BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Μαλακώνει την στάση της η Κομισιόν στις περικοπές ΚΑΠ

Ανοιχτά κατά των περικοπών στον αγροτικό τομέα τάχθηκε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

vestagher

15
0

Έμπειρο στέλεχος της Κομισιόν, η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών σε Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία, έσπευσε να δηλώσει πως οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη επταετία, δείχνουν μια μικρή αλλαγή ως προς την αρχική γραμμή των Βρυξελλών.

Σε συνέντευξή της σε γερμανική εφημερίδα, η Αντιπρόεδρος αρμόδια να συνοδεύσει την ΕΕ στην ψηφιακή εποχή, υποστήριξε πως στις νέες ανεπίσημες συζητήσεις για τον μελλοντικό προϋπολογισμό ακούγονται περισσότερο ισορροπημένες κατά τη γνώμη της προτάσεις, συμπληρώνοντας πως «κανείς δεν θα μπορούσε να αλλάξει το τοπίο της ευρωπαϊκής αγροτικής παραγωγής από την μια ημέρα στην άλλη». Η ίδια ανέφερε πως τα μέλη της Κομισιόν οφείλουν να έχουν υπ όψιν τους τη σημασία του τομέα και πως για τον λόγο αυτό «θα πρέπει να εξασφαλιστεί επαρκής προϋπολογισμός».

Η Δανή πολιτικός επιθυμεί να ενισχύσει και το στοιχείο της τεχνολογίας, κρίνοντας πως «η αγροτική παραγωγή χρειάζεται να γίνει περισσότερο ψηφιακή, ειδικά για τους μικρούς αγρότες. Σε αυτό το πνεύμα συνιστά στοίχημα η μετάβαση προς την ψηφιακή εποχή, πιο επιτακτικό από ποτέ».

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Βεστάγκερ, η οποία διατελεί την δεύτερη θητεία της ως Ευρωπαία επίτροπος, ξεκαθάρισε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη από έναν δυναμικό αγροτικό τομέα και για τον λόγο αυτό δεν θα αφήσουμε τους αγρότες μόνους τους».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ήδη η πρόταση της φινλανδικής προεδρίας φαίνεται πως επιχειρεί έναν μετριασμό των περικοπών στη ΚΑΠ, δείχνοντας πως τελικά η μπίλια ενδέχεται πράγματι να καθίσει σε μια μικρότερη από την αρχική, της άνοιξης του 2018 πρόταση της Κομισιόν για περικοπή κοντά στο 5% των πόρων της νέας ΚΑΠ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά