Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Φορολογικά

Απαλλαγή παραγωγών λαϊκών αγορών από το τέλος επιτηδεύματος

Στην απαλλαγή από το τέλος επιτηδευμάτος των ΚΑΔ παραγωγών και πωλητών Λαϊκών Αγορών προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εξόδων.

Paraggvgos1__1_

326
0

Αυτό προκύπτει από σχετική ανάρτηση στο facebook της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης,  που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Μακριδη Βασιλειο, και τον Γεν, Γραμματέα της, κ. Παπαδοπουλο Κωνσταντίνο, στην οποία ενημερώνουν τους παραγωγούς προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην αλλαγή ΚΑΔ ώστε να εντάσσονται εφεξής στις όποιες κρατικές ενισχύσεις και προγράμματα ΕΣΠΑ.

«Όπως καλά γνωρίζετε η Ομοσπονδία μας είχε ξεκινήσει έναν υπέρτατο αγώνα από τον Μάρτιο του 2020 στην αρχή της πανδημίας, για τα προβλήματα που είχαν προκύψει με τους Κ.Α.Δ. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε δύο νέους σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Βεσυρόπουλο Απόστολο, οι οποίοι κωδικοί είναι 47811001 (λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού παραγωγού - πωλητή σε υπαίθριους πάγκους και αγορές) και τον κωδικό 47891001 (λιανικό εμπόριο άλλων ειδών παραγωγού- πωλητή σε υπαίθριους πάγκους και αγορές) έτσι ώστε να εντάσσονται εφεξής στις όποιες κρατικές ενισχύσεις και προγράμματα ΕΣΠΑ.

Στην συνέχεια με έγγραφο της, η Ομοσπονδία Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης στις 19-4-2021 και αριθμό πρωτοκόλλου 3673 ζητούσε την απαλλαγή του φόρου επιτηδεύματος για τους κατά επάγγελμα αγρότες πωλητές λαϊκών αγορών. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ασκήσαμε την μέγιστη πίεση στο Υπουργείο Οικονομικών με την αμέριστη συμπαράσταση του Υφυπουργού οικονομικών κο Βεσυροπουλο Απόστολο. Κατόπιν απαντήσεως της ΑΑΔΕ ρητώς και κατηγορηματικώς απαλλάσσονται από τον φόρο επιτηδεύματος οι παραπάνω ΚΑΔ. Προς ενημέρωση όλων των πωλητών-παράγωγων λαϊκών αγορών, να προβούν άμεσα στην αλλαγή ΚΑΔ ώστε να έχουν τα παραπάνω ευεργετήματα.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας θέλει δημόσια να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Βεσυροπουλο Απόστολο για τις πολύμηνες και επίμονες ενέργειες του επί του θέματος», αναφέρει η Ομοσπονδία.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία