BACK TO
TOP
Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

Από την αρχή μιας ιδέας φτάνοντας στο σήμερα

Ο όμιλος Roullier ιδρύθηκε στο Saint Malo της Βρετάνης στη Β. Γαλλία το 1959, όταν ο ιδρυτής του, Daniel Roullier, δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο επεξεργασίας κοραλλιογενούς άλγης με σκοπό την παραγωγή εδαφοβελτιωτικών προϊόντων.

34_42

163
0
Έκτοτε, ο όμιλος Roullier επεκτάθηκε σε περισσότερες από 130 χώρες και σήμερα αποτελεί μια παγκόσμια βιομηχανική δύναμη με περισσότερες από 108 μονάδες παραγωγής σε όλο τον κόσμο, παράγοντας ετησίως 5,3 εκατομμύρια τόνους τελικού προϊόντος με κύκλο εργασιών για το 2021 πάνω από 2,65 δισεκατοµµύρια ευρώ




Οι κύριες δραστηριότητές του επικεντρώνονται σε 7 διαφορετικούς τοµείς. Αυτοί είναι οι εξής: 1. Αγροεφόδια (Παραγωγή Λιπασµάτων & Προϊόντων ∆ιατροφής Ζώων) 2. Φωσφορικά Άλατα 3. Εξόρυξη και επεξεργασία Μαγνησίας 4. Αλγολογία (Προϊόντα Αισθητικής)
5. Τρόφιµα 6. Συσκευασία 7. Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας.



Ο κύριος και ο πιο σηµαντικός κλάδος είναι αυτός των αγροεφοδίων, καθώς εκπροσωπείται από τη γνωστή πολυεθνική εταιρεία Timac Agro, συνώνυµο των προϊόντων εξειδικευµένης θρέψης φυτών. Στην ελληνική αγορά τα εξειδικευµένα προϊόντα θρέψης Timac Agro διανέµονται αποκλειστικά από την εταιρεία Timac Agro | ΛΥ∆Α, καλύπτοντας µια ευρεία προϊοντική γκάµα, όπως κοκκώδη και υδατοδιαλυτά λιπάσµατα, βιοδιεγέρτες, εδαφοβελτιωτικά προϊόντα κ.ά.

 

Στόχος της Timac Agro είναι να αναπτύσσει συνεχώς τεχνικά προϊόντα εξειδικευµένης θρέψης υψηλού επιπέδου, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των καλλιεργειών, σε διαφορετικά κλίµατα και εδάφη ανά τον κόσµο, πάντα µε σεβασµό στους φυσικούς πόρους, το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Για το λόγο αυτό, ο Όµιλος Roullier δηµιούργησε το µεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο εξειδικευµένης θρέψης στον κόσµο, το ονοµαζόµενο CMI (Centre Mondial de l’innovation Roullier).

 Το CMI (Centre Mondial de l’innovation Roullier) βρίσκεται στο Saint Malo της Γαλλίας και αποτελεί την καρδιά των προϊόντων της Timac Agro, καθώς και των τεχνολογιών που ενσωµατώνονται σε αυτά. Σήµερα, φιλοξενεί πάνω από 120 επιστήµονες διαφόρων ειδικοτήτων από 20 διαφορετικές χώρες, έχοντας ως µοναδικό στόχο τη δηµιουργία καινοτόµων τεχνολογιών για τα λιπάσµατα νέας γενιάς.


 

Κάθε προϊόν της Timac Agro προκύπτει µετά από µια ενδελεχή επιλογή ενεργών συστατικών και µορίων, ενώ υπόκειται τουλάχιστον σε 7-8 χρόνια έρευνας πριν καταλήξει στον τελικό καταναλωτή, µε σκοπό τη διασφάλιση της αποτελεσµατικότητάς του. Τα σκευάσµατα της εταιρείας είναι βασισµένα σε  λύσεις που προέρχονται από φυσικούς µηχανισµούς και την εξαγωγή ενεργών συστατικών, ενώ όλες οι τεχνολογίες συνοδεύονται από τα αντίστοιχα διπλώµατα ευρεσιτεχνίας. Τα ενεργά συστατικά των προϊόντων της Timac Agro δρουν σε στοχευµένους µηχανισµούς που επιδρούν άµεσα ή έµµεσα στη φυσιολογία του φυτού, καθώς και στους µηχανισµούς άµυνας αυτού. Με αυτό τον τρόπο, βοηθούν την καλλιέργεια να ξεπεράσει άµεσα τους περιοριστικούς παράγοντες που προκύπτουν καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής της, βοηθώντας τη να εκφράσει στο µέγιστο δυνατό βαθµό το γενετικό δυναµικό της, υποβοηθούµενη από µια ολοκληρωµένη και εξειδικευµένη θρέψη.   


 

Η αλλαγή νοοτροπίας προς τις εξειδικευµένες λύσεις για τη διαχείριση της αγροτικής παραγωγής είναι µαραθώνιος, όχι αγώνας ταχύτητας.

Η τριετία που προηγήθηκε υπήρξε περίοδος σηµαντικών βηµάτων προόδου για την Timac Agro, τόσο σε παγκόσµιο, όσο και σε εγχώριο επίπεδο. Μία εξ αυτών είναι η εξαγορά του βιολογικού συνεργιστικού µυκητοκτόνου σκευάσµατος Tusal. Με την κίνηση αυτή η Timac Agro στοχεύει να παρέχει ένα ολοκληρωµένο πακέτο λύσεων για την αποτελεσµατική διαχείριση της αγροτικής παραγωγής.

Επί ελληνικού εδάφους στην εταιρεία έλαβαν χώρα σηµαντικές διοικητικές αλλαγές. Από αυτό το σηµείο και ύστερα, η Timac Agro | ΛΥ∆Α βρίσκεται σε µια αέναη επιδίωξη να παρέχει στον Έλληνα παραγωγό τις πιο εξελιγµένες λύσεις για την καλλιέργειά του, µέσω των προϊόντων της αλλά και µε περισσότερους από 50 γεωπόνους οι οποίοι βρίσκονται καθηµερινά σε αγρούς σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την παροχή εξειδικευµένων λύσεων και στον τοµέα της κτηνοτροφίας, η Timac Agro | ΛΥ∆Α ιδρύει το τµήµα κτηνοτροφικών προϊόντων, ενισχύοντας περαιτέρω το οπλοστάσιό της µε προϊόντα και γεωπόνους ειδικούς στη θρέψη και υγιεινή των παραγωγικών ζώων.

Ως αποτέλεσµα των προσπαθειών της εταιρείας στη Χρηµατοοικονοµική ∆ιοίκηση, το τµήµα Πιστωτικού Ελέγχου βραβεύτηκε το Νοέµβριο του 2021 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισµό Callisto Grand στην Πράγα της Τσεχίας. Συγκεκριµένα, η εταιρεία αποκόµισε το βραβείο «Credit Risk Initiative» ανάµεσα σε µια λίστα υποψηφίων από κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες που εδρεύουν στην Ευρώπη και δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους.


 

Σηµαντική στιγµή για τη σύσφιξη των σχέσεων µεταξύ της Timac Agro | ΛΥ∆Α και των συνεργατών της στάθηκε η από κοινού επίσκεψη στο Παγκόσµιο Κέντρο Έρευνας & Καινοτοµίας (CMI) στο Saint Malo της Γαλλίας. Πάνω από 40 γεωπόνοι από όλη την Ελλάδα ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του και γνώρισαν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής τόσο των τεχνολογιών, όσο και των τελικών σκευασµάτων.



Στα πλαίσια της προσπάθειας για συνεχή επικοινωνία, αλληλεπίδραση αλλά και ανταλλαγή πληροφορίας µε τον αγροτικό κόσµο, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το TimaCulture Forum το Μάιο του 2022 στη Θεσσαλονίκη, µε τίτλο «Βιώσιµη Στρατηγική Ανάπτυξης Στην Αγροτική Παραγωγή Του Αύριο». Βασικοί οµιλητές ήταν τα στελέχη της Timac Agro | ΛΥ∆Α, µε συνοµιλητές σηµαντικούς συνεργάτες από τον αγροδιατροφικό και χρηµατοοικονοµικό κλάδο. Συνέχεια της αλληλεπίδρασης αυτής ήταν η συµµετοχή της εταιρείας για πρώτη φορά στην έκθεση Agrotica 2022, που αποτέλεσε µια πολύ καλή ευκαιρία για να γνωριστεί από κοντά το προσωπικό της εταιρείας µε ανθρώπους που εµπιστεύονται την τεχνογνωσία και τα προϊόντα της Timac Agro | ΛΥ∆Α και να ισχυροποιηθούν οι δεσµοί µε τους παραγωγούς. ∆εσµοί οι οποίοι ενισχύονται έµπρακτα µέσα από πρωτοβουλίες όπως ο µεγάλος διαγωνισµός ψεκαστικών, η κλήρωση αυτοκινήτου, όπου για συνεχόµενα έτη η Timac Agro | ΛΥ∆Α προσφέρει την ευκαιρία σε Έλληνες παραγωγούς να κερδίσουν υπερσύγχρονα ψεκαστικά µηχανήµατα, αυτοκίνητα καθώς και µεγάλα χρηµατικά έπαθλα.

Πέραν όλων των παραπάνω, η σηµαντικότερη ίσως στιγµή της εταιρείας την τελευταία τριετία ήταν η εκπλήρωση στο 100% των υποχρεώσεών της προς τους συνεργάτες της κατά τη διάρκεια µιας αβέβαιης και ασταθούς περιόδου εξαιτίας της πανδηµίας. Εν µέσω των αντίξοων αυτών συνθηκών, οι οµάδες της Timac Agro ανά τον κόσµο κατάφεραν να οργανώσουν και να βελτιστοποιήσουν όλες τις εργασίες προµήθειας, µεταφοράς, παραγωγής και παράδοσης για το 2021.


 

Η διοικητική οµάδα της Timac Agro | ΛΥ∆Α για τη διαχείριση της εταιρείας

 Μπρούνο Καχρίλας

General Manager

Κάνοντας έναν απολογισµό των τελευταίων τριών ετών, ενώ πολλές εταιρείες έχουν παραµείνει στάσιµες λόγω διαδοχικών κρίσεων, όπως η πανδηµία του κορωνοϊού, τα προβλήµατα των εφοδιαστικών αλυσίδων και οι συνεχείς ανατιµήσεις, ή πιο πρόσφατα η κρίση στην Ουκρανία, η Timac Agro | ΛΥ∆Α δεν παρέµεινε στάσιµη. Αντιθέτως, επιταχύναµε την ανάπτυξή µας σε όλους τους τοµείς. Μέσα σε τρία χρόνια, το ανθρώπινο δυναµικό µας αυξήθηκε κατά 35%, µε την προσθήκη 20 νέων θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα, ο κύκλος εργασιών σχεδόν τριπλασιάστηκε και έχουµε εδραιωθεί στη θέση του market leader στον τοµέα της εξειδικευµένης θρέψης.

Είναι σηµαντικό να αναγνωρίζουµε ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά και ότι η επιτυχία της Timac Agro | ΛΥ∆Α οφείλεται στη δύναµη της οµάδας µας.

Η αρµονική συνεργασία µεταξύ των µελών της οµάδας µας είναι αυτή που µας επέτρεψε να πετύχουµε τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια και αποτελεί τη βάση για να συνεχίσουµε να προοδεύουµε στο µέλλον. Πιστεύουµε ότι όλα τα µέλη της Timac Agro | ΛΥ∆Α πρέπει να είναι περήφανα για την προσπάθεια που καταβάλλουµε καθηµερινά για να επιτύχουµε τους στόχους µας. Το επιχειρηµατικό µοντέλο της Timac Agro έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του τα τελευταία χρόνια και οι βασικές αρχές µας παραµένουν ισχυρές. Η πρόοδος, η καινοτοµία και η συνεχής ανάπτυξη βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής µας.


 

∆ηµήτριος Ρέππας

Commercial Director

Μέσα σε τρία χρόνια σηµειώσαµε µια σηµαντική ανάπτυξη επιτυγχάνοντας τριπλασιασµό του κύκλου εργασιών, κερδίζοντας σηµαντικά µερίδια σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες µε αποκορύφωµα αυτή των βιοδιεγερτών. Μέσω της ανασύστασης του δικτύου και τη δηµιουργία νέων συνεργασιών αποδείξαµε έµπρακτα πως η στροφή από το κοινό λίπασµα σε προϊόντα εξειδικευµένης θρέψης (specialty fertilizers) µπορεί να συµβάλλει ουσιαστικά στη µεγιστοποίηση των αποδόσεων και τη βελτιστοποίηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των καλλιεργειών. Χάρη στον στρατηγικό σχεδιασµό και τη γρήγορη λήψη αποφάσεων καταφέραµε να αντιµετωπίσουµε αντίξοες συνθήκες, όπως η πανδηµία COVID-19 και η κρίση του πολέµου στην Ουκρανία, και να εξυπηρετήσουµε το σύνολο των παραγγελιών µας στο 100%. Σήµερα, η Timac Agro I ΛΥ∆Α αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο της εξειδικευµένης θρέψης, καθώς ολοένα και περισσότεροι παραγωγοί αντιλαµβάνονται την πρόταση αξίας των προϊόντων µας µέσω των έµπρακτων αποτελεσµάτων στο χωράφι. ∆ύναµή µας, οι άνθρωποι µας. Με περισσότερους από 50 τεχνικούς πωλήσεων – συµβούλους θρέψης, η εµπορική οµάδα, πάντα σε συνεργασία µε τον τοπικό συνεργάτη, βρίσκεται καθηµερινά δίπλα στον Έλληνα παραγωγό παρέχοντας ολοκληρωµένες λύσεις υψηλής προστιθέµενης αξίας.


 

Ιωάννης Αραµπατζής

Finance & Administration Manager

Η Timac Agro | ΛΥ∆Α, ως κοµµάτι του Οµίλου Roullier, εστιάζει στην επίτευξη αποτελέσµατος από κοινού µε τους παραγωγούς και τα καταστήµατα αγροεφοδίων. Η ηγετική µας θέση στην εξειδικευµένη θρέψη και η πολυάριθµη οµάδα τεχνικών πωλήσεων - συµβούλων θρέψης µας δίνουν ένα σηµαντικό πλεονέκτηµα έναντι του ανταγωνισµού. Έχουµε τη δυνατότητα να είµαστε κοντά στους συνεργάτες µας, για να ακούσουµε τα προβλήµατά τους και να τους υποστηρίξουµε µε την τεχνογνωσία µας. Είµαστε οι ειδικοί στο χωράφι και την καλλιέργεια. ∆εν σταµατάµε όµως εκεί. Το οικονοµικό τµήµα της εταιρείας έρχεται συχνά σε επαφή µε συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, για να συζητήσουµε πώς εκείνοι µπορούν να εκµεταλλευτούν ευκαιρίες χρηµατοδότησης και ασφάλισης από διάφορες πηγές. Βοηθούµε τον συνεργάτη µας να εξελιχθεί, όχι µόνο στο χωράφι, αλλά και ως επιχειρηµατίας, που θέλει να διασφαλίσει ένα βιώσιµο µέλλον για την επιχείρησή του.


 

∆ηµήτριος Ρουµελιώτης

HR Manager

Τα αποτελέσµατα της Timac Agro | ΛΥ∆Α την τελευταία τριετία οφείλονται και στην αύξηση του ανθρώπινου δυναµικού, καθώς αυξηθήκαµε κατά 35% κατά τη διάρκεια της κρίσης της Covid-19 και των αυξανόµενων τιµών των πρώτων υλών. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το ανθρώπινο δυναµικό µας είναι η κορωνίδα της εταιρείας µας. Καθηµερινά επενδύουµε στη γνώση και στις νέες δεξιότητες όλων των εργαζοµένων. ∆ιαθέτουµε την πολυπληθέστερη οµάδα τεχνικών πωλήσεων-συµβούλων θρέψης στην Ελλάδα, καθώς έχουµε κατά µέσο όρο ένα άτοµο ανά νοµό. Μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης βοηθάµε τους εργαζόµενούς µας να νιώθουν µέλη της οµάδας, να µην αποµονώνονται και µέσω της συχνής επικοινωνίας οι παλαιότεροι να στηρίζουν τους νεοεισερχόµενους. Έχοντας, λοιπόν, την µεγαλύτερη οµάδα πωλήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου στην Ελλάδα, µπορώ να πω µε σιγουριά πως ατενίζουµε το µέλλον µε µεγάλη αισιοδοξία.


 

Χρήστος Μπαµπάτσικος

Head of Marketing & Senior Product Manager

            Η Timac Agro | ΛΥ∆Α είναι µια εταιρεία η οποία δίνει όσο λίγες έµφαση στο τεχνολογικό σκέλος των προϊόντων. Στηριζόµενη στο Παγκόσµιο Κέντρο Έρευνας & Καινοτοµίας (CMI) για την υπεροχή του προϊοντικού της µείγµατος, δεν υπάρχει σκεύασµά της που να µπορεί να συµπεριληφθεί στην κατηγορία των κοινών προϊόντων θρέψης. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της εταιρείας από τον ανταγωνισµό, αλλά και µία από τις βασικές προτάσεις αξίας προς τον παραγωγό. Ένα σκεύασµα όµως, όσο αποτελεσµατικό και αν είναι, δεν µπορεί από µόνο του να καταστήσει µία εταιρεία ως ηγετική µορφή στην εξειδικευµένη θρέψη. Σε αυτό το σηµείο έρχονται οι άνθρωποι να ολοκληρώσουν την πρόταση αξίας, µε την απαραίτητη εξειδίκευση.

Το τµήµα marketing της Timac Agro | ΛΥ∆Α αποτελεί τη βάση της τεχνικής πληροφορίας που θα διοχετευτεί στους συµβούλους θρέψης της εταιρείας, είτε αυτή αφορά τις τεχνολογίες καθαυτές, είτε στρατηγική τοποθέτηση των προϊόντων στην εκάστοτε καλλιέργεια. Στόχος µας είναι να στηρίξουµε στο µέγιστο τους γεωπόνους µας ποικιλοτρόπως, µε κοινές επισκέψεις στον αγρό και σε σηµαντικούς συνεργάτες, καθώς και µε συνεχείς εκπαιδεύσεις τόσο στους ίδιους όσο και σε παραγωγούς.


 

Στις αρχές του 2022, η εταιρεία βραβεύτηκε µε το διακριτικό  σήµα «Great Place to Work», αναγνώριση που απονέµεται από ανεξάρτητο φορέα και βασίζεται στις εθελούσιες  µαρτυρίες των υπαλλήλων της εκάστοτε εταιρείας. Ακολουθούν σχετικές µαρτυρίες από αντιπροσώπους ποικίλων τµηµάτων της Timac Agro | ΛΥ∆Α:

 

Ιάκωβος Γιακουµεττής

Key Account Manager & Technical Demonstrator

Σε έναν µεγάλο οργανισµό όπως η Timac Agro I ΛΥ∆Α, η συνεργασία µεταξύ των ανθρώπων της αποτελεί τον κύριο παράγοντα επιτυχίας του. Η διαρκής εκπαίδευση των στελεχών και του προσωπικού της εταιρείας εξασφαλίζει, όχι µόνο την τεχνική τους επάρκεια, αλλά και το σεβασµό προς συναδέλφους, συνεργάτες και εταίρους της. Οι σύγχρονες ανάγκες στην γεωργία µπορούν να συνοψιστούν στο εξής: Αγροτική παραγωγή, ικανή να θρέψει τον παγκόσµιο πληθυσµό, µέσω ποιοτικών και ελεγχόµενων εισροών. Η Timac Agro | ΛΥ∆Α, µέσω της διαρκούς έρευνας και καινοτοµίας, θα είναι πρωτοπόρα σε αυτό τον αγώνα.


 

Θάνος Κωστακίδης 
∆ιευθυντής Πωλήσεων Κεντρικής & ∆υτικής Μακεδονίας

Οδεύοντας σε µια εποχή στην οποία ο παγκόσµιος πληθυσµός αυξάνεται µε ραγδαίους ρυθµούς, είµαστε αναγκασµένοι να παράγουµε περισσότερα, µε λιγότερη κατά κεφαλήν καλλιεργήσιµη γη. Οι τεχνολογίες στο χωράφι είναι αυτές που µπορούν να αποτελέσουν το κλειδί στην αύξηση της παραγωγής και την έκφραση του γενετικού δυναµικού των καλλιεργειών στον µέγιστο βαθµό. Ταυτόχρονα, ο αναπτυξιακός χαρακτήρας, το όραµα και οι φιλοδοξίες  της εταιρείας είναι κάτι που αποτελεί πηγή έµπνευσης για το ανθρώπινο δυναµικό της. Το µέλλον ανήκει σίγουρα στην Timac Agro | ΛΥ∆Α και τις εξειδικευµένες λύσεις που παρέχει στον παραγωγό.


 

‘Εφη Πισκόπου

Business Development & Product Manager

Το να είµαι µέλος µιας εταιρείας που εστιάζει στις ανάγκες των πελατών της, ενώ παράλληλα προάγει την εξέλιξη των εργαζοµένων της, µε κάνει περήφανη. Μέσα από την εκτίµηση στους υπαλλήλους της και τις συνεχόµενες ευκαιρίες εξέλιξης, νιώθω κοµµάτι µιας ισχυρής εταιρείας. Η στενή επαφή και οι συνεχείς εκπαιδεύσεις που λαµβάνουµε από το Κέντρο Έρευνας και Καινοτοµίας του Οµίλου Roullier, διασφαλίζουν την άµεση µετάδοση της γνώσης στον τοµέα της θρέψης των φυτών, µε αποτέλεσµα την καλή τεχνική κατάρτιση του προσωπικού, προκειµένου να ανταποκριθεί αποτελεσµατικά στις διάφορες ανάγκες της αγοράς.


 

Παναγιώτα Μαντάκου

Business Development & Regulatory Affairs Officer

Έχοντας σαν µότο της το «Farm the Future» η Timac Agro αδιαµφισβήτητα αποτελεί σε διεθνές επίπεδο ένα σηµαντικό πυλώνα της θρέψης των φυτών και των ζώων. Τα εξειδικευµένα προϊόντα και οι πατενταρισµένες τεχνολογίες της καθιερώνονται πλέον στο πρόγραµµα λίπανσης των παραγωγών, συνώνυµα µε την αύξηση της απόδοσης και της ποιότητας. Το όραµα της εταιρείας είναι η συνεχής εξέλιξη του αγροτικού τοµέα, προτρέποντας τον Έλληνα παραγωγό να «Σκεφτεί διαφορετικά προκειµένου να καλλιεργήσει καλύτερα». Μέσω των τεχνολογιών, της ιστορίας και των ανθρώπων της, η Timac Agro | ΛΥ∆Α µε εµπνέει στο να συµβάλλω στην ώθηση των παραγωγών από το κοινό λίπασµα προς τα προϊόντα εξειδικευµένης θρέψης.


 

Χρήστος Μανούσος

Logistics & Sales Support Team Leader

Ως µέλος της Timac Agro | ΛΥ∆Α τα τελευταία δέκα χρόνια, αισθάνοµαι ότι βρίσκοµαι σε ένα περιβάλλον που λειτουργεί µε γνώµονα την προσωπική και οµαδική εξέλιξη παρέχοντάς µας ασφάλεια και όρεξη να συµβάλλουµε στην ανάπτυξή της. Το να είµαι κοµµάτι ενός πολυεθνικού οµίλου και η συναναστροφή µε οξυδερκείς ανθρώπους ανά τον κόσµο σίγουρα µε εµπνέει προς την επίτευξη των προσωπικών και επαγγελµατικών µου στόχων. Όσο ρευστά και να είναι τα πράγµατα στην εποχή που ζούµε, εφόσον η Timac Agro | ΛΥ∆Α συνεχίζει βασισµένη στα όσα έχει πετύχει έως τώρα και διατηρώντας πορεία ανάπτυξης, όπως και αποδεικνύει τα τελευταία χρόνια, εκτιµώ πως θα έχει ένα πολλά υποσχόµενο µέλλον.


 

Θεολόγος  Χατζηιωάννου

Accounting Manager

Μετά από 15 χρόνια παρουσίας µου στην Timac Agro | ΛΥ∆Α µπορώ µε ασφάλεια να δηλώσω πως η δύναµή της είναι το όραµα των ανθρώπων της. Σε µια εταιρεία που τα οικονοµικά στοιχεία ε ίναι συνεχώς θετικά και αυξανόµενα και το ανθρώπινο δυναµικό µεγαλώνει, θεωρώ ότι ανήκω σε έναν ισχυρό και στέρεο οργανισµό. Η εκπαίδευση είναι ένα από τα βασικότερα κοµµάτια στην Timac Agro | ΛΥ∆Α. Από την πρώτη ηµέρα πρόσληψης υπάρχει συνεχής εκπαίδευση σε όλα τα τµήµατα. Από τις πωλήσεις µέχρι το λογιστήριο, και από τα γραφεία µέχρι τον αγρό.


 

Ξενοφών ∆ηµητριάδης

Τεχνικός Πωλήσεων | Σύµβουλος Θρέψης

            Το άριστο εργασιακό περιβάλλον και η συνεργασία που υπάρχει σε όλες τις δραστηριότητες εµπνέουν µια εµπιστοσύνη και ασφάλεια. Αυτό το αποδεικνύει και η πάνω από         17 χρόνια σταδιοδροµία µου στην εταιρεία. Κάθε µέρα είναι και µια πρόκληση για προσφορά στη θρέψη των καλλιεργειών από µέρους µου. Σε αυτό το έργο έχω ένα ολόκληρο επιστηµονικό επιτελείο που µε στηρίζει άµεσα είτε µέσω του έντυπου υλικού που έχει επιµεληθεί, είτε µέσω των αποθηκευµένων γνώσεων στη βάση δεδοµένων στην οποία έχω πρόσβαση, είτε µε εκπαιδεύσεις και παρουσιάσεις σε οµάδες συνεργατών και παραγωγών.


 

∆ηµήτρης Γιώτης

Τεχνικός Πωλήσεων |  Σύµβουλος Θρέψης

Η καρδιά των τεχνολογιών που αναπτύσσει η Timac Agro | ΛΥ∆Α βρίσκονται στο CMI, στο St Malo της Γαλλίας, όπου πραγµατικά εντυπωσιάστηκα από τον υψηλό βαθµό επένδυσης της εταιρείας σε µηχανολογικό εξοπλισµό και ανθρώπινο δυναµικό. Αισθάνεσαι ότι είσαι πάντα ένα βήµα µπροστά από τον ανταγωνισµό στην Timac Agro. Η εταιρεία ξεκάθαρα προηγείται των εξελίξεων µε καινοτόµα προϊόντα. Η υποστήριξη από την εταιρεία είναι ισχυρή. Από µια κλήση σε συνάδελφο της οµάδας έως µια άµεση επίσκεψη από τα κεντρικά, αισθάνεσαι µέλος µιας ισχυρής κοινότητας.


 

Αθανασία Κολίρη

Credit Manager

Η άρτια τεχνική κατάρτιση των εργαζοµένων της Timac Agro|ΛΥ∆Α είναι ένα από τα σηµαντικότερα συστατικά της επιτυχηµένης πορείας µας. Μέσω της παρεχόµενης εκπαίδευσης στα χρόνια που είµαι µέλος της εταιρείας έχω αναπτυχθεί τόσο επαγγελµατικά όσο και προσωπικά, καθώς οι γνώσεις που προσφέρονται βελτιώνουν τις ικανότητές µου και βοηθούν στην επίτευξη των στόχων µου. Βλέποντας τις εµπορικές και επιχειρηµατικές κινήσεις του Οµίλου καθώς και τα οικονοµικά αποτελέσµατα δεν υπάρχει αµφιβολία για την ολοένα ανοδική πορεία. Επενδύσεις παγκοσµίως, ενδυνάµωση του R&D, επέκταση και ανανέωση των προϊόντων σε συνδυασµό µε τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού εγγυώνται την συνεχή θετική πορεία.


 

Κωνσταντίνος ∆ηµητρόπουλος

Τεχνικός Πωλήσεων | Σύµβουλος Θρέψης

Η Timac Agro | ΛΥ∆Α είναι η πολυπληθέστερη σε γεωπονικό δυναµικό εταιρεία του αγροδιατροφικού κλάδου στην Ελλάδα. Μία µεγάλη οικογένεια όπως καθηµερινά ακούγεται από πολλούς συναδέλφους. Ενστερνιζόµενος λοιπόν τις αξίες και το όραµα της εταιρείας, αισθάνοµαι  ασφαλής µέσα σε ένα περιβάλλον που µου επιτρέπει να βελτιώνοµαι καθηµερινά σαν άνθρωπος, να εκφράζω ελεύθερα τις ιδέες µου και να είµαι ο εαυτός µου. Η δουλειά µου πλαισιώνεται από πολλά ψηφιακά εργαλεία τα οποία συµβαδίζουν µε τα δεδοµένα και τις ανάγκες της εποχής. Αυτά µε βοηθούν όχι µόνο να οργανώνω στο βέλτιστο τις καθηµερινές αρµοδιότητές µου αλλά και να µοιράζοµαι την εµπειρία και την τεχνική πληροφορία µε τους συναδέλφους µου σε Ελλάδα και εξωτερικό.


 

Μαρία Σαµαρτζή

Τεχνικός Πωλήσεων | Σύµβουλος Θρέψης

∆ύο λόγοι µε έκαναν να κατανοήσω τους τρόπους λειτουργίας των τεχνολογιών των προϊόντων της εταιρείας. Ο πρώτος ήταν όταν επισκέφθηκα το CMI και είδα από κοντά το υπόβαθρο της έρευνας και ο δεύτερος είναι η καθηµερινή επιβεβαίωση στο χωράφι. Το µέλλον της Timac Agro | ΛΥ∆Α είναι ευοίωνο και αυτό γιατί πάντα η φιλοσοφία της εταιρείας είναι να βρισκόµαστε µπροστά από τις εξελίξεις. Πολλές εταιρείες αναφέρονται στην αύξηση  παραγωγής τροφής λόγω της αύξησης του παγκόσµιου πληθυσµού ενώ για µας είναι νοοτροπία πολλών χρόνων.


 

Γιώργος Βαρυτιµιάδης 

Τεχνικός Πωλήσεων | Σύµβουλος Θρέψης

Έχοντας τα προϊόντα της Timac Agro | ΛΥ∆Α στο οπλοστάσιό σου, µπορείς να δίνεις λύση και στις πιο δύσκολες συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα µέσω της κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρµας της εταιρείας µπορείς να ανταλλάξεις και να συλλέξεις χρήσιµες πληροφορίες µε τους συναδέλφους. Η συνεχόµενη εκπαίδευση που παρέχεται τόσο για τα νέα προϊόντα αλλά και για τα ήδη υπάρχοντα, καθώς και για τις καλλιέργειες µάς δίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα. Πέραν των τεχνικών εκπαιδεύσεων, τα σεµινάρια πωλήσεων αλλά και της διαχείρισης των µεταβαλλόµενων εµπορικών συνθηκών είναι πάντα σε πρώτο πλάνο.


Ολόκληρος ο φάκελος εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία