Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Άτυπο υπουργών Γεωργίας με επίδειξη γερμανικών πρακτικών φυτοπροστασίας

Στο Κόμπλεντς της Γερμανίας θα βρίσκονται από τις 30 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ, στο πλαίσιο του άτυπου συμβουλίου που διοργανώνει η γερμανική προεδρεία.

julia-kloeckner2

15
0

Με μια αόριστη συζήτηση για την ανθεκτικότητα της αγροτικής οικονομίας την περίοδο της πανδημίας θα εγκαινιάσει το απαιτητικό τετράμηνο που ακολουθεί της άτυπης συνάντησης η Γιούλια Κλόκνερ, υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας και πρόεδρος του Συμβουλίου των ευρωπαίων ομολόγων της.

Συγκεκριμένα οι διαβουλεύσεις θα επικεντρωθούν στα εξής:

• Μαθήματα από την πανδημία Covid-19 σχετικά με την ανθεκτικότητα της βιομηχανίας αγροτικών προϊόντων, τη συντήρηση των αλυσίδων εφοδιασμού και την εκτίμηση της ευρωπαϊκής γεωργικής παραγωγής.

• Εισαγωγή ενός υποχρεωτικού πανευρωπαϊκού σήματος καλής μεταχείρισης των ζώων,

• Διαμόρφωση  αυστηρότερων κανόνων σε επίπεδο ΕΕ για τις μεταφορές ζώων σε τρίτες χώρες.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το συνοδευτικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται στο παραγωγικό μοντέλο της κοιλάδας του Μοζέλα, ενώ θα παρουσιαστούν και καινοτόμες αγροτικές τεχνολογίες που ανέπτυξαν γερμανικές start ups
Η κοιλάδα του Μοζέλα είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Γερμανίας, όπου καλλιεργούνται οι πιο απότομοι αμπελώνες της Ευρώπης. Για την διαχείριση αυτών των αμπελώνων, εκτός από τα παραδοσιακά συστήματα καλλιέργειας, χρησιμοποιούνται επίσης σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων drones και πλήρως αυτοματοποιημένων θεριστικών μηχανών για απότομες πλαγιές.

Η Γιούλια Κλόκνερ σχεδιάζει να παρουσιάσει αυτά τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Γεωργίας της Γερμανίας στους Ευρωπαίους καλεσμένους της. Επιπλέον, οι γερμανικές νεοσύστατες εταιρείες θα παρουσιάσουν πιο καινοτόμες τεχνολογίες που φορούν σε συστήματα παρακολούθησης βοοειδών, αναλύσεις μοτίβων ψεκασμού για τη βελτιστοποίηση της προστασίας των φυτών ή της διαχείρισης διεργασιών μέσω της εφαρμογής στην αμπελουργία, θέλοντας να αναδείξει τον ηγετικό ρόλο της Γερμανίας στις αγροτικές ψηφιακές τεχνολογίες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία