BACK TO
TOP
Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

Στην αιχμή της ειδικής θρέψης το EUROCEREAL με τεχνολογία MPPA DUO

Η Timac Agro ΛΥΔΑ προσφέρει ένα προϊόν που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να απαντήσει στα σύγχρονα προβλήματα, στις προκλήσεις των εδαφών της Ελλάδας, καθώς και τις ευρύτερες συνήθειες της φθινοπωρινής λίπανσης.

LYDA_26-009-20

294
0

Η φθινοπωρινή λίπανση, μετά το όργωμα, είναι η πιο σημαντική γεωργική εργασία πριν από τη σπορά των σιτηρών. Προκειμένου να εξασφαλισθεί ένα υψηλά ποιοτικό και ποσοτικό αποτέλεσμα, είναι εξαιρετικά σημαντικό τα θρεπτικά στοιχεία του λιπάσματος να είναι συνεχώς διαθέσιμα καθ' όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας.

Το Eurocereal της Timac Agro | ΛΥΔΑ είναι ένα προϊόν που κατοχυρώνεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χάρη στη μοναδική τεχνολογία που περιέχει. Πρόκειται για ένα κοκκώδες λίπασμα ειδικά σχεδιασμένο για να απαντήσει στα σύγχρονα προβλήματα, στις προκλήσεις των εδαφών της Ελλάδας, καθώς και τις ευρύτερες συνήθειες της φθινοπωρινής λίπανσης.

Το Eurocereal είναι αποτέλεσμα πολλών ετών έρευνας και ανάπτυξης, καθώς η Timac Agro | ΛΥΔΑ έπρεπε να διασφαλίσει ένα προϊόν 100% προσαρμοσμένο στη γεωργία της χώρα μας. Πρόκειται για την ιδανική λύση για όποιον παραγωγό επιδιώκει όχι μόνο την αύξηση της τελικής παραγωγής αλλά και την βελτίωση της ποιότητας του συγκομιζόμενου προϊόντος, καθώς με την εφαρμογή του επιτυγχάνονται υψηλότερες πρωτεΐνες και υαλώδη.

 

Τι είδους λίπασμα είναι το Eurocereal;

Κοκκώδες λίπασμα τύπου NP που περιέχει όλα τα κατάλληλα μάκρο και μίκροστοιχεία για την ολοκληρωμένη λίπανση των σιτηρών

συμπληρωμένο απο την τεχνολογία MPPA DUO. (10-24-0 +20 SO3 +0,1 Zn +0,1 B).

Η μοναδική τεχνολογία MPPA DUO

Το Eurocereal διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα κοινά λιπάσματα τύπου NP ή NPK. Ενσωματώνοντας την τεχνολογία MPPA DUO φέρνει στη μεγάλη καλλιέργεια την καινοτομία της εξειδικευμένης θρέψης, αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας και ανάπτυξης, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της παραγωγής και τη μεγιστοποίηση του εισοδήματος των παραγωγών.

Η τεχνολογία MPPA DUO βασίζεται σε δύο κύρια συστατικά:

Το σύμπλοκο MPPA, το οποίο αποτελεί μείγμα χημικών ενώσεων που προέρχονται από φυσικές ουσίες και είναι υπεύθυνο για την: α) Προστασία των θρεπτικών στοιχείων του λιπάσματος καθ' όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας, καθώς προσφέρει ολοκληρωμένη και ισορροπημένη θρέψη με ταυτόχρονη προστασία των θρεπτικών στοιχείων. Ειδικά στην περίπτωση του φωσφόρου, το σύμπλοκο MPPA παρέχει 100 προστασία, καθώς ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο δέσμευσης από τα ιόντα ασβεστίου σε αλκαλικά εδάφη, αλλά και από τα αντίστοιχα σιδήρου και αργιλίου σε όξινα εδάφη. Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό δέσμευσης του φωσφόρου σε ένα κοινό λίπασμα αγγίζει το 50-80.

β) Κινητοποίηση των θρεπτικών στοιχείων του εδάφους για καλύτερη και πιο εύκολη απορρόφηση από το φυτό. Το σύμπλοκο MPPA κινητοποιεί τα κατιόντα του εδαφικού διαλύματος, καθώς και τα θρεπτικά στοιχεία που έχουν δεσμευτεί σε αυτό από προηγούμενες λιπάνσεις, καθιστώντας τα άμεσα διαθέσιμα στο φυτό.

Το ενεργό εκχύλισμα XCK διεγείρει το μεταβολισμό του φυτού και την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος με αποτέλεσμα την καλύτερη απορρόφηση νερού και θρεπτικών στοιχείων, εξασφαλίζοντας μια άριστη εγκατάσταση καλλιέργειας και μια διαρκή θρέψη, καλύπτοντας στο έπακρο τις ανάγκες της εκάστοτε καλλιέργειας.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία