BACK TO
TOP
Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

Στην εξειδικευμένη θρέψη σιτηρών επενδύει η ΛΥΔΑ με το Eurocereal

Με την παγκόσµια τάση που επιτάσσει «στροφή» από τα commodities λιπάσµατα στα νέας τεχνολογίας συµβαδίζει η ελληνική εταιρεία

33_b

Λεωνίδας Λιάμης

309
0

Αύξηση παραγωγικότητας από 30 έως και 80 κιλά το στρέµµα, πολύ πιο υγιές φυτό και µειωµένο περιβαλλοντικό αποτύπωµα, είναι κάποια από τα οφέλη που «υπόσχεται» στους Έλληνες παραγωγούς σιτηρών το νέο προϊόν θρέψης της ΛΥ∆Α ΑΕ, «Eurocereal 10-24-0 MPPA DUO».

Η επίσηµη πρώτη παρουσίαση του καινούριου προϊόντος της εταιρείας στην εγχώρια αγορά, έγινε την περασµένη Τετάρτη 3 Ιουλίου, σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, µε τη συµµετοχή εµπορικών συνεργατών, αλλά και παραγωγών σίτου από τη Θεσσαλία και τη ∆υτική, Κεντρική κι Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο διευθυντής ανάπτυξης, Αλέξανδρος Πεχλιβανίδης, η καινοτόµα τεχνολογία, που εισάγει το «Eurocereal 10-24-0 MPPA DUO», έχει να κάνει µε την προστασία του φωσφόρου από το ασβέστιο. «∆ιεγείρει πιο αποτελεσµατικά το ριζικό σύστηµα του φυτού και αυτό έχει ως αποτέλεσµα το σιτάρι να προσλαµβάνει το φώσφορο, που είναι δοµικό στοιχείο για την ανάπτυξη του φυτού, για µεγαλύτερη διάρκεια και άρα σε υψηλότερα ποσοστά», τόνισε. Ο ∆ηµήτρης Ρέππας, διευθυντής πωλήσεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης του οµίλου Rullier, του οποίου η ΛΥ∆Α ΑΕ αποτελεί joint venture, τόνισε από την πλευρά πως η παγκόσµια τάση, επιτάσσει «στροφή» από τα commodities λιπάσµατα προς εκείνα που ενσωµατώνουν καινοτόµα τεχνολογία και µπορούν να εξασφαλίσουν αυξηµένες αποδόσεις, χαµηλή περιβαλλοντική επιβάρυνση και βιώσιµο εισόδηµα για τον παραγωγό.

Τονίστηκε ακόµη, ότι το νέο προϊόν παράγεται στην Ελλάδα, στο εργοστάσιο λιπασµάτων Καβάλας κι εκτός από την ελληνική αγορά διατίθεται και στα υπόλοιπα κράτη της Νοτιονατολικής Ευρώπης, περιλαµβανοµένης της Τουρκίας, όπου ο όµιλος Rullier έχει εµπορική παρουσία µέσω της Ελλάδας.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ, στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 5 Ιουλίου, μαζί με το περιοδικό Profi.

 


 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία