BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Σε δύο εβδομάδες το νέο καταστατικό φορέα κτηνοτρόφων

Τη διάθεση να αφήσουν κατά µέρους τις προσωπικές στρατηγικές που προτάσσουν συγκεκριµένοι... καθοδηγητές έδειξαν ακόµα πιο συντεταγµένα, µετά την αρχική συνάντηση της 7ης Σεπτεµβρίου στα Καλάβρυτα, οι κτηνοτρόφοι προκειµένου να προχωρήσει το φιλόδοξο εγχείρηµα της ενιαίας εκπροσώπησης του κλάδου.

3-Tziotzios

Χρήστος Διαμαντόπουλος

10
0

Μετά τη σύσκεψη της Τρίτης 23 Οκτωβρίου, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπό τον Σταύρο Αραχωβίτη οι κτηνοτρόφοι δήλωσαν έτοιµοι να ολοκληρώσουν  άµεσα (το επόµενο 15νθηµερο) και να καταθέσουν το καταστατικό του νέου Εθνικού Οργανισµού Κτηνοτροφίας Ελλάδας,  το οποίο έχει προετοιµάσει ο έµπειρος σύµβουλος-µελετητής Ντίνος Μπλιάτσιος (ο οποίος επίσης συµµετείχε στη συνάντηση στη Βάθη), προκειµένου η υπόθεση να προχωρήσει και να µην έχει την κατάληξη της ∆ιεπαγγελµατικής Φέτας.

Μάλιστα, µετά την κεκλισµένων των θυρών συζήτηση µε τους επικεφαλής της Βάθη, οι κτηνοτρόφοι παρέµειναν στην αίθουσα του 6ου ορόφου προκειµένου -όπως ανέφεραν στην Agrenda- να συζητήσουν επί των όρων. Βάση του νέου σωµατείου, όπως έγινε γνωστό, θα αποτελούν οι δευτεροβάθµιες οργανώσεις των κτηνοτρόφων (ΠΕΚ, ΣΕΚ και Κλαδικός Συνεταιρισµό Αιγοπροβατοτρόφων), αλλά και όλοι οι σύλλογοι που υπάγονται σε αυτούς.

Αν και από την πλευρά της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων σηµειώθηκαν απουσίες (κάτι που είχε κάνει γνωστό µε ανακοινώσεις των εκπροσώπων), η απόφαση που ελήφθη, υπό τα βάρος των χαµηλών τιµών στο αιγοπρόβειο γάλα, δεν άφησε πολλά περιθώρια για άλλους τακτικισµούς. 

«Είναι µια ξεχωριστή µέρα γιατί σήµερα η κτηνοτροφία αποφάσισε να εκφραστεί ενιαία. Κάτω από έναν φορέα που δηµιουργούµε, τον φορέα της κτηνοτροφίας. Αποφασίσαµε να έχουµε µια ενιαία έκφραση για τα προβλήµατα που κλάδου που είναι πολλά. Οι τιµές του γάλακτος και άλλα προβλήµατα µας έφεραν να συζητήσουµε µε τον υπουργό. Ευελπιστούµε ότι µεγάλο µέρος των προβληµάτων να πάνε προς λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά λίγο µετά τη συνάντηση στη Βάθη ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισµού Καλαβρύτων και πρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, Παύλος Σατολιάς.

Εν τω µεταξύ οι συνεταιριστές του κτηνοτροφικού κλάδου εµφανίζονται αποφασισµένοι να επανεκκινήσουν το θέµα της ∆ιεπαγγελµατικής Οργάνωσης Φέτας σε νέες βάσεις, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε ο Νίκος Παλάσκας πρόεδρος της Οµοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Μετά το ναυάγιο που σηµειώθηκε επί υπουργίας Αποστόλου οι κτηνοτρόφοι µετά τη δηµιουργία της κοινής οργάνωσης έχουν στα σχέδια τους να θέσουν στον Σταύρο Αραχωβίτη το θέµα της ∆ιεπαγγελµατικής, υπό νέο πρίσµα κάτι που όµως όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί χρόνο.


Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί την Παρασκευή 26 Οκτώβρη μαζί με το περιοδικό Αγρόκτημα 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία