BACK TO
TOP
Νέα της Timac Agro | ΛΥΔΑ

Ακόμα πιο ενισχυμένη η τεχνολογία στα αζωτούχα λιπάσματα Sulfammo

Η επιφανειακή λίπανση των σιτηρών αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πρακτικές για την εξασφάλιση υψηλών αποδόσεων.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-05-31_130807

202
0
Από το στάδιο του αδελφώματος, το σιτάρι εμφανίζει υψηλές ανάγκες σε διάφορα θρεπτικά συστατικά όπως είναι το άζωτο (Ν), το θείο (S) και το μαγνήσιο (Mg), για την καλή θρέψη των αδελφιών, την επιμήκυνση του στελέχους, την διαμόρφωση της απαραίτητης φυλλικής επιφάνειας καθώς και την δημιουργία του στάχυ. 

Κατά την εφαρµογή κοινών αζωτούχων λιπασµάτων οι λιπαντικές µονάδες υπόκεινται σε διάφορα είδη απωλειών. Συγκεκριµένα, ανάλογα µε την µορφή αζώτου που εµπεριέχεται στο λίπασµα, καθώς και τις εδαφοκλιµατικές συνθήκες που επικρατούν, έως και 30% του αζώτου µπορεί να εξαερωθεί, πάνω από 20% µπορεί να δεσµευτεί στο έδαφος και 10-20% µπορεί να χαθεί λόγω έκπλυσης. Αποτέλεσµα είναι η αναπόφευκτη υπολίπανση της καλλιέργειας, επηρεάζοντας αρνητικά τις τελικές αποδόσεις και εποµένως το εισόδηµα του παραγωγού.

Η Timac Agro | ΛΥ∆Α δίνει λύσεις και στην αζωτούχο λίπανση µε την εξειδικευµένη σειρά κοκκωδών αζωτούχων λιπασµάτων SULFAMMO PRIMO και SULFAMMO SPECIAL, ανανεωµένα πλέον µε την µοναδική τεχνολογία MPPA DUO!

Αναλυτικότερα, η τεχνολογία MPPA DUO, που ενσωµατώνεται στα παραπάνω λιπάσµατα, λειτουργεί ως µοχλός αύξησης των αποδόσεων σε ένα ευρύ φάσµα καλλιεργειών µέσω των εξής τριών µηχανισµών δράσης:

  •  Προστασία όλων των λιπαντικών µονάδων που παρέχονται καθόλη την καλλιεργητική περίοδο, αποτρέποντας τα φαινόµενα απωλειών λόγω εξαέρωσης, έκπλυσης και δέσµευσης στο έδαφος. Παράλληλα, καθιστά αυτά τα θρεπτικά συστατικά διαθέσιµα στο φυτό, σύµφωνα µε τις ανάγκες της καλλιέργειας, συµβάλλοντας στην ορθολογική θρέψη.
  •  Κινητοποίηση των ήδη υπαρχόντων θρεπτικών στοιχείων του εδάφους, προερχόµενα από προηγούµενες λιπάνσεις. Έτσι, παρέχονται επιπλέον σηµαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως είναι ο φωσφόρος (P), το κάλιο (K), αξιοποιώντας την περιεκτικότητα του εδάφους σε λιπαντικές µονάδες, µέσω της αυξηµένης διαθεσιµότητάς τους στα φυτά.
  •  ∆ιέγερση του ριζικού συστήµατος, προάγοντας την καλύτερη εδαφική εξερεύνηση και την αποτελεσµατικότερη θρέψη. Χάρη στο φυτικό εκχύλισµα XCK, βασικό συστατικό της τεχνολογίας MPPA DUO, ενισχύεται η αύξηση του ριζικού συστήµατος ακόµα και στα πιο προχωρηµένα στάδια της καλλιέργειας. Ειδικότερα, στην καλλιέργεια του σιταριού, κατά τη διάρκεια του αδελφώµατος, το πρωτεύον ριζικό σύστηµα πεθαίνει και ξεκινά η ανάπτυξη του δευτερεύοντος ριζικού συστήµατος, που συνδέεται άµεσα µε την παραγωγή στάχυ και κατά συνέπεια µε την απόδοση. Το τέλος της ανάπτυξης των ριζών εµφανίζεται κατά την ανθοφορία, εποµένως, είναι σηµαντική η διέγερση του ριζικού συστήµατος κατά τη διάρκεια αυτών των σταδίων ανάπτυξης, προκειµένου να µπορέσει να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά όπως είναι ο φωσφόρος (P).

Ταυτόχρονα, η υψηλή περιεκτικότητα των λιπασµάτων της σειράς SULFAMMO σε θείο (S) εξασφαλίζει την αυξηµένη συνέργειά του µε το άζωτο (Ν) συνεισφέροντας στην καλύτερη απορρόφηση και αξιοποίηση του αζώτου καθώς και στην αυξηµένη πρωτεϊνοσύνθεση. Επιπλέον, η σύστασή τους σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως είναι το Μαγνήσιο (Mg) στο SULFAMMO PRIMO καθώς και ο σίδηρος (Fe), το βόριο (B) και ο ψευδάργυρος (Zn) στο SULFAMMO SPECIAL, διασφαλίζουν την βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών καθώς και τον αυξηµένο φωτοσυνθετικό ρυθµό, συµβάλλοντας στην αύξηση των αποδόσεων.

ΕΦΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ 

Business Development
 & Product Manager





Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία