BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Με πολιτικές αλιείας η αυλαία της αδιάφορης κροατικής προεδρίας στο  Συμβούλιο της ΕΕ

Αυλαία για την κροατική Προεδρία την Δευτέρα 29 Μαϊου, με τους υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ να συναντούνται μέσω τηλεδιάσκεψης κατά την οποία θα ασχοληθούν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα με ζητήματα αλιευτικής πολιτικής. Σημειώνεται πως από τον Ιούλιο αναλαμβάνει τα ηνία η Γερμανία, μεταξύ των προτεραιοτήτων της οποίας είναι να παρθούν οριστικές αποφάσεις και να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα της μεταβατικής περιόδου της ΚΑΠ και του προϋπολογισμού της ΕΕ.

marija

11
0

Οι υπουργοί Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν βιντεοδιάσκεψη για να συζητήσουν την πρόσφατη ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με τη βιώσιμη αλιεία και την πορεία των εργασιών για ορισμένες νομοθετικές προτάσεις στους τομείς πολιτικής της γεωργίας και της αλιείας. Η βιντεοδιάσκεψη θα μεταδοθεί ζωντανά στο σύνολό της στον ιστότοπο του Συμβουλίου.

Η Επιτροπή θα παρουσιάσει την ανακοίνωσή της με τίτλο «Προς μια πιο βιώσιμη αλιεία στην ΕΕ: τρέχουσα κατάσταση και κατευθύνσεις για το 2021» που δημοσιεύθηκε στις 16 Ιουνίου 2020. Θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων των υπουργών. Με τον τρόπο αυτό, ξεκινά η ετήσια διαδικασία καθορισμού των ποσοστώσεων για τις αλιευτικές δυνατότητες για το έτος 2021.

Στο σημείο «Διάφορα», η κροατική Προεδρία θα ενημερώσει τους υπουργούς για την πορεία των εργασιών σχετικά με τις υπό εξέταση νομοθετικές πράξεις που αφορούν την αλιεία και τη γεωργία.

Η κροατική Προεδρία θα ενημερώσει για την πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της σχετικά με τις νομοθετικές προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτκής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Αναφορικά με την αλιεία, η κροατική Προεδρία θα παράσχει ενημέρωση για την πορεία των εργασιών σχετικά με τις υπό εξέταση νομοθετικές προτάσεις, στις οποίες συγκαταλέγεται και ο κανονισμός για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ). Τέλος, η Επιτροπή θα παράσχει στους υπουργούς πληροφορίες σχετικά με τα παρεμπίπτοντα αλιεύματα δελφινιών, φωκαινών και άλλων προστατευόμενων ειδών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά