BACK TO
TOP
Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

Οι βιοδιεγέρτες στην αιχμή του δόρατος της παγκόσμιας γεωργίας

Οι νέες τάσεις στην παγκόσμια αγορά και οι αλλαγές που φέρνουν στην θρέψη.

Capture_35

271
0

Του Δημήτρη Ρέππα, Εµπορικού ∆ιευθυντή Timac Agro I ΛΥ∆Α



O κλάδος των αγροεφοδίων δέχεται σηµαντικές αλλαγές µε τους παραγωγούς να αναζητούν συνεχώς πιο εξειδικευµένες λύσεις στους τοµείς της Θρέψης και της Φυτοπροστασίας. Οι νέες παγκόσµιες τάσεις της αγοράς αναγκάζουν πολλές εταιρείες του χώρου να επανεξετάζουν διαρκώς το προϊοντικό τους portfolio και να αναζητούν νέες λύσεις. Κάποιες από τις κυριότερες τάσεις, καθώς και ανάγκες αποτελούν:

  1. Η αύξηση του πληθυσµού επιβαρύνει την υπάρχουσα καλλιεργήσιµη γη
  •  Ανάγκη για µεγαλύτερη παραγωγή σε συνδυασµό µε µικρότερη έκταση γης κατά  κεφαλήν.
  • Ανάγκη για βελτίωση της αποδοτικότητας των αγροκτηµάτων.
  • Ανάγκη για νέα καινοτόµα λιπάσµατα, εκσυγχρονισµένο εξοπλισµό, οριοθετηµένες διαδικασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγής, καθώς και ψηφιακές υπηρεσίες.

 

  1. Η αύξηση της κατανάλωσης φαγητού απαιτεί τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας
  • Η αύξηση του βιοτικού επιπέδου παγκοσµίως σε συνδυασµό µε τη µεγαλύτερη ζήτηση επιτάσσει την ανάγκη για αύξηση της συνολικής απόδοσης της παραγωγικής αλυσίδας.
  • Ανάγκη για συνεχή βελτίωση της ενηµέρωσης των παραγωγών σχετικά µε τη διαδικασία θρέψης που µπορεί να οδηγήσει σε µεγαλύτερες αποδόσεις και καλύτερη ποιότητα.

 

  1. Η αύξηση της βιολογικής καλλιέργειας, καθώς και η µείωση δραστικών ουσιών, επιτάσσει την εξεύρεση νέων καινοτόµων λύσεων
  • Ανάγκη εύρεσης νέων καινοτόµων συστατικών, τα οποία θα πρέπει να προέρχονται από φυσικές ουσίες , φέροντας τις κατάλληλες πιστοποιήσεις.
  • Ανάγκη για εύρεση ολοκληρωµένων βιολογικών λύσεων που θα βελτιώσουν την αποδοτικότητα των αγροκτηµάτων.
  • Συνεχής µείωση δραστικών, έκρηξη στη ζήτηση νέων βιοδραστικών ουσιών µε έγκριση φυτοπροστασίας.

 

  1. Η αύξηση των αβιοτικών και βιοτικών καταπονήσεων (stress) αποτελεί το µεγαλύτερο περιοριστικό παράγοντα του µέλλοντος και οδηγεί σε τεράστιες οικονοµικές απώλειες
  • Ανάγκη για επιµόρφωση των παραγωγών σχετικά µε τη χρήση βιοδιεγερτών και της θετικής επίδρασης αυτών στην καλλιέργεια.
  • Ανάγκη για χρήση προϊόντων που µπορούν να προσφέρουν ένα ολοκληρωµένο φάσµα πραγµατικής προστασίας, σε συνδυασµό µε µια ολοκληρωµένη θρέψη.

 

Πώς οι βιοδιεγέρτες µπορούν να συµβάλλουν καθοριστικά στις προκλήσεις του µέλλοντος;

Οι βιοδιεγέρτες είναι προϊόντα που ενισχύουν τη διατροφική απόδοση, καθώς αυξάνουν σηµαντικά τη δραστικότητα των λιπασµάτων, συµβάλλοντας ουσιαστικά στην καλύτερη και αδιάκοπη ανάπτυξη των φυτών, ελαχιστοποιώντας τις αβιοτικές καταπονήσεις.  Στις κατάλληλες συγκεντρώσεις, οι ουσίες αυτές είναι άκρως αποτελεσµατικές, ευνοώντας την καλή απόδοση ζωτικών διεργασιών του φυτού, στοχεύοντας στην ελαχιστοποίηση των απωλειών της καλλιέργειας, όταν αυτή εκτίθεται σε έντονες συνθήκες stress. Ο συνδυασµός τέτοιων ουσιών µε τα κατάλληλα µακροστοιχεία, µικροστοιχεία και ιχνοστοιχεία,  µπορεί να οδηγήσει στη µεγιστοποίηση τόσο της παραγωγής, όσο και της ποιότητας, καθώς επιτυγχάνεται λιγότερη αναστολή της ανάπτυξης της καλλιέργειας που επιτρέπει την αδιάκοπη και συνεχή ανάπτυξη της.

Στόχος της Timac Agro | ΛΥ∆Α είναι να αναπτύσσει συνεχώς τεχνικά προϊόντα εξειδικευµένης θρέψης υψηλού επιπέδου, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των καλλιεργειών, σε διαφορετικά κλίµατα και εδάφη ανά τον κόσµο, πάντα µε σεβασµό στους φυσικούς πόρους, το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Για το λόγο αυτό, ο Όµιλος Roullier δηµιούργησε το µεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο εξειδικευµένης θρέψης στον κόσµο, το ονοµαζόµενο CMI (Centre Mondial de l’innovation Roullier).

Το CMI (Centre Mondial de l’innovation Roullier) βρίσκεται στο Saint Malo της Γαλλίας και αποτελεί την καρδιά των προϊόντων της Timac Agro, καθώς και των τεχνολογιών που ενσωµατώνονται σε αυτά. Σήµερα, φιλοξενεί πάνω από 100 επιστήµονες διαφόρων ειδικοτήτων από 15 διαφορετικές χώρες, έχοντας ως µοναδικό στόχο τη δηµιουργία νέων τεχνολογιών για τα λιπάσµατα νέας γενιάς

Κάθε βιοδιεγέρτης της Timac Agro | ΛΥ∆Α προκύπτει µετά από µια ενδελεχή επιλογή ενεργών συστατικών και µορίων, ενώ υπόκειται τουλάχιστον σε 7-8 χρόνια έρευνας πριν καταλήξει στον τελικό καταναλωτή, µε σκοπό τη διασφάλιση της αποτελεσµατικότητας του. Τα προϊόντα της είναι βασισµένα σε  λύσεις που προέρχονται από φυσικούς µηχανισµούς και την εξαγωγή ενεργών συστατικών, ενώ όλες οι τεχνολογίες συνοδεύονται από τα αντίστοιχα διπλώµατα ευρεσιτεχνίας. Τα ενεργά συστατικά των προϊόντων της Timac Agro | ΛΥ∆Α δρουν σε στοχευµένους µηχανισµούς που επιδρούν άµεσα ή έµµεσα στη φυσιολογία του φυτού, καθώς και στους µηχανισµούς άµυνας αυτού. Τα προϊόντα αυτά, βοηθούν την καλλιέργεια να ξεπεράσει άµεσα τους περιοριστικούς παράγοντες που προκύπτουν καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής, βοηθώντας την καλλιέργεια να εκφράσει καλύτερα το γενετικό δυναµικό της, υποβοηθούµενη από µια ολοκληρωµένη και εξειδικευµένη θρέψη.

 

Σήµερα η Timac Agro I ΛΥ∆Α διαθέτει µια τεράστια γκάµα βιοδιεγερτών που ενσωµατώνει µοναδικές τεχνολογίες, παρέχοντας πλήρη προστασία κατά των αβιοτικών καταπονήσεων (stress), ενώ παράλληλα προσφέρει µια ολοκληρωµένη και εξειδικευµένη θρέψη. Τέλος, θα πρέπει να σηµειωθεί πως η γκάµα των βιολογικών προϊόντων της Timac Agro I ΛΥ∆Α αυξάνεται συνεχώς, και σύντοµα πρόκειται να ανακοινωθεί η είσοδος της εταιρείας και στην αγορά των Βιοδραστικών προϊόντων µε νέα εγκεκριµένα προϊόντα φυτοπροστασίας.

Η ΕΞΕΙ∆ΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ TIMAC AGRO | ΛΥ∆Α ΣΤΟΥΣ ΒΙΟ∆ΙΕΓΕΡΤΕΣ

Η Timac Agro | ΛΥ∆Α φέροντας την τεχνογνωσία 60 και πλέον χρόνων του Γαλλικού Οµίλου Roullier έρχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες του συγχρόνου Έλληνα παραγωγού για ενίσχυση της ευρωστίας των φυτών και µεγιστοποίηση των αποδόσεων. Χάρη στις µοναδικές τεχνολογίες που ενσωµατώνονται στις κατηγορίες βιοδιεγερτών Fertiactyl και Fertileader, ο παραγωγός πετυχαίνει πολλά παραπάνω από µια απλή λίπανση των καλλιεργειών.

 

Ο σύµµαχος στην εγκατάσταση  της καλλιέργειας

Ο εξειδικευµένος βιοδιεγέρτης Fertiactyl GZ, κατάλληλος για εφαρµογή µέσω εδάφους, συµβάλλει στην ισχυρή εγκατάσταση των φυτών δίνοντας ένα καλό ξεκίνηµα της καλλιέργειας, χάρη στη τεχνολογία Fertiactyl Complex. Ειδικότερα, λόγω της σύνθεσης του συµπλόκου Fertiactyl πλούσιο σε ειδικά επιλεγµένα και ενεργοποιηµένα χουµικά και φουλβικά οξέα επιτυγχάνεται διέγερση του ριζικού συστήµατος, κινητοποίηση των θρεπτικών συστατικών, ενώ βελτιώνει τις φυσικοχηµικές ιδιότητες του εδάφους. Παράλληλα, η ζεατίνη, µέρους του συµπλέγµατος Fertiactyl παρατείνει τη διάρκεια ζωής των χλωροπλαστών αυξάνοντας έτσι τον ρυθµό φωτοσύνθεσης και κατ’ επέκταση τη παραγωγή βιοµάζας. Επιπλέον, καθοριστικό ρόλο στη σύσταση του Fertiactyl GZ διαδραµατίζει η παρουσία της γλυκίνης µπεταΐνης, ενός φυσικού ωσµολύτη που καθιστά τα φυτά περισσότερο ανθεκτικά στις περιβαλλοντικές καταπονήσεις, όπως είναι οι ακραίες θερµοκρασίες, η ξηρασία, ο παγετός και οι συνθήκες αλατότητας.

 

Ηγετική σειρά βιοδιεγερτών

Η ευρεία γκάµα διαφυλλικών βιοδιεγερτών Fertileader αποτελεί την πλέον ιδανική λύση για την ενισχυµένη θρέψη των καλλιεργειών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης. Εµπλουτισµένα µε τα κατάλληλα θρεπτικά στοιχεία για να καλύψουν κάθε ανάγκη σε θρέψη κατά τη βλαστική ανάπτυξη, την άνθηση, την καρπόδεση αλλά και την ωρίµανση, τα προϊόντα Fertileader αποτελούν ιδανικά εργαλεία στα χέρια των παραγωγών. Η µοναδικότητα των βιοδιεγερτών αυτών έγκειται στη τεχνολογία Seactiv, ένα σύµπλεγµα µορίων πατενταρισµένο µε δίπλωµα ευρεσιτεχνίας που απαρτίζεται από γλυκίνη µπεταΐνη, επιλεγµένα αµινοξέα καθώς και το µόριο IPA. Λόγω της ειδικής αυτής σύνθεσης εξασφαλίζεται η διασυστηµατικότητα του προιόντος ανεξάρτητα από την κινητικότητα των στοιχείων, η αυξηµένη φωτοσυνθετική δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η προστασία της καλλιέργειας από τις αρνητικές επιπτώσεις του αβιοτικού στρες.

Της Έφης Πισκόπου, Product Manager Timac Agro | ΛΥ∆Α

 

 


 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία