BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Αγροτικά προϊόντα που χρήζουν στήριξης στο Συμβούλιο γεωργίας

Κύκλο συζητήσεων για νέα μέτρα αγοράς που θα στοχεύουν στην αποσυμφόρησή της στο κομμάτι που αφορά στον πρωτογενή τομέα, συζητούν μέσω τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης του Συμβουλίου.

7_12

17
0

Το κανάλι της Horeca κλείνει εκ νέου ελέω του δεύτερου κύματος της πανδημίας που πλήττει την Ευρώπη, χωρίς μάλιστα να έχει προλάβει να ανακάμψει στο μεσοδιάστημα. Όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στην Ισπανία ο υπουργός Γεωργίας Λούις Πλάνας, έχει ήδη συμφωνηθεί στο επόμενο Συμβούλιο Γεωργίας, να διατυπωθεί αίτημα προς την Κομισιόν ώστε να ενεργοποιηθούν καινούριοι μηχανισμοί της αγοράς για συγκεκριμένους σε πρώτη φάση τομείς. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο κλάδος της κτηνοτροφίας, σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό.

 Στην γενική ατζέντα του Συμβουλίου, που θα γίνει υπό τη μορφή ανεπίσημης τηλεδιάσκεψης, έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση της κατάστασης των αγροτικών αγορών από την Κομισιόν, ενώ ακολουθεί και συζήτηση επί της παρουσίασης, οπότε και αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο νέων μέτρων.

Επιπλέον, στο ελαφρύ πρόγραμμα του Συμβουλίου Νοεμβρίου, έπειτα από τις σκληρές διαπραγματεύσεις του Οκτωβρίου που οριστικοποίησαν την θέση των υπουργών επί της νέας ΚΑΠ, έχει προγραμματιστεί συζήτηση για την πολιτική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», παρουσίαση προόδου σε μελέτη αναφορικά με την σπατάλη τροφίμων, προετοιμασία της προεδρίας για την συμμετοχή σε συνέδριο αγροδιατροφής υπό τον ΟΗΕ, καθώς και συζήτηση αναφορικά με τις προοπτικές της δασικής πολιτικής της ΕΕ.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά