BACK TO
TOP
Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

Η επόμενη γενιά σπεσιαλιτέ θρέψης έρχεται στην Ελλάδα

Με νέα σπεσιαλιτέ προϊόντα, που ενσωµατώνουν καινοτοµία και νέες τεχνολογίες κι εγγυώνται 100% αφοµοίωση των θρεπτικών συστατικών τους από τα φυτά, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ποιότητα των καλλιεργειών, θα συνεχίσει να ενισχύει το «οπλοστάσιο» θρέψης των Ελλήνων παραγωγών η Merchant logo Timac Agro | ΛΥ∆Α.

20-37_34

Λεωνίδας Λιάμης

364
0

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, ∆ηµήτρης Ρέππας, µιλώντας από το βήµα του TimaCulture Forum 2022, που οργανώθηκε την Τρίτη 24 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, µε συµµετοχή πλήθους παραγωγών και γεωπόνων από την ευρύτερη περιοχή.

«Στην Ελλάδα φέρνουµε και πρόκειται να φέρνουµε συνεχώς προϊόντα σπεσιαλιτέ, που θα προσδώσουν προστιθέµενη αξία στις καλλιέργειες. Ειδικά τώρα που περιµένουµε ένα booming σε νέες τεχνολογίες από πλευράς της εταιρείας µας», επισήµανε ο οµιλητής και εκτίµησε πως µόνο µε στροφή από τα commodity λιπάσµατα προς τα εξειδικευµένα προϊόντα θρέψης, θα καταστεί δυνατή η αντιµετώπιση προκλήσεων όπως η αύξηση του παγκόσµιου πληθυσµού και η κλιµατική αλλαγή, που επιβάλλουν άνοδο της παραγωγικότητας των καλλιεργειών κατά 60% έως το 2050, µε µειωµένα 40% υδατικά αποθέµατα και µικρότερη κατά κεφαλήν γη.

Με «άσσο στο µανίκι» την πρωτοποριακή δουλειά που γίνεται από 120 ερευνητές στο ερευνητικό κέντρο CMI του µητρικού οµίλου Roullier στη Γαλλία, µε σύγχρονες υποδοµές και εξοπλισµό αιχµής, ο κ. Ρέππας είπε ότι πρώτο µέληµα της Timac Agro, είναι να δώσει µέσω του λιπάσµατος στις καλλιέργειες όχι µόνο τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για την ανάπτυξή τους, αλλά να δηµιουργήσει και τις τεχνολογίες εκείνες που θα τις βοηθήσουν να τα αφοµοιώσουν πλήρως, εκµηδενίζοντας τις απώλειες είτε λόγω εξάτµισης, είτε λόγω έκπλυσης, ώστε να µπορούν να αντιµετωπίσουν αποτελεσµατικά τις όποιες αβιοτικές και βιοτικές καταπονήσεις, σε όλη τη διάρκεια του βιολογικού τους κύκλου.

«Ψάχνουµε διαρκώς νέα ενεργά µόρια και συστατικά, τα οποία µέσα από διάφορες διαδικασίες τα αναγνωρίζουµε και τα αποµονώνουµε και µε το πάντρεµά τους, δηµιουργούµε µια καινοτόµα τεχνολογία, η οποία στη συνέχεια προστίθεται στα µακροστοιχεία, τα µικροστοιχεία, αλλά και τα ιχνοστοιχεία και αποτελεί µέρος του λιπάσµατός µας», εξήγησε ο κ. Ρέππας. ∆ιευκρίνισε δε, πως µε τις τεχνολογίες αυτές «οι ερευνητές επιχειρούν έµπρακτα να πετύχουν ρύθµιση των γονιδίων σε µοριακό επίπεδο, να ενισχύσουν τα κυτταρικά τοιχώµατα, να δηµιουργήσουν δοµικές τροποποιήσεις, να ενεργοποιήσουν τη βιοσύνθεση σε επίπεδο ρίζας, να απαντήσουν στις διάφορες καταπονήσεις που προκύπτουν και να έχουν µια ολοκληρωµένη και καλύτερη φωτοσύνθεση».

Οι συγκεκριµένες τεχνολογίες, πριν φτάσουν στα χέρια του παραγωγού, δοκιµάζονται για τουλάχιστον 7-8 χρόνια από τους ερευνητές του CMI σε ανοικτές καλλιέργειες, αλλά και στο εργαστήριο, µέσα σε ειδικούς θαλάµους. Εκεί δηµιουργούνται τεχνητά στρες ώστε να διασφαλιστεί ότι υπάρχει έµπρακτο αποτέλεσµα στην αύξηση της παραγωγικότητας, και στη βελτιστοποίηση της ποιότητας της παραγωγής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία