BACK TO
TOP
Κοινοβουλευτικά

Στη Βουλή η τροπολογία για αποζημιώσεις Ιανού, Τρίτη ψηφίζεται

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται ζητήματα άμεσης προτεραιότητας του ΕΛΓΑ και καθίσταται δυνατή η αποζημίωση των αγροτών που έχουν πληγεί από τη θεομηνία «Ιανός» στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας του φυτικού και ζωικού τους κεφαλαίου.

VOULI__1_

74
0

Παράλληλα, στην τροπολογία περιλαμβάνονται και τα ζητήματα ρύθμισης των υπερωριών και των αμοιβών όσων απασχολήθηκαν επιπροσθέτως σε εκτιμήσεις και συνέδραμαν ουσιαστικά στην προσπάθεια την οποία κάνει ο ΕΛΓΑ. 

Η τροπολογία πρόκειται να έρθει στη Βουλή για ψήφιση την προσεχή Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 και ακολούθως θα ξεκινήσει σταδιακά η διαδικασία πίστωσης μίας γενναίας προκαταβολής στους λογαριασμούς των πληγέντων αγροτών, όπως έχει εξαγγείλει ο κ. Βορίδης από τη Βουλή.

 Τέλος, προβλέπεται και η παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 της θητείας των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αναγκαστικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων Αναγκαστικών Συνεταιρισμών καθώς και η δυνατότητά τους να διενεργήσουν, έως την παραπάνω ημερομηνία, τακτικές γενικές συνελεύσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία