BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Το πριμ των 10 ευρώ για δασολίβαδα συνδυάζεται με βιολογικά και αυτόχθονες

Τη δυνατότητα αίτησης ενίσχυσης μέσω eco-schemes για τη δράση 31.5-Β «Δασολιβαδικά οικοσυστήματα» που αφορά βοσκοτοπικές εκτάσεις, έχουν και οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν δεσμεύσεις στα πλαίσια των προγραμμάτων Βιολογικής κτηνοτροφίας και αυτόχθονες φυλές του ΠΑΑ, σύμφωνα με νέα τροποποιητική απόφαση των ασυμβατοτήτων.

prim-dasolivada

Γιώργος Κοντονής

2303
1

Σημειώνεται πως στη δράση 31.5-Β μπορούν να κάνουν αίτηση οι κτηνοτρόφοι που έχουν στην κατοχή τους βοσκοτόπους οι οποίοι είναι μερικώς «δασοσκεπείς» έως και στο 40% της έκτασής τους, μπορούν να τους δηλώσουν για ενίσχυση στα πλαίσια της δράσης eco-schemes με τίτλο «Δασολιβαδικά οικοσυστήματα» με ύψος ενίσχυσης 10 ευρώ το στρέμμα.

Διαβάστε το φύλλο 953 της Agrenda


Κατά τα άλλα η τροποποιητική απόφαση ξεκαθαρίζει πως οι ασυμβατότητες εφαρμόζονται τόσο σε επίπεδο αγροτεμαχίου όσο και σε επίπεδο βοσκοτόπου ή ζωικού κεφαλαίου, κατά περίπτωση. Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

Άρθρο μόνο

  1. Η παρ. 2 της υπ’ αρ. 1606/9.6.2023 απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αντικαθίσταται ως ακολούθως:
  2. Οι ασυμβατότητες τίθενται για την αποφυγή τόσο της διπλής χρηματοδότησης όσο και της εφαρμογής μη συμβατών γεωργικών πρακτικών των επιμέρους παρεμβάσεων σε επίπεδο αγροτεμαχίου, βοσκοτόπου ή ζωϊκού κεφαλαίου, κατά περίπτωση. Στην περίπτωση που δύο παρεμβάσεις αφορούν διαφορετικό κλάδο παραγωγής (αροτραίες καλλιέργειες, μόνιμες καλλιέργειες, βοσκό- τοποι, ζωικό κεφάλαιο), παρουσιάζονται στους Πίνακες του Παραρτήματος ως ασύμβατες.
Αναλυτικα το ΦΕΚ εδ

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

23-02-2024 11:13ΓΙΩΡΓΟΣ

Ναι αλλά δεν μας είπανε, τόσο στα δασολιβαδικά όσο και στις αναβαθμίδες, αφού δεν υπάρχει υπόβαθρο στην ενιαία, θα είναι κατα δήλωση? και όποιοις βγει σε έλεγχο βγήκε.?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά