-Ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί

-Εργαζόμενους που είναι σε αναστολή

-Εργαζόμενους είναι στο πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ»

-Ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων έχουν «κουρευτεί» τα ενοίκια που εισπράττουν.

Εξετάζεται η μη προσμέτρηση των τεκμηρίων στον προσδιορισμό του φόρου, εφόσον όμως σε μια από τις δυο προηγούμενες χρονιές δεν είχαν φορολογηθεί με το σύστημα των τεκμηρίων.

Αναφορικά με το όριο του 30% των δαπανών μέσω ηλεκτρονικών αποδείξεων, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα αποφασιστεί (σε συνεννόηση με τους θεσμούς), πάλι για τις προαναφερθείσες κατηγορίες, μια λύση στην κατεύθυνση της «ελάφρυνσης».

Προσέθεσε δε, πως το 80% των φορολογουμένων έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ηλεκτρονικών αποδείξεων και δεν αντιμετωπίζει θέμα «πέναλτι» φόρου.

Τέλος, για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 7» ανέφερε ότι θα ισχύσει το κριτήριο μείωσης τζίρου για το 2020 που έχει ως στόχο την καλύτερη καταγραφή των πληττόμενων επιχειρήσεων, καθώς πολλές από τις αιτούμενες επιχειρήσεις έχουν μπει και σε προηγούμενους κύκλους «επιστρεπτέας προκαταβολής». Οι πληρωμές θα γίνουν στα τέλη του μηνός, ενώ, παράλληλα αυτήν την εβδομάδα θα γίνει μια ενισχυμένη πληρωμή για τις αποζημιώσεις Νοεμβρίου 2020- Ιανουαρίου 2021 και αυτές του Φεβρουαρίου- Μαρτίου 2021.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία