Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

Με το κλειδί της επιτυχίας και θρέψη που δίνει αποδόσεις ως +40%

Η άνοδος της τάξης του 30% - 40% που είδε στην απόδοσή των θερµοκηπιακών καλλιεργειών του χρησιµοποιώντας τα προϊόντα εξειδικευµένης θρέψης της Timac Agro | ΛΥ∆Α, συνοδεύτηκε και µε ένα ολοκαίνουργιο Dacia Duster, για τον νεαρό αγρότη Φώτη Καραγιαννίδη.

42_20

Λεωνίδας Λιάμης

1035
0

Με το κλειδί της επιτυχίας  και τη θρέψη που δίνει  εγγύηση αποδόσεων ως 40%

Πρόκειται για τον υπερτυχερό 32χρονο παραγωγό από το Παλαίφυτο της Πέλλας, ο οποίος έλαβε µέρος και κέρδισε το λευκό Duster, στον διαγωνισµό «Το λίπασµα που σε πάει µπροστά» της Timac Agro | ΛΥ∆Α. «Όταν µε πήραν τηλέφωνο από το κατάστηµα του κ. Γκουδέρη, µε τον οποίο συνεργάζοµαι, νόµισα πως µου κάνουν πλάκα. Στη ζωή µου, από τότε που ήµουν µικρό παιδί, δεν έχω κερδίσει ποτέ τίποτε», ήταν οι πρώτες λέξεις που ψέλλισε ο παραγωγός, µαζί µε πολλές ευχαριστίες, όταν ο Εµπορικός ∆ιευθυντής της Timac Agro | ΛΥ∆Α, ∆ηµήτρης Ρέππας, τον συνεχάρη και του παρέδωσε τα κλειδιά από το λευκό ολοκαίνουριο Dacia Duster. Έµπλεος από χαρά, στη µικρή τελετή παράδοσης που «στήθηκε» την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, έξω από το τυχερό κατάστηµα αγροεφοδίων του Χαράλαµπου Γκουδέρη, ο Φώτης Καραγιαννίδης δεν σταµάτησε να χαµογελά και να δέχεται ευχές για καλορίζικο και καλοτάξιδο.

«Μπήκαµε στην κλήρωση του διαγωνισµού που διεξήγαγε η Timac Agro | ΛΥ∆Α µε διάφορα προϊόντα, όπως είναι το KSC Perla το πρώτο που δουλεύουµε, το Sulfammo 26 special για τα δέντρα, το Fertiactyl GZ, το Fertileader Magical και άλλα. Εµπιστεύοµαι τα συγκεκριµένα προϊόντα διότι έχω δει µεγάλη διαφορά. Πιο καλό όγκο στον καρπό, πιο δυνατά φυτά και καλύτερη ποιότητα και ποσότητα παραγωγής», ανέφερε και τόνισε πως «ειδικά στην απόδοση έχω δει µια άνοδο της τάξης του 30% - 40%, σε σχέση µε άλλα προϊόντα του ανταγωνισµού, που χρησιµοποιούσα στο παρελθόν».

Αγρότης από τα γεννοφάσκια του, όπως µας δήλωσε µε περηφάνια, ο τυχερός παραγωγός ασχολείται µε τη θερµοκηπιακή καλλιέργεια, ενώ διατηρεί και φυτείες µε επιτραπέζια και συµπύρηνα ροδάκινα. «Έχω 10 στρέµµατα θερµοκήπια και καλλιεργώ ντοµάτες και αγγούρια, αλλά και ορισµένα άλλα κηπευτικά σε µικρές ποσότητες, ενώ σε εξωχώραφα έχω κάποια κτήµατα µε συµπύρηνα κι επιτραπέζια ροδάκινα», µας εξήγησε. Συµπλήρωσε δε, πως για το 2022 θα προσθέσει άλλα 2 στρέµµατα, στο κοµµάτι των θερµοκηπιακών καλλιεργειών, καθώς στόχος του είναι να µεγαλώσει µε προσεκτικά βήµατα την οικογενειακή εκµετάλλευσή του.

Μια συνεργασία µε βαθιές… ρίζες

«Η Timac Agro | ΛΥ∆Α εκτός από πολύ καλά προϊόντα µε τεχνολογία και µε γνώση, µας πρόσφερε και αυτή την ευκαιρία να συµµετέχουµε στο διαγωνισµό και να κερδίσουµε το µεγάλο έπαθλο», τόνισε ο ιδιοκτήτης του τυχερού καταστήµατος Αγροεφοδίων, Χαράλαµπος Γκουδέρης, από το οποίο προµηθεύεται ο Φώτης Καραγιαννίδης τα εφόδιά του.

Ανακαλώντας στη µνήµη του, ο συνοµιλητής µας, αποκάλυψε πως µε την Timac Agro | ΛΥ∆Α (τότε) ξεκίνησαν σχεδόν µαζί την επαγγελµατική τους διαδροµή στον αγροτικό τοµέα και είναι σήµερα ο πρώτος και ο µεγαλύτερος της πελάτης στην περιοχή. «Μας πρόσφερε γνώση, πώς θα τοποθετηθούν κάποια προϊόντα στους αγρούς και στα θερµοκήπια του χωριού µας και αυτό είχε ως αποτέλεσµα να µάθουν οι αγρότες για την καλλιέργεια και να λειτουργούν σαν γεωπόνοι. Να γνωρίζουν τί ρόλο παίζει το αµινοξί, ο φώσφορος, ή τα ιχνοστοιχεία. Και κατόρθωσε µε τον τρόπο αυτό να µας περάσει τεχνογνωσία και να µπορούµε να παράγουµε ποιοτικά προϊόντα και το χωριό γενικά να πηγαίνει καλά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκουδέρης και επισήµανε πως ο κάµπος του Παλαιφύτου εκτείνεται σε περίπου 11.000 στρέµµατα από τα οποία γύρω στα 1.000 στρέµµατα είναι θερµοκήπια για κηπευτικά προϊόντα, τα οποία κατευθύνονται κυρίως στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

∆ιευκρίνισε ακόµη πως «η Timac Agro | ΛΥ∆Α, εκτός από τα κοκκώδη λιπάσµατα, τα οποία τώρα τελευταία τα χρησιµοποιούµε πάρα πολύ, µας εισήγαγε επίσης στα υγρά και στα κρυσταλλικά λιπάσµατα και θα έλεγα ότι µας έδωσε ποιοτικά προϊόντα σε διαφυλλική λίπανση πιο πολύ. Με βοήθησε και εµένα, ως κατάστηµα, να προσφέρω το κάτι τις παραπάνω, µαθαίνοντας τον κόσµο να χρησιµοποιεί τα διαφυλλικά λιπάσµατα - βιοδιεγέρτες, τα οποία τρέφουν το φυτό και από πάνω, εκτός από τις ρίζες του. Έτσι, κατορθώσαµε να φτάσουµε σε ένα καλό επίπεδο. Αν µιλάµε για την αύξηση της παραγωγής, χωρίς να υπερβάλω, η µεταβολή είναι στο 20%-30% σε επίπεδο ποσότητας και στο 100% στην ποιότητα. Ό,τι θέλεις να πετύχεις µε τα προϊόντα της, το πετυχαίνεις. Χρόνο µε το χρόνο οι καταναλώσεις αυξάνουν, καθώς µιλάµε για εξειδικευµένα προϊόντα.».

Οι τιμές παραγωγού πρέπει να ανταποκρίνονται στα υψηλά κόστη

Ιδιαίτερα χαρούµενος για το ότι έτυχε ο τυχερός νικητής να προέρχεται από το κατάστηµα αγροεφοδίων του Χαράλαµπου Γκουδέρη, ο οποίος διατηρεί συνεργασία από την αρχή της ίδρυσης της Timac Agro | ΛΥ∆Α, δήλωσε ο εµπορικός διευθυντής της εταιρείας, ∆ηµήτρης Ρέππας.

«Είναι εξαιρετικά σηµαντικό για µας το γεγονός ότι ένας πολύ καλός και νέος ηλικιακά παραγωγός, χρησιµοποιεί στις καλλιέργειές του πραγµατικά specialite λιπάσµατα, που το καθένα έχει τη δική του µοναδική τεχνολογία,υποστήριξε ο κ. Ρέππας, για να προσθέσει ότι «η γενικότερη συνεργασία µε τη Nova Green, η οποία είναι τοπικός διανοµέας των προϊόντων της Timac Agro | ΛΥ∆Α στην περιοχή, έχει µπει σε µια ρότα επιτυχίας και ολοένα και περισσότεροι τοπικοί παραγωγοί χρησιµοποιούν εξειδικευµένα προϊόντα θρέψης, τα οποία εµπράκτως δείχνουν το αποτέλεσµα στο χωράφι, είτε πρόκειται για αύξηση της ποσότητας, είτε για τη βελτίωση της ποιότητας παραγωγής.».

Ανταποκριθήκαµε στο 100% των αναγκών

Σε µια απολογιστική αναφορά του στο 2021, ο κ.Ρέππας δεν µάσησε τα λόγια του. «Το 2021 παρατηρήθηκαν ελλείψεις προϊόντων από πολλές εταιρείες του χώρου. Εµείς ευτυχώς είχαµε κάνει έγκαιρα τον προγραµµατισµό µας και είχαµε διασφαλίσει τις ποσότητες. Οπότε καταφέραµε και εξυπηρετήσαµε στο 100% το πελατολόγιό µας , ενώ κερδίσαµε σηµαντικά µερίδια αγοράς. ∆ράσαµε προνοητικά, διαβάσαµε την αγορά και κινηθήκαµε µε µεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση µε τον ανταγωνισµό. Ειδοποιήσαµε για τις επικείµενες ανατιµήσεις, βγήκαµε πρώτοι στην αγορά και καταφέραµε να διασφαλίσουµε τη διαθεσιµότητα τόσο για τα καταστήµατα όσο και για τους παραγωγούς. ∆ιασφαλίσαµε έτσι τη συνέχιση του παραγωγικού δυναµικού. Και αυτό το έκανε η Timac Agro και σε παγκόσµιο επίπεδο. Είναι πολύ σηµαντικό να τονίσουµε ότι σε µια περίεργη χρονιά διεθνώς, µε ελλείψεις, η Timac Agro | ΛΥ∆Α ήταν µια εταιρεία που ουσιαστικά ικανοποίησε στο 100% τις παραδόσεις της.».

Για το 2022 ο κ. Ρέππας δεν έκρυψε ότι «είναι σίγουρα µια ακόµη ιδιαίτερη χρονιά, που ξεκινά µε πιο υψηλές τιµές από εκείνες του 2021» αλλά εµφανίστηκε αισιόδοξος. Όπως είπε, έχει γίνει προσπάθεια από την εταιρεία, αλλά και από τη Nova Green, στο πλαίσιο της µεταξύ τους συνεργασίας, να διασφαλιστούν προσιτές τιµές στους παραγωγούς. Ανέφερε ακόµη ότι τα τελευταία 5 χρόνια οι τιµές των πρώτων υλών για τα λιπάσµατα ήταν ιδιαίτερα χαµηλές και προέβλεψε πως όταν θα αρχίσουν να αποκλιµακώνονται οι τιµές τους, θα σταθεροποιηθούν σε ένα νέο επίπεδο που θα είναι µεν χαµηλότερο από σήµερα, αλλά υψηλότερα από το σηµείο που ξεκίνησε η κούρσα των ανατιµήσεων.

«Να µη φοβηθούν οι παραγωγοί»

«Για το 2022 αυτό που πρέπει να τονίσουµε στους παραγωγούς είναι να µην φοβηθούν. Οι προοπτικές που ακούγονται σήµερα στην αγορά για τις τιµές πολλών αγροτικών προϊόντων είναι καλές, χωρίς, βέβαια, να µπορούµε να είµαστε απολύτως σίγουροι», τόνισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύµβουλος της Nova Green, ∆ηµήτρης Μοναστηρίδης.

Για να στηρίξει την επιχειρηµατολογία του, θύµισε ότι την περίοδο που διανύουµε γίνονται συµβόλαια σε διάφορα αγροτικά προϊόντα, µε πολύ καλές τιµές σε σύγκριση µε τα προηγούµενα χρόνια και αυτό ίσως να δηµιουργήσει µια ασφάλεια στον παραγωγό για να µπορέσει εν µέρει να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει στο χωράφι του, δεδοµένου ότι θα παίξει σηµαντικό ρόλο και η ποιότητα, όπως και η ποσότητα των παραγόµενων προϊόντων. Ως προς τη συνεργασία µε την Timac Agro | ΛΥ∆Α, ο κ. Μοναστηρίδης επισήµανε ότι κρατά πάνω από 20 χρόνια και στηρίχθηκε πάνω στη νέα τεχνολογία που έφερνε µε τα καινοτόµα προϊόντα της ήδη από εκείνη την εποχή. Επεσήµανε δε ότι η συνεργασία έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία 2 χρόνια. «Μέσα στο 2022 στόχος µας είναι να επεκτείνουµε τη συνεργασία µας µε την Timac Agro | ΛΥ∆Α µε νέα προϊόντα και σε ευρύτερες περιοχές». Κάτι που επισηµαίνει και ο Θάνος Κωστακίδης, Περιφ. ∆. Πωλήσεων ∆υτικής και Κεντρικής Μακεδονίας της Timac Agro | ΛΥ∆Α (στο κέντρο της άνω φωτογραφίας).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία