BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Πρωτοχρονιά 2022 η παράδοση των Στρατηγικών Σχεδίων βάσει των 160 άρθρων της νέας ΚΑΠ

Δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο τελικός κανονισμός της νέας ΚΑΠ βάσει του οποίου θεσπίζονται οι κανόνες εκπόνησης Στρατηγικών Σχεδίων από τα κράτη μέλη, με την καταληκτική ημερομηνία παράδοσής τους προς έγκριση στην Κομισιόν να ορίζεται η 1 Ιανουαρίου του 2021.

Screenshot_2021-12-06_at_12_16_19

163
0

Τις τελευταίες ημέρες Ευρωβουλή και Συμβούλιο της ΕΕ επικύρωσαν και επίσημα τον τελικό κανονισμό, προϊόν δύσκολων διαπραγματεύσεων που κρατάνε από το 2018, βρέθηκαν σε αδιέξοδο και εντάθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού του 2021.

 

Ολόκληρος ο κανονισμός της νέας ΚΑΠ διαθέσιμος εδώ

Πλέον, τα κράτη μέλη έχουν προθεσμία έως την 1η Ιανουαρίου 2022 για να υποβάλουν τα στρατηγικά προσχέδιά τους και στη συνέχεια η Επιτροπή θα ξεκινήσει τη διαδικασία αξιολόγησής τους και διατύπωσης παρατηρήσεων. Η νέα ΚΓΠ θα αρχίσει να ισχύει από το 2023 και θα εφαρμοστεί έως το 2027.

Ως γνωστόν, βασικό στοιχείο της νέας πολιτικής είναι η εισαγωγή στρατηγικών σχεδίων σε επίπεδο κρατών μελών, τα οποία επιτρέπουν στις εθνικές κυβερνήσεις να προσαρμόζουν τις διατάξεις της ΚΑΠ στις ανάγκες των γεωργικών κοινοτήτων τους σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους ενδιαφερόμενους φορείς. Η νέα πολιτική είναι επίσης η πλέον φιλόδοξη από περιβαλλοντική άποψη μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι το ένα τέταρτο των άμεσων ενισχύσεων προορίζεται για πρακτικές πράσινης γεωργίας. Επιπλέον, είναι η πρώτη ΚΑΠ που περιλαμβάνει μια κοινωνική διάσταση η οποία αποσκοπεί στην εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών απασχόλησης για τους εργαζόμενους σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά